Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
21. 6. 2017,
14.44

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo James Rodriguez Anderson Talisca Pierre-Emerick Aubameyang Kylian Mbappe Kylian Mbappe Robert Lewandowski nogometna tržnica

Sreda, 21. 6. 2017, 14.44

6 let, 6 mesecev

Nogometna tržnica

Z danes na jutri: jezni Lewandowski na izhodnih vratih Bayerna?

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78
Cristiano Ronaldo Florentino Perez | Foto Reuters

Foto: Reuters

V primerjavi s prejšnjim tednom se lestvica najdražjih poletnih prestopov ni bistveno spreminjala. Everton je za vratarja Sunderlanda  in vezista Ajaxa odštel skoraj 60 milijonov evrov, preostali domnevni prestopi pa so za zdaj ostali pri govoricah.

Zanimivo je, od kar se je v Rusiji začel pokal konfederacij, se je strmo znižalo število raznih namigovanj in podobnih nogometnih laži. Mediji so nekaj časa povsem pogumno prodajali, kako bo trenutno najbolj vroč nogometaš na svetu Cristiano Ronaldo, zaradi vseh zapletov s španskim zakonom zapustil Madrid, čeprav je bolj ali manj jasno, da se bo to zgodilo le v sanjah.

To je med vrsticami potrdil tudi predsednik Reala Florentino Perez, ki pravi, pridite po Ronalda, samo ne pozabite s sabo prinesti milijardo evrov. Smešno? Malce pa res.

Ali Morata ostaja v Realu?

Je Alvaro Morata predrag? Malce pa res. | Foto: Getty Images Je Alvaro Morata predrag? Malce pa res. Foto: Getty Images Kaj pa Alvaro Morata in James Rodriguez, še drugi dve imeni galaktikov, ki želita oditi?

Nič novega. Od trenutka, ko je Real vsem snubcem dejal, da je zadnja cena za mladega napadalca 90 milijonov evrov, se je zanimanje za ''rezervista'' Reala ohladilo, Kolumbijec, ki ima še več razloga za slabo voljo, pa pravo ponudbo še čaka.

Pri Manchester Unitedu naj ne bi bili več prepričani, če potrebujejo tak tip igralca in so se obrnili k cenejši različici.

Dolgo so ga že želeli

Trener rdečih vragov Jose Mourinho naj bi končno dobil igralca, ki si ga želi že dalj časa. To ni nihče drug kot Brazilec Anderson Talisca, ki je v pretekli sezoni kot posojen nogometaš Benfice igral za Bešiktaš. Odlični vezist naj bi bilo na voljo le za okoli 20 milijonov evrov, kar je  bistveno manj, kolikor Real zahteva za Rodrigueza.

''Ne bom zanikal, da se ne pogovarjamo, a kaj se bo na koncu iz vsega tega izcimilo, je v rokah Benfice in mojih predstavnikov. Obstaja ljubezen med mano in Mourinhom. On me želi, jaz obožujem njegov način dela. Bomo videli,'' je za Globoesporte dejal 23-letni Talisca.

Anderson Talisca je že dalj časa velika želja Joseja Mourinha. | Foto: Getty Images Anderson Talisca je že dalj časa velika želja Joseja Mourinha. Foto: Getty Images

V igri na prihod na Old Trafford je tudi Nemanja Matić, ki je z Mourinhom sodeloval pri Chelseaju, tudi Tottenhamov Eric Dier in še en igralec Benfice Nelson Semedo.

Milan resno snubi kolumbijskega zvezdnika

Veliko se da tudi prebrati, da naj bi se za Rodrigueza zanimal tudi AC Milan. Ne samo to, obstajajo mnogi zapisi, da je Perez, ki je sicer javno dejal, da za trojko Ronaldo, Morata ali Rodriguez na Realov naslov ni prispela še niti ena ponudba, sprejel ponudbo milanistov. Odškodnina naj bi bila 60 milijonov evrov in vratar Gianlugi Donnarumma, ki noče podaljšati pogodbe z italijanskim velikanom.

Kaj počnejo pri Arsenalu?

Kylian Mbappe je naš, pravijo Arsenalovi navijači. | Foto: Kylian Mbappe je naš, pravijo Arsenalovi navijači. Nič konkretnega. Navijači se naslajajo na tisto, kar vidijo na družabnih omrežjih. Pravijo, da je francoski čudežni deček Kylian Mbappe tako rekoč že prestopil v Arsenal, saj je na Twitterju začel slediti nekaj nogometašem topničarjev in všečkal eno sliko Alexisa Sancheza.

Sami ocenite, kaj to pomeni in koliko resne so te stvari. Spet druga stvar, ki je orosila Arsenalove oči, je slika ob predstavitvi dresov za prihajajočo sezono. Na njej sta tudi Sanchez in Mesut Özil, ki naj bi sklepajoč po tem zagotovo ostala pri londonskem velikanu.  

