Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 1. 2024,
15.24

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56

Natisni članek

vstopnice slovenska nogometna reprezentanca Euro 2024 Euro 2024

Torek, 30. 1. 2024, 15.24

2 meseca, 3 tedne

Novo upanje za vse navijače, ki jim ni bil naklonjen žreb

Kako do vstopnice za Euro 2024, če vas je žreb pustil na cedilu?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56
Stožice Slovenija navijači | V Sloveniji vlada ogromno zanimanje za ogled tekem Kekove čete na Euru v Nemčiji. Žal se vsem ni uresničila želja in jim žreb ni bil naklonjen ... | Foto www.alesfevzer.com

V Sloveniji vlada ogromno zanimanje za ogled tekem Kekove čete na Euru v Nemčiji. Žal se vsem ni uresničila želja in jim žreb ni bil naklonjen ...

Foto: www.alesfevzer.com

Prejšnji teden je od sreče vzklikalo na tisoče slovenskih ljubiteljev nogometa, saj jim je žreb namenil vstopnice za Euro 2024 v Nemčiji. Zaradi izjemnega zanimanja na sončni strani Alp pa je bilo žal še več tistih, ki so s strani Evropske nogometne zveze (Uefa) prejeli negativno sporočilo. Nekaterim izmed osmoljencev pa bi se lahko v prihodnjih mesecih vendarle odprla vrata do tako želenih vstopnic. Do začetka Eura jih čaka še nekaj možnosti, prva že meseca marca, ko bo pod skrbnim nadzorom Uefe potekala tako imenovana preprodaja vstopnic. To pa še ni vse …

Žan Vipotnik Bordeaux
Sportal Slovenec, ki tako uživa v Franciji, da ga moti le ena stvar

Slovenijo je preplavila nogometna evforija. Spektakel leta, evropsko prvenstvo v Nemčiji, prvo veliko tekmovanje, na katerem bodo nastopili nogometaši s podobo Triglava na dresih po sušnih 14 letih, bo potekal v "bližnji" Nemčiji. To je bil še dodaten razlog za to, da ga skoraj ni bilo zagretega ljubitelja nogometa in atraktivnih dogodkov, ki si ne bi želel tekem Kekove čete ogledati v živo.

Slovenija bo nastopila v skupini z Dansko (16. junija v Stuttgartu), Srbijo (20. junija v Münchnu) in Anglijo (25. junija v Kölnu), na vsaki tekmi pa bo za Jana Oblaka, Benjamina Šeška in druščino na tribunah stiskalo pesti najmanj deset tisoč rojakov in rojakinj!

V Nemčiji bo na vsaki tekmi Kekovih izbrancev vsaj deset tisoč navijačev iz Slovenije. | Foto: www.alesfevzer.com V Nemčiji bo na vsaki tekmi Kekovih izbrancev vsaj deset tisoč navijačev iz Slovenije. Foto: www.alesfevzer.com

O tem, kako veliko zanimanje je vladalo za prodajo vstopnic, namenjenih izključno slovenskim navijačem, dovolj zgovorno pričajo številke. Za vse slovenske tekme v skupini so prek skrbno pripravljenega prijavnega sistema na Uefi prejeli kar 344 tisoč zahtevkov! Zaradi tega je bilo v zadnjih dneh, ko je evropska krovna zveza sporočala rezultate žreba, nemalo razočaranih slovenskih ljubiteljev nogometa. Ostali so namreč brez vstopnic, sreča tokrat ni bila na njihovi strani.

S tem pa še ni rečeno, da lahko že obupajo in se dokončno poslovijo od uresničitve ideje, kako vendarle spremljati slovenske nogometaše na Euru s tribun. Prodaja vstopnic na Uefi se namreč še ni sklenila. Postopek bo ponudil še nekaj priložnosti, da bi se tisti, ki si tega srčno želijo, vendarle dokopali do dragocenih lističev, ki za tekme skupinskega dela Eura stanejo med 30 in 200 evri.

Kmalu sledi preprodaja vstopnic

Vstopnice za Euro 2024 so se za sektor, namenjen slovenskim navijačem, prodajale kot za med. | Foto: Guliverimage Vstopnice za Euro 2024 so se za sektor, namenjen slovenskim navijačem, prodajale kot za med. Foto: Guliverimage Tako bo meseca marca stekla tako imenovana preprodaja vstopnic. Vsi srečneži, ki so bili obveščeni, da se je njihovo ime znašlo med "zmagovalci" žreba, so morali namreč do danes (30. januarja) do 14. ure plačati vstopnice. Če jih niso, se bodo njihove vstopnice sprostile v obtok in bodo v bližnji prihodnosti na voljo za nakup vsem navijačem v fazi predprodaje.

Na voljo pa bodo tudi vstopnice, ki se jim bodo "lastniki" zaradi takšnih in drugačnih razlogov odrekli. Toliko denarja, kot so zanje plačali, bodo ob preprodaji dobili nazaj, vstopnico pa bo pridobil nekdo drug. Omenjena preprodaja bo po zadnjih podatkih Uefe potekala marca.

Evropska krovna zveza naproša vse, ki jih zanima preprodaja vstopnic, da podrobno spremljajo navodila in pojasnila na njeni spletni strani, na kateri bo treba pozorno spremljati zlasti časovnico. Za zdaj je glede preprodaje vstopnic označen le mesec marec, podrobnosti o tem, kdaj in kako bo vse skupaj potekalo, pa bodo tako objavljene šele prihodnji mesec. Takrat bo tudi znano, kdo bo sploh lahko sodeloval na tej "tržnici". Najverjetneje bodo imeli pravico do takšnega načina nakupa vstopnice le tisti, ki so ostali praznih rok pri žrebu, a bo več znanega po podrobnejših navodilih Uefe, ki jih bo upoštevala tudi Nogometna zveza Slovenije (NZS).

Prvi mož evropskega nogometa, predsednik Uefe Aleksander Čeferin, bo prvič, odkar zaseda tako pomemben položaj, spremljal svoje rojake na velikem tekmovanju. | Foto: www.alesfevzer.com Prvi mož evropskega nogometa, predsednik Uefe Aleksander Čeferin, bo prvič, odkar zaseda tako pomemben položaj, spremljal svoje rojake na velikem tekmovanju. Foto: www.alesfevzer.com

Konec marca bodo po dodatnih kvalifikacijah, v katerih nastopa 12 reprezentanc, znani še zadnji trije potniki na Euro 2024. Podobno kot Slovenija in ostali udeleženci tekmovanja se bodo lahko tudi njihovi navijači podali v boj za vstopnice. Vsaki reprezentanci jih za vsako tekmo Eura 2024 pripada natanko deset tisoč. Ker bo ta faza prodaje vstopnice veljala zgolj za navijače tistih reprezentanc, ki se bodo na evropsko prvenstvo uvrstile po dveh zmagah v play-offu, na njej ne bodo mogli sodelovati Slovenci.

Vstopnice bo mogoče kupiti še v "zadnjem hipu"

Izpis, ki se ga je prejšnji teden na svojih napravah razveselilo na tisoče Slovencev | Foto: Instagram/posnetek zaslona/zmajcek2303 Izpis, ki se ga je prejšnji teden na svojih napravah razveselilo na tisoče Slovencev Foto: Instagram/posnetek zaslona/zmajcek2303 Otvoritveno srečanje Eura bo odigrano 14. junija, malce pred tem, praviloma naj bi bilo to maja oziroma junija, pa bo še mogoče priti do zadnjih vstopnic. Takrat bodo lahko vstopnice kupovali tudi Slovenci. To je možnost, ki je Uefa na svojih kanalih še ni najavila, jo je pa na drugi strani že navedla Nogometna zveza Slovenije (NZS).

Vse vstopnice, ki ne bodo pošle v prvih dveh fazah prodaje, bodo tako ponovno sproščene za nakup v fazi prodaje v "zadnjem hipu", ki pa bodo na voljo za nakup celotni nogometni javnosti in ne bodo več rezervirane izključno za slovenske navijače. Tako se bo lahko zanje potegoval celoten nogometni svet, tako pa bo manjša možnost, da bi končale v slovenskih rokah. A upanje ostaja. In z malce sreče, hitrosti in potrpljenja bi lahko takrat nekateri izmed osmoljencev, ki jim aktualni žreb za vstopnice ni bil naklonjen, morda pa tudi nekdo drug, ki bo imel ogromno željo po ogledu nogometnega spektakla na Euru v prihodnjih mesecih, le prišel do vstopnice.

Vas mika, da bi si ogledali katero izmed tekem Slovenije na Euru 2024? V prihodnjih mesecih se vam odpira še nekaj priložnosti za nakup vstopnice. | Foto: www.alesfevzer.com Vas mika, da bi si ogledali katero izmed tekem Slovenije na Euru 2024? V prihodnjih mesecih se vam odpira še nekaj priložnosti za nakup vstopnice. Foto: www.alesfevzer.com

Tako vendarle obstaja še nekaj možnosti, da tisti, ki tako srčno želite biti del Eura, vendarle pridete do vstopnice in čez slabo polovico leta v Nemčiji stiskate pesti za Kekove bojevnike. Za več dodatnih informacij pa bo treba spremljati tudi spletno stran Uefe in biti pozoren na časovnico (Key dates).

Aleksander Čeferin Frankfurtski knjižni sejem
Sportal Čeferin o Euru 2024: Svet je ponorel, največja skrb je varnost
Malta Slovenija
Sportal Kekova četa se bo za spektakel s Portugalsko ogrevala na Malti
Euro 2024
Sportal Preverite elektronsko pošto: prvi Slovenci že dobili vstopnice
ZDA Slovenija San Antonio
Sportal Podvig Slovenije v ZDA ob zgodovinskem mejniku selektorja Keka
Cristiano Ronaldo
Sportal Cristiano Ronaldo prihaja v Ljubljano, ogromno zanimanje za vstopnice
Slovenija Norveška liga narodov Jasmin Kurtić
Sportal Srčni Slovenec, ki lahko poleti v Nemčiji podre prav poseben rekord
Wuppertal
Sportal Oblaka, Šeška in druščino bo popeljala svetovna senzacija
Robert Koren
Sportal Legendarni Slovenec, ki želi pošteno do vstopnic za Euro 2024
Jaka Bijol
Sportal Bergle bi najraje že pospravil, a bo raje poslušal zdravnike
Erik Janža
Sportal Zdravnica ga je opozorila, nato je kot deček izgubil 20 kilogramov
Kevin Kampl
Sportal Iskrena izpoved Kevina Kampla o Sloveniji #video
Benjamin Šeško
Novice Spotkast z Benjaminom Šeškom: Rad bi zaigral za Real Madrid #video
Ne spreglejte