Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 3. 2014,
20.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Dare Vršič Maribor Olimpija derbi

Sobota, 1. 3. 2014, 20.52

8 let

Vršič želi premagati Olimpijo, ki mu je pomagala v težkih trenutkih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Dare Vršič, zimski novinec Maribora, je hitro ujel strelsko formo, s katero je nekoč blestel pri Olimpiji. Usoda je hotela, da bo po skoraj dveletni odsotnosti prvo tekmo v 1. SNL odigral v Stožicah.

Po sezoni 2011/12 se je od Slovenije poslovil kot najboljši strelec prvoligaškega tekmovanja, nato na Dunaju zaman čakal na priložnosti za nastop, zadnji dan zimskega prestopnega roka pa ga je v Maribor pripeljal Zlatko Zahović in dokazal, da je imel odličen nos.

Dare Vršič že vrača zaupanje mariborskemu vodstvu. Čeprav še ni pripravljen na vseh 90 minut in ga čaka še nekaj dela, da ujame želeno fizično pripravljenost, se je na evropskih tekmah dvakrat zapored vpisal med strelce. To pa ni mačji kašelj, saj je bila na drugi strani močna Sevilla. Apačan je nakazal, da ni izgubil občutka, s katerim je pred leti spravljal v obup branilce, takratne tekmece ljubljanske Olimpije.

Vršič: Moramo razmišljati kot prva ekipa lige

Zdaj bo tekmec zeleno-belim sam. "Čaka nas derbi, vemo, kaj to pomeni v Sloveniji. Sam sem zelo motiviran, saj bom igral proti svojemu nekdanjemu klubu. Igrati proti nekdanjemu klubu je nekaj posebnega. Sam nimam nobenih zamer. Ljubljančani so mi pomagali v težkih trenutkih in jaz sem jim vračal z enako mero. Dali bomo vse od sebe, gremo na zmago, saj smo prva ekipe lige in tako moramo tudi razmišljati,'' razmišlja nekdanji reprezentant, ki je status v izbrani vrsti v prvi vrsti izgubil zaradi skrb vzbujajočega neigranja na Dunaju.

Zdaj, ko je v dresu slovenskih prvakov hitro pokazal, da lahko predstavlja dodano vrednost vijolicam, bi lahko v prihodnosti dočakal tudi reprezentančni vpoklic. S tem pa si nekdanji ljubljenec ljubljanskih navijačev, ki njegovega prihoda v mesto ob Dravi niso sprejeli ravnodušno, ne beli glave. Najprej želi ujeti ritem ter izboljšati kondicijsko pripravljenost, nato pa Mariborčanom pomagati do novih podvigov.

Vršič se bo z Olimpijo v spomladanskem delu srečal kar petkrat. V nedeljo, nato pa že čez dva tedna, se bo za točke potegoval v Stožicah. Na štadionu, kjer je 17. maja 2012 pomahal v slovo navijačem Olimpije in dočakal stoječe ovacije, si bo zdaj prizadeval, da Maribor na lestvici večnemu tekmecu uide na okroglih 15 točk razlike.

"Tekmo v Sevilli smo odmislili že med potovanjem iz Seville. Zdaj se je treba zbrati, poiskati nove motive. Slovenska liga odpira vrata Evrope, zato bomo že od prve preizkušnje z novo energijo šli po nove uspehe,'' pojasnjuje strelec častnega zadetka Mariborčanov na gostovanju v Andaluziji.

Dvoboj med Olimpijo in Mariborom se bo v nedeljo začel ob 15. uri.

Ne spreglejte