Kam bo odšel Kylian Mbappe?

  • V Real.
    25,65 %
    157 glasov
  • V Arsenal.
    19,61 %
    120 glasov
  • Ostal bo pri Monacu.
    54,74 %
    335 glasov
Oddanih 612 glasov

Bo Liverpool popravil klubski rekord?

Liverpool bo ob nakupu Mohameda Salaha, ki so se ga pri Chelsea tako lahko odrekli, morda podrl celo klubski rekord, ki ga še vedno drži Andy Carroll. | Foto: Reuters Liverpool bo ob nakupu Mohameda Salaha, ki so se ga pri Chelsea tako lahko odrekli, morda podrl celo klubski rekord, ki ga še vedno drži Andy Carroll. Foto: Reuters Kaj je še novega? Vse kaže, da bo novo okrepitev oznanil tudi Liverpool. Po nakupu mladega angleškega reprezentanta Dominica Solankeja bo druga okrepitev Liverpoola Romin Mohamed Salah. Egipčan bo po večini zapisov rdeče stal kar 35 milijonov funtov (40 milijonov evrov), po poročanju Mirrorja pa še štiri milijone več (39 milijonov funtov), kar bi bil celo klubski rekord. Tega s 35 milijoni funti še vedno drži Andy Carroll.

Omenimo še, da je Liverpool v zadnjem času edini resen kandidat za nakup napadalca Borussie Pierreja-Emericka Aubameyanga, ki se ga je čez noč odpovedal PSG. Prišel je nov direktor in dejal, da lahko za to ceno dobijo tudi kaj boljšega. Težava pri Liverpoolu je le ta, da ponujajo 60 milijonov, kar je za Gabonca krepko premalo. 

Dani blizu Etihada

Vse bližje smo tudi prestopu Danija Alvesa iz Juventusa k Manchester Cityju, kjer bi Brazilec po letih pri Barceloni spet sodeloval s Pepom Guardiolo. Posel je praktično sklenjen, poročajo številni mediji, Brazilec pa naj bi z ekipo z Etihada podpisal dvoletno pogodbo.

Lewandowski žalosten zaradi čudnega razloga

Za konec omenimo še najnovejšo atrakcijo, ki bo najverjetneje aktualna danes do popoldneva, zato je ne bi obešali na velik zvon. Poljski medij Super-Express je objavil pogovor z zvezdnikom Bayerna Robertom Lewandowskim, ki je izlil dušo.

''Zelo sem razočaran nad tem, kako so mi moji igralci pomagali pri lovu za nagrado najboljšega strelca bundeslige. Njihovo vedenje mi ni bilo všeč,'' je dejal Lewandowski, ki je na koncu le za zadetek zaostal za zvezdnikom Borussie Aubameyangom.

Besede Poljaka je za Kicker potrdil tudi njegov zastopnik Maik Barthel: ''Robert mi je povedal, da ni imel nobene podpore, pomagal mu niti trener Ancelotti. Tako razočaranega ga še nisem videl.''

Robert Lewandowski je soigralcem zameril, ker mu niso pomagali do individualne nagrade. | Foto: Reuters Robert Lewandowski je soigralcem zameril, ker mu niso pomagali do individualne nagrade. Foto: Reuters

Denarja pri Bayernu ne potrebujejo

Biti razočaran je edino, oditi iz nemškega velikana pa je drugo. Vseeno so besede mediji pograbili brez vprašanj in ga že pošiljajo v Chelsea, ki naj bi na mizo Bavarcev že vrgel vrečo denarja.

A Bayern je že večkrat dokazal, da zna reči "ne" tudi nespodobnim ponudbam, to zna iz prve roke povedati tudi United, ko je v času Louisa van Gaala za Thomasa Müllerja ponujal 150 milijonov evrov, a vseeno brez pogajanj ostal pred vrati Allianz Arene.

Najdražji uradni prestopi v poletnem prestopnem roku (2017/18):

1. Bernardo Silva (iz Monaca v Man City) – 50 milijonov evrov

2. Corentin Tolisso (iz Lyona v Bayern) - 41,5 milijona evrov

3. Ederson (iz Benfice v Man City) – 40 milijonov evrov

4. Andre Silva (iz Porta v AC Milan) – 38 milijonov evrov

5. Victor Lindelöf (iz Benfice v Man Utd) – 35 milijonov evrov

6. Jordan Pickford (iz Sunderlanda v Everton) - 28,5 milijona evrov

7. Davy Klaassen (iz Ajaxa v Everton) - 27 milijonov evrov

8. Youri Tielemans (iz Anderlechta v Monaco) – 25 milijonov evrov

Ne spreglejte