Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 11. 2023,
21.29

Osveženo pred

5 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

GEN-I Volley Nova KBM Branik Calcit Volley 1 DOL

Sobota, 18. 11. 2023, 21.29

5 mesecev, 1 teden

1. DOL, ženske, 9. krog

Prvakinje suverene na Obali, Šempetranke skočile na tretje mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
SIP Šempeter | SIP Šempeter je skočil na tretje mesto. | Foto Aleš Oblak

SIP Šempeter je skočil na tretje mesto.

Foto: Aleš Oblak

Vse tekme 9. kroga državnega prvenstva za odbojkarice so bile odigrane danes. V popoldanskem terminu so članice GEN-I Volleyja z 1:3 v nizih morale priznati premoč ekipi SIP Šempetra, ki je tako na lestvici skočila pred današnje tekmice na tretje mesto. V Kopru je domača Luka Koper s 3:2 premagala ATK Grosuplje, na štajerskem derbiju pa so odbojkarice Nove KBM Branik suvereno ugnale Formis. Branilke naslova iz Kamnika so deveto zmago v tekmovanju dosegle v Kopru pri Ankarančankah.

Gen-I Volley
Sportal Brez presenečenja: Novogoričanke se poslavljajo od Evrope
Calcit Volley, liga prvakinj
Sportal Ni šlo: Kamničanke priznale premoč Lodžu

Odbojkarice Gen-I Volleyja so lani zasedle drugo mesto v prvenstvu, tudi novega so dobro začele, v zadnjih krogih pa izgubljajo dah. V 9. krogu so še tretjič zapovrstjo izgubile, tokrat jih je v povsem izenačenem obračunu premagal Sip Šempeter, ki jih je s tem tudi prehitel na tretjem mestu prvenstvene razpredelnice.

Prav vsi nizi so se končali v končnici, prav v vseh bi lahko drugače obrnil. V prvem nizu so skoraj ves čas vodile Savinjčanke, a bile v končnici nekoliko premalo zbrane. Toda v nadaljevanju so vse to popravile, v drugem so bile one tiste, ki so ves čas zaostajale, pred koncem celo 18:22. Ko je bilo najbolj potrebno pa je reči v svoje roke prevzela Maja Lebič, ki je z blokom najprej izid izenačila na 22:22, z asom pa niz končala, zanimivo, to sta bili njeni edini točki na tekmi.

Odbojkarice Gen-I Volleyja so lani zasedle drugo mesto v prvenstvu, tudi novega so dobro začele, v zadnjih krogih pa izgubljajo dah. | Foto: CEV Odbojkarice Gen-I Volleyja so lani zasedle drugo mesto v prvenstvu, tudi novega so dobro začele, v zadnjih krogih pa izgubljajo dah. Foto: CEV

Tretji niz je bil najdaljši. Gostje so v njem že vodile za šest točk (9:15), a so jih domače ujele in prišle do dveh zaključnih žog. Niso ju izkoristile, Šempetranke pa so z asom izkušene Nike Bavdaž svojo drugo so. Tudi v četrtem nizu so imele varovanke Bena Božiča pobudo, a pred koncem so domače vendarle prišle do vodstva 19:18 in 20:19. Toda končnica je vendarle pripadla gostjam, pri katerih je Katarina Bulc dosegla 20, Ana Marija Krajnc, nekdanja igralka novogoriške ekipe, pa 17, od tega tri z asi in pet z bloki.

Izenačena je bila še tekma v Kopru, kjer je v derbiju začelja Luka Koper s 3:2 ugnala ATK Grosuplje. Obračun je bil poln asov (19) in blokov (24), kar kaže na težave ekip s prejemom. Domače so dosegle kar 16 blokov, od tega šest Tajsia Horoska, isto število asov pa je pri Koprčankah dosegla Koni Trobec, ki je bila z 20 točkami tudi najučinkovitejša v domači vrsti. Na drugi strani je Karin Pavič vpisala še točko več.

1. DOL, ženske, 9. krog

Sobota, 18. november

Lestvica:

Preberite še:

Nik Mujanović
Sportal Zaplet v Kamniku: O morebitnih pravnih vprašanjih naj odloča sodišče
ACH Volley
Sportal Veliko presenečenje v Kranju, Mariborčani upravičili vlogo favorita
Ne spreglejte