Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
6. 4. 2016,
14.31

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Wolfsburg Real Madrid Dieter Hecking Zinedine Zidane liga prvakov liga prvakov

Sreda, 6. 4. 2016, 14.31

6 let, 7 mesecev

Zidane pozabil na Barcelono

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Danes se bosta v prvi četrtfinalni tekmi lige prvakov pomerila Wolfsburg in Real Madrid. Nemški podprvaki so napovedali, da bodo drago prodali kožo favoriziranemu tekmecu, ki si je v soboto dvignil samozavest z zmago v večnem derbiju z Barcelono.

Beli baletniki so prišli v Nemčijo dobro razpoloženi. Zmaga nad Barcelono je prišla ob pravem trenutku. Madridski Real vidi v ligi prvakov priložnost, da z evropskim naslovom reši neposrečeno sezono, v kateri se je zaradi administrativne napake hitro poslovil v španskem pokalu, v prvenstvu pa za vodilno Barcelono zaostaja sedem točk.

''Dobro smo pripravljeni. To bo zahtevno srečanje, na katerega se pripravljamo, kot da bi šlo za finale. Ne smemo se sprostiti. Zmaga v Barceloni je že pozabljena,'' sporoča Zinedine Zidane, ki je letos debitiral v Evropi kot samostojni strateg Real in dvakrat premagal Romo. Zdaj se bo nameril na nemškega podprvaka Wolfsburga, ki je s prebojem med najboljših osem poskrbel za največji evropski dosežek v klubski zgodovini, in se ne misli ustaviti v četrtfinalu.

Trener Wolfsburga: Lahko poskrbimo za eno največjih senzacij

''Ne bomo imeli težav z motivacijo. Pred nami je priložnost, da se izkažemo na veliki sceni. Nihče ni verjel, da se bomo prebili tako daleč. A smo se. Čakali bomo na priložnost, ki se nam lahko ponudi. Če bi premagali Real, bi poskrbeli za eno največjih senzacij. Proti njemu želimo dokazati, zakaj se še vedno borimo za evropski naslov,'' je misli strnil trener Wolfsburga Dieter Hecking. Kako pomemben je dvoboj z Realom, je dokazala zadnja prvenstvena tekma, ko so volkovi gladko izgubili na gostovanju pri Kamplovem Bayerju (0:3).

Zvezdniki madridskega Reala so v torek trenirali na štadionu v Wolfsburgu. | Foto: Zvezdniki madridskega Reala so v torek trenirali na štadionu v Wolfsburgu.

Klub iz Leverkusna je v skupinskem delu lige prvakov izpadel proti Romi, zadnjemu evropskemu tekmecu Reala, ki je pripotoval v Nemčijo v skoraj najmočnejši zasedbi. ''Real je eden največjih favoritov za osvojitev naslova, a mu bomo skušali otežiti delo. Mislim, da so moji izbranci tega zmožni. Ne bo dovolj ustaviti le Ronalda,'' je opozoril nemški strokovnjak, ki se bo pred srečanjem posvetoval z zdravniki, ali je brazilski branilec Naldo že pripravljen za vrnitev na igrišče.

''Wolfsburg je trdo garal, da se je uvrstil v četrtfinale. Zasluženo je med najboljših osem. Morda imajo težave v bundesligi, a liga prvakov je povsem drugačno tekmovanje. Nismo neranljivi. Wolfsburg nas lahko pahne v težave,'' je legendarni Francoz Zidane opozoril na veliko orožje volkov, hitre protinapade.

Wolfsburg – Real Madrid, sreda ob 20.45

Prva četrtfinalna tekma lige prvakov, štadion Volkswagen Arena, glavni sodnik: Gianluca Rocchi (Italija) 

Verjetni začetni postavi:
Wolfsburg: Benaglio; Träsch, Dante, Knoche, Rodriguez; Guilavogui, Gustavo; Schürrle, Arnold (Vieirinha), Draxler; Kruse.
Odsotni: Bendtner (ni več član kluba), Jung (poškodba kolena), Caligiuri (poškodba noge)
Vprašljiv: Naldo

Real Madrid: Navas, Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo; Kroos, Casemiro, Modrić; Bale, Benzema, Ronaldo.
Odsoten: Varane (poškodba mečnice)

Ne spreglejte