Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 6. 2023,
17.17

Osveženo pred

10 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

Dani Alves

Sreda, 21. 6. 2023, 17.17

10 mesecev, 1 teden

Dani Alves

Zanikal posilstvo, "o nezvestobi" pa lagal, da bi rešil zakon

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
Dani Alves | "Imam res čisto vest glede tega, kar se je tisto noč zgodilo v straniščih VIP prostora nočnega kluba Sutton," je v prvem intervjuju odkar je v priporu povedal Dani Alves (na arhivski fotografiji). | Foto Guliverimage

"Imam res čisto vest glede tega, kar se je tisto noč zgodilo v straniščih VIP prostora nočnega kluba Sutton," je v prvem intervjuju odkar je v priporu povedal Dani Alves (na arhivski fotografiji).

Foto: Guliverimage

Brazilski nogometaš Dani Alves, ki je obtožen posilstva 23-letne ženske, je zatrdil, da očitanega dejanja ni storil. Nekdanji igralec Barcelone je spregovoril za špansko La Vanguardio, v prvem intervjuju po tem, ko je januarja pristal v priporu. "O nezvestobi", kot je dejal, je lagal, da bi rešil svoj zakon, je poročala tiskovna agencija AFP

Intervju z Alvesom so objavili dober teden po tem, ko je okrožno sodišče v Barceloni zavrnilo še tretjo zahtevo Alvesovega zagovornika Cristobala Martella, da bi Brazilca spravil iz zapora ob plačilu varščine, češ da ni nevarnosti begosumnosti.

"Imam čisto vest"

"Imam res čisto vest glede tega, kar se je tisto noč zgodilo v straniščih VIP prostora nočnega kluba Sutton. Kar se je zgodilo in kar se ni zgodilo," je v tem intervjuju dejal nekdanji igralec Barcelone in PSG.

"In to, kar se ni zgodilo, je to, da sem to žensko prisilil, da naredi to, kar sva storila," je dejal. Ponovil je, da sta imela sporazumno razmerje.

Štiridesetletnega branilca bremenijo obtožbe mlade ženske, ki brazilskega reprezentanta obtožuje, da jo je konec decembra posilil na stranišču mondenega nočnega kluba v Barceloni.

Alves je od 20. januarja v priporu zaradi obtožb storitve kaznivega dejanja spolnega napada in razloga begosumnosti. Obstaja namreč realno tveganje, da bi Alves pred roko pravice v Španiji pobegnil v rodno Brazilijo, ki ne izroča svojih državljanov, osumljencev oziroma storilcev kaznivih dejanj.

Zakaj je lagal?

Nogometaš je tudi pojasnil, zakaj je sprva zanikal, da bi sploh poznal žensko, ki ga obtožuje, in zakaj je nato pozneje večkrat spremenil svojo zgodbo. To je bilo zato, da ne bi ogrozil svojega zakona.

"Bal sem se, da bom izgubil Joano (ženo; op. STA), zato sem lagal. Obupano sem se boril, da bi rešil svoj zakon pred svojo nezvestobo, ne da bi me skrbelo za posledice, ki jih plačujem danes," je pojasnil.

To afero pozorno spremljajo v Španiji, kjer je omenjeni intervju, vključno s komentarji novinarke, ki ga je opravila, povzročil vihar negodovanja.

"Prikazovati mačistično nasilje kot nekaj vsakdanjega, ustvarjati podporo napadalcu, spraševati se o motivih, škoduje žrtvi in podžiga kulturo posilstva," se je na Twitterju odzvala levičarska španska političarka Victoria Rosell, posebna predstavnica španske vlade proti nasilju na podlagi spola.

Alvesu v Španiji grozi do 12 let zapora.

Preberite še:

dani alves
Sportal Zgodba o posilstvu še nima konca: Dani Alves ostaja v priporu
Dani Alves
Sportal Dani Alves ostaja v priporu
Sportal Dani Alves pridržan: Nadlegovanja ni bilo #video
Ne spreglejte