Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
5. 6. 2017,
23.26

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

Zlatko Zahović Jean Claude Billong NK Maribor NK Maribor

Ponedeljek, 5. 6. 2017, 23.26

6 let, 6 mesecev

Podpisal je Francoz Jean-Claude Billong

Zlatko Zahović predstavil prvo okrepitev

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
Zlatko Zahović | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometni klub Maribor je tudi uradno predstavil prvo okrepitev pred začetkom nove sezone. Pričakovano je to postal nekdanji član velenjskega Rudarja, branilec Jean-Claude Billong.

Jean-Claude Billong, ki se ga je kot novega nogometaša Maribora napovedovalo že pred dnevi, je podpisal triletno pogodbo. Osrednji branilec, po rodu Francoz, je v tej sezoni za velenjski Rudar v prvenstvu odigral 23 tekem in zabil dva gola.

V osrčju obrambe državnih prvakov bo ta 23-letni nogometaš, ki je pred prihodom v Slovenijo leta 2016 igral na Portugalskem (Leixoes) in ZDA (druga ekipa New York Red Bulls), nasledil Brazilca Rodriga Defendija, ki se po izteku pogodbe poslavlja od Ljudskega vrta.

"Trenerji osvajalci pravijo, da se ekipa začne sestavljati iz obrambe. Želeli smo okrepiti ta del in izbrali smo branilca, ki je vsem dobro znan obraz s slovenskih igrišč. Njegova telesna moč, hitrost, skok igra so značilnosti, ki nam bodo prišle prav. Jean-Claude se bo ekipi pridružil že ob začetku priprav in mu želimo dobrodošlico v vijoličastem svetu," je prihod prve okrepitve pojasnil športni direktor Zlatko Zahović.

Jean-Claude Billong bo proti Olimpiji po novem igral v dresu Maribora. | Foto: Grega Valančič / Sportida Jean-Claude Billong bo proti Olimpiji po novem igral v dresu Maribora. Foto: Grega Valančič / Sportida

Prihod v Maribor je velik korak naprej

"Zelo se veselim igranja v Mariboru. Prestop k najboljšemu klubu v Sloveniji pomeni zame velik korak naprej, zahvaljujem se klubu za zaupanje. Imel sem nekaj ponudb iz drugih držav, a sem po pogovoru s športnim direktorjem vedel, da bom igral za Maribor. Predstavil mi je projekt in dileme ni bilo. Ponudbi Zlatka Zahovića nisem mogel reči ne," pa je po podpisu pogodbe povedal ta 192 centimetrov visoki nogometaš, ki se bo novim soigralcem pridružil že v četrtek, ko Mariborčane, razen reprezentantov Mateja Palčiča in Milivoja Novakovića, čaka začetek priprav na novo sezono.

V tej se bo Maribor spet podal v kvalifikacije za ligo prvakov. Prva tekma nove evropske sezone vijoličaste čaka že čez en mesec (11. oziroma 12. julija).

Ne spreglejte