Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 3. 2018,
13.20

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,24

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak žreb Liga Europa Kevin Kampl Atletico Madrid RB Leipzig

Petek, 16. 3. 2018, 13.20

6 let, 1 mesec

Žreb četrtfinala lige Europa

Jan Oblak se vrača v Lizbono

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,24
Vroče Atletico Jan Oblak | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Atletico Madrid, eden izmed osrednjih favoritov za zmago v evropski ligi, se bo v četrtfinalu lige Europa pomeril s Sportingom iz Lizbone. Drugi slovenski udeleženec četrtfinala evropske lige Kevin Kampl bo z Leipzigom skušal izločiti Marseille, ki je bil v kvalifikacijah usoden za Domžalčane. Arsenal bo pot vodila v Rusijo, Lazio in Salzburg pa bosta poskrbela za spopad slovenskih sosedov.

Pari četrtfinala lige Europa:

RB Leipzig (Nem) - Marseille (Fra)
Arsenal London (Ang) - CSKA Moskva (Rus)
Atletico Madrid (Špa) - Sporting Lizbona (Por)
Lazio (Ita) - Red Bull Salzburg (Avt)

Atletico Madrid z Janom Oblakom spada med največje favorite za osvojitev evropske lovorike. Po Moskvi ga bo pot vodila na drugo stran Evrope. Rdeče-beli se bodo odpravili na Portugalsko, kjer se bodo v sosedskem spopadu pomerili s Sportingom. Slovenski vratar zelo dobro pozna štadion v Lizboni, kjer bo gostoval 12. aprila.

Na Portugalskem je v dresih številnih klubov pridobil ogromno izkušenj, največje uspehe pa je dosegel med vratnicama Benfice, s katero je leta 2014 zaigral tudi v finalu evropske lige in po loteriji kazenskih udarcev izgubil proti Sevilli. Tistega leta se je Sporting podrobneje predstavil slovenskim ljubiteljem nogometa, ko se je v ligi prvakov dvakrat pomeril z Mariborom.

Arsenal proti ruskemu velikanu

Bi lahko Arsene Wenger v tej sezoni večinoma nezadovoljne navijače osrečil z evropsko lovoriko? | Foto: Getty Images Bi lahko Arsene Wenger v tej sezoni večinoma nezadovoljne navijače osrečil z evropsko lovoriko? Foto: Getty Images Velike načrte v ligi prvakov ima tudi londonski Arsenal. V angleškem prvenstvu mu ne cvetijo rožice, a bi z zmago v evropski ligi osrečil navijače. 

Zmagovalec evropske lige bo namreč prejel veliko nagrado, saj mu bo, če si tega ne bo zagotovil z uvrstitvijo v domačem prvenstvu, omogočen nastop v skupinskem delu lige prvakov (2018/19). Topničarji se bodo pomerili z moskovskim CSKA, ki je v osmini finala izločil Lyon in mu preprečil, da bi v velikem finalu nastopil na domači zelenici.

Slovenske barve v četrtfinalu evropske lige zastopa tudi Kevin Kampl, ki z Leipzigom piše klubsko zgodovino, saj rdeči biki, aktualni nemški podprvaki, v Evropi še niso prišli tako daleč. Če bi v četrtfinalu preskočili še francosko oviro, bi se uvrstili med štiri najboljše. Marseille je v kvalifikacijah za evropsko ligo v play-offu izločil Domžale. Je edini četrtfinalist evropske lige, ki se lahko pohvali z naslovom evropskega prvaka.

Kevin Kampl z nemškim podprvakom vztraja v boju za evropsko lovoriko. Pot ga bo vodila tudi na vroči štadion Velodrome v Marseillu. | Foto: Getty Images Kevin Kampl z nemškim podprvakom vztraja v boju za evropsko lovoriko. Pot ga bo vodila tudi na vroči štadion Velodrome v Marseillu. Foto: Getty Images

Udeleženci četrtfinala evropske lige prihajajo iz osmih držav. Med njimi sta tudi dve slovenski sosedi. Avstrijske barve zastopa Red Bull Salzburg, italijanske pa Lazio, ki je v osmini finala izločil Verbičev kijevski Dinamo.

Ples kroglic je poskrbel, da se bosta udarila med seboj. V vlogi favorita bo rimski velikan, svoje načrte pa ima tudi bogati klub iz Avstrije, ki je v osmini finala presenetil Borussio iz Dortmunda. Salzburg je v kvalifikacijah za ligo prvakov potegnil krajšo proti Kekovi Rijeki, nato pa v nadaljevanju sezone navdušil v ligi Europa. 

Pri žrebu je kot ambasador finala evropske lige, ki bo letos v Lyonu, pomagal nekdanji francoski reprezentant Eric Abidal.

Spored tekem v sezoni 2017/18:

Četrtfinale: 5. in 12. april
Polfinale: 26. april in 3. maj
Finale: 16. maj (Lyon)

Ne spreglejte