Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
19. 7. 2018,
15.45

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,60

9

Natisni članek

Qarabag NK Maribor NK Maribor

Četrtek, 19. 7. 2018, 15.45

5 let, 9 mesecev

Kaj je v ozadju prepevanja navijačev Qarabaga, ki je navdušilo Mariborčane

Zakaj so Azerbajdžanci v Bakuju prepevali "Ubi, ubi, ubi žabara"? #video

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,60

9

Imarat Azarkeş Qrupu | Foto Imarat Azarkes Qrupu

Foto: Imarat Azarkes Qrupu

"Ubi, ubi, ubi žabara!" so med včerajšnjo tekmo kvalifikacij za ligo prvakov med Qarabagom in Olimpijo v Bakuju prepevali navijači azerbajdžanskega prvaka in, pričakovano, navdušili privržence Maribora. Zakaj so člani navijaške skupine Imarat prepevali neprimerno navijaško pesem Maribora?

Qarabag NK Olimpija
Sportal Azerbajdžanci v Bakuju navdušili Mariborčane na igrišču in ob njem

Videoposnetek skandiranja Azerbajdžancev znanega navijaškega napeva, ki ga privrženci Maribora že leta prepevajo svojim tekmecem iz Ljubljane, je, pričakovano, naletel na velik odziv. Ne samo v Sloveniji, seveda predvsem v Mariboru, ampak tudi v Azerbajdžanu.

Zato smo poiskali odgovor na vprašanje, zakaj se je včeraj že pred tekmo, po kateri se je Olimpija poslovila od sanj o ligi prvakov, in potem še med njo s tribun nekajkrat zaslišal neprimeren navijaški napev Mariborčanov "Ubi, ubi, ubi žabara!"

"Tako počnemo na vseh evropskih tekmah, saj ima vsaka ekipa nasprotnika, ki je njen velik rival. Barcelona ima Real. Inter ima Milan in tako naprej. Vsaka država ima svoj derbi. Zato pred tekmami poiščemo informacije, kdo je največji rival našega naslednjega nasprotnika, izbrskamo, kaj bi jih najbolj razjezilo, potem pa to prepevamo," nam je povedal Elvin Ibrahimli, eden izmed vidnejših članov navijaške skupine Imarat, in potrdil, da za skandiranjem navijačev Qarabaga ni nobenega konkretnejšega ozadja.

Iskali so informacije, kaj bi najbolj zbodlo navijače Olimpije

Navijaška skupina Imarat. | Foto: Imarat Azarkes Qrupu Navijaška skupina Imarat. Foto: Imarat Azarkes Qrupu "Iskali smo, kaj bi najbolj zbodlo navijače Olimpije, in ugotovili, da bi bil to verjetno kar ta napev navijačev Maribora, ki ga prepevajo že dolgo časa, in mislim, da nam je kar uspelo. Video, ki se je pojavil na spletu, je danes zaokrožil med navijači tudi v Azerbajdžanu in jih navdušil. Sploh zaradi tega, ker zdaj to početje prvič zares odmeva, čeprav se ni zgodilo prvič," je še povedal Ibrahimli in dodal, da je za navijače Maribora Viole slišal že prej, a pri Imaratu z njimi nimajo nobenega posebnega odnosa.

Imarat so ime dobili po gradu Imarat v Agdamu, ki je bil pred desetletji dom Qarabaga. A v tem mestu duhov na jugozahodu Azerbajdžana Qarabaga ni že od 25 let. Od takrat, ko so v vojni Armenci okupirali ta del Azerbajdžana.

Tudi ženske navijačice Qarabaga imajo svojo skupino

Tole so Ladies of Qarabag. | Foto: Sportal Tole so Ladies of Qarabag. Foto: Sportal "Takrat se je Qarabag preselil v Baku, a njegovi navijači čustva do Agdama še vedno gojijo. Zato tudi imajo tako ime," nam je ozadje imena glavne navijaške skupine Qarabaga, za katere navijajo še skupine Ordusu, Qarabag boys in tudi skupinica prijaznih mlajših deklet Ladies of Qarabag, pojasnil novinar azerbajdžanskega nogometnega časopisa Futbol+ Habib Aslanov.

"Člani navijaške skupine Imarat so zelo kreativni. Okoli 600, 700 jih je na tekmah Qarabaga. Hodijo tudi na gostujoče tekme. Bili bi tudi v Ljubljani, a v Slovenijo zaradi schengenskega vizuma niso pripotovali, saj bi imeli preveč težav," je še povedal Aslanov in dodal, da so pri Imaratu družbeno zelo angažirani in glasni, a niso huligani.

Nogometna vročica se nadaljuje!

Prve tekme #PLTS lahko že od petka naprej spremljate na Planet TV in Planet 2. Že v ponedeljek, 23. julija, pa bo na Planet 2 prvič na sporedu oddaja Goool!, ki jo bo vodil Dani Bavec. Več o razporedu tekem in novi nogometni oddaji si lahko preberete TUKAJ.

Preberite še:

Sportal Razočarani kapetan Olimpije ne ve, v čem je težava
Qarabag NK Olimpija
Sportal Olimpija ostala brez možnosti za nadaljevanje v ligi prvakov
Qarabag NK Olimpija
Sportal Rok Kronaveter ni želel povzročiti iskric: Tega ne bi komentiral
Ne spreglejte