Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 2. 2015,
16.01

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Roy Hodgson Harry Kane angleška nogometna reprezentanca Wayne Rooney

Petek, 13. 2. 2015, 16.01

8 let, 1 mesec

Vročemu napadalcu Tottenhama se odpirajo angleška vrata

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Selektor angleške nogometne reprezentance Roy Hodgson je potrdil, da si mladi napadalec Tottenhama Harry Kane zasluži vpoklic v izbrano vrsto.

V tej sezoni odlični napadalec angleškega nogometnega prvoligaša Tottenhama Harry Kane nase opozarja že dalj časa, priložnosti v članski reprezentanci pa še ni dočakal. A jo v kratkem bo, sporoča selektor Roy Hodgson, ki je prepričan, da si 21-letnik zasluži vpoklic. V njegovo prid je tudi statistika; Kane je na 35 tekmah zadel kar 23-krat.

Hodgson bo naslednji reprezentančni seznam objavil čez mesec dni, angleška javnost pa na njem pričakuje Kana in napadalca Burnleyja Dannyja Ingsa.

"Ali si Kane zasluži mesto v ekipi? Seveda si. V reprezentanco smo, odkar sem selektor, pripeljali veliko mladih igralcev. Zadnji je bil Saido Berahino. Harry si zasluži priložnost vsaj toliko, kot si jo je Saido. Če me sprašujete, ali si zasluži mesto Wayna Rooneyja, Dannyja Welbecka in Daniel Sturridgea, potem bo moral to dokazati," je angleškim novinarjem povedal Hodgson.

Rooney v zvezni vrsti reprezentance? Nikoli ne reci nikoli.

Sturridge se zadnje čase bojuje s poškodbami in je več ob igrišču kot na njem, Rooney pa pod vodstvom Louisa van Gaala pri Manchester Unitedu igra vse bolj v zvezni liniji. Tako je pravi in zdravi napadalec le Danny Welbeck. Hodgson se poigrava z mislijo, da bi kapetana Anglije Rooneyja pomaknil nekoliko bolj nazaj.

"Wayne je tip igralca, ki lahko igra povsod. Ne bi me presenetilo, če bi nekega dne igral na desni strani obrambe, nalogo pa opravil z odliko. Je zelo, zelo dober nogometaš. V tem trenutku nisem prepričan, ali bi meni koristil v zvezni liniji. Toda kdo ve? Nikoli ne reci nikoli," meni Hodgson. Anglija sicer v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2016 igra v skupini E, skupaj s Slovenijo, v Ljubljani pa bo gostovala 14. junija.

Hodgsonovi izbranci po štirih tekmah še ne poznajo poraza, Slovenija na drugem mestu ima šest točk, toliko kot Švica na tretjem in Litva na četrtem, petouvrščena Estonija ima štiri, San Marino na zadnjem mestu pa eno točko.

Ne spreglejte