Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
31. 1. 2015,
14.03

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Wolfsburg Bayern München Nemčija Kevin de Bruyne Bas Dost Jerome Boateng Bastian Schweinsteiger Dieter Hecking

Sobota, 31. 1. 2015, 14.03

8 let, 1 mesec

Zvezdnik Bayerna po boleči klofuti: Zdaj si moramo dobro pogledati v oči

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nemška bundesliga je v leto 2015 vstopila z atraktivnim derbijem, v katerem je Wolfsburg presenetil jesenskega prvaka iz Münchna in mu preprečil, da bi ostal neporažen do konca sezone.

Začelo se je čustveno, z minuto molka in velikanskim transparentom na tribunah, posvečenim nesrečno preminulemu 20-letnemu Belgijcu Juniorju Malandi. Življenje branilca Wolfsburga je pred tedni ugasnilo v prometni nesreči, njegovi soigralci pa so v najboljši predstavi v tej sezoni presenetili nogometno javnost in do kolen potolkli bavarski stroj iz Münchna. Na koncu je bilo kar 4:1 za volkove, ki so raztrgali Bavarce in dokazali, da je Bayern ranljiv tudi v domačem prvenstvu.

Najboljši vratar na svetu premagan kar štirikrat

Nizozemec Bas Dost in Belgijec Kevin de Bruyne sta napolnila mrežo Manuela Neuerja, ki se že dolgo ni počutil tako nemočnega kot na gostovanju pri jesenskih podprvakih. ''Odlično smo se znašli v protinapadih in jih dobro zaključevali,'' je povedal dvakratni strelec Dost. Najboljšega vratarja na svetu je premagal z dvema izjemnima streloma, njegov drugi gol bo verjetno kandidiral za najlepši gol sezone. ''Pomagala mi je sreča,'' je po izrednem udarcu z roba kazenskega prostora dodal 25-letni Nizozemec, ki je po odhodu Hrvata Ivice Olića našel mesto v začetni enajsterici volkov.

Bo visok poraz predramil bavarski stroj?

Izkoristil je razglašenost v osrednjem delu Bayernove obrambe, ki sta jo sestavljala Brazilec Dante in Jerome Boateng. ''Stvar je preprosta. Igrali smo preveč slabo. Nismo bili dovolj agresivni in prehitro smo izgubljali žogo. Zdaj si moramo dobro pogledati v oči in se pogovoriti,'' je dejal nemški reprezentant Boateng, ki poraza ne doživlja tako dramatično, kot bi si marsikdo mislil po najhujši zaušnici, s katero je imel Bayern v nemškem prvenstvu opravka v zadnjih sezonah.

''Morda nam bo to celo pomagalo in nas predramilo, da več ne ponovimo tako slabe predstave.''

Ubijalski protinapadi Wolfsburga

''To ni bil naš večer,'' pravi kapetan Bastian Schweinsteiger, ki se je v zimskem pripravljalnem obdobju pogosto pojavljal na naslovnicah različnih medijev zaradi slavne srčne izbranke, srbske teniške lepotice Ane Ivanović. ''Wolfsburgu smo dopustili, da nas je uničeval prek protinapadov. To ni bila Bayernova prava igra,'' je prepričan izkušeni zvezni igralec.

Nogometaši Bayerna so v jesenskem delu prejeli le štiri zadetke, rubrika porazov pa se je lahko ponosno pohvalila z ničlo. Izziv, da bi sezono končali neporaženi, se je izpridil že na prvi letošnji tekmi, na kateri so prejeli kar štiri gole.

Popoln dan Wolfsburga in konec sanj Bayerna o neporaženosti

''Če želiš premagati Bayern na tak način, potrebuješ popoln dan. Igralci so do potankosti upoštevali moje želje in me navdušili,'' je bil presrečen trener Wolfsburga Dieter Hecking, ki je zaostanek za vodilnimi Bavarci znižal na osem točk. Je s tem ogrožen celo naslov Bayerna, ki so mu številni predvidevali sprehod do ubranitve naslova in osvojitve nove nemške zvezdice?

''Čestitke Wolfsburgu, boljši je bil v ključnih trenutkih. Hitro je prešel v vodstvo in nam nato povzročal težave v protinapadih. Po šestih tednih premora nam je primanjkovalo prakse,'' je pripomnil Josep Guardiola.

Kataloncu na Bayernovi klopi tako ne bo uspelo končati sezone brez poraza, bledi vtis z letošnje uvodne tekme pa bo poskušal popraviti na prihodnji tekmi, ko bo na Bavarskem pričakal Schalke. Če se tudi ta tekma ne bi končala z zmago nemških prvakov, bi se lahko razvnel še nepredvidljiv boj za prvo mesto ...

Ne spreglejte