Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 3. 2016,
11.11

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Manchester City nogomet liga prvakov liga prvakov

Sreda, 16. 3. 2016, 11.11

6 let, 7 mesecev

Vpisali so se v zgodovino, a spet izgubili kapetana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Foto: Guliver/Getty Images

Zvezdniška zasedba Manchester Cityja je v osmini finala lige prvakov izločila kijevski Dinamo in se prvič v klubski zgodovini uvrstila v četrtfinale. Sinje modri so drago plačali napredovanje.

Manchester City je na povratni tekmi osmine finala lige prvakov zlahka ubranil prednost, ki si jo je zagotovil na prvem dvoboju v Kijevu (3:1). Povratno srečanje na Etihadu se je končalo brez zadetkov (0:0). "Zadovoljen sem z napredovanjem. Nismo želeli preveč tvegati, saj to ni bilo potrebno. Bolj so se morali truditi gostje, ki pa razen ene priložnosti ob koncu dvoboja niso bili preveč nevarni pred našimi vrati. To je bila taktična tekma," je po remiju, ki je angleškemu predstavniku zagotovil napredovanje v četrtfinale, povedal trener Manuel Pellegrini.

 

Prvič, odkar so klub iz Manchestra prevzeli bogati Arabci iz Abu Dabija in ga spremenili v enega najbolj ambicioznih evropskih velikanov, se je City uvrstil med osem najboljših v ligi prvakov. Vodstvo kluba je v zadnjih osmih letih nakupu okrepitev namenilo več kot milijardo evrov.

V Angliji so se že dvakrat povzpeli do prvega mesta (2012 in 2014), v ligi prvakov pa so izostali odmevnejši dosežki. Šele letos so dočakali prvi preboj v četrtfinale. Apetiti Cityja in njegovih navdušenih navijačev so po zgodovinskem dosežku v ligi prvakov še narasli. Ker se Arsenalu zvečer v Barceloni ne obeta nič dobrega (Katalonci so prvo tekmo osmine finala v Londonu dobili z 2:0), bo City kmalu ostal zadnji angleški klub, ki še vztraja v boju za evropsko krono. S tem bo deležen še dodatnega pritiska. Zvezdniška zasedba, v kateri ne manjka znanih igralcev, verjame, da mu bo kos.

Pellegrini v četrtfinalu proti nasledniku Guardioli?

Manuel Pellegrini bo vodil bogati angleški klub iz Manchestra le še nekaj mesecev. | Foto: Guliverimage/Getty Images Manuel Pellegrini bo vodil bogati angleški klub iz Manchestra le še nekaj mesecev. Foto: Guliverimage/Getty Images

 "To je zelo pomemben dosežek za klub. Nekajkrat smo že bili blizu uvrstitve v četrtfinale, a nismo imeli sreče. Ni bilo normalno, da smo se morali dvakrat v osmini finala pomeriti proti Barceloni. Manchester City je klub, ki raste iz leta v leto in se razvija v velik klub," se je razveselil napredovanja čilski strateg, ki bo po koncu sezone zapustil sinje modre.

Prihodnjo sezono bo vodenje Cityja prevzel Josep Guardiola, ki ga danes z Bayernom čaka izjemno pomembno povratno srečanje osmine finala lige prvakov. Bavarci bodo gostili Juventus, Katalonec pa bi rad obdobje pri nemškem prvaku končal tudi z evropskim uspehom.

Podobno velja tudi za Manchester City, njegovega bodočega delodajalca. Pellegrini bo na trenerskem položaju vztrajal le še nekaj mesecev. V tej sezoni je osvojil angleški ligaški pokal, v ligi prvakov pa je od evropske krone oddaljen (le) še tri korake. Morda se v četrtfinalu pomeri prav proti njegovemu nasledniku …

Kompany spet na seznamu poškodovanih igralcev

Kapetan Vincent Kompany je zapustil igrišče že po sedmih minutah. Kako dolgo bo odsoten z igrišč? | Foto: Guliverimage/Getty Images Kapetan Vincent Kompany je zapustil igrišče že po sedmih minutah. Kako dolgo bo odsoten z igrišč? Foto: Guliverimage/Getty Images

Prijeten evropski večer, podkrepljen z napredovanjem Cityja, sta pokvarili poškodbi pomembnih obrambnih igralcev. Vincent Kompany in Nicolas Otamendi sta igro zapustila že po 24 minutah. Belgijec, kapetan Manchester Cityja, si je že četrtič v tej sezoni poškodoval mečno mišico. Odkar je prispel v klub, je poškodbo mečne mišice staknil že 14-krat. Z igrišča je odšepal že po sedmih minutah.

Iz kluba še niso sporočili, kako dolgo bo odsoten, po neuradnih napovedih pa naj bi manjkal vsaj mesec dni. Tako bo skoraj zagotovo preskočil poslastico angleškega prvenstva, ko se bosta v nedeljskem mestnem derbiju pomerila velikana iz Manchestra. Argentinec Otamendi je prejel udarec v nogo. Poškodba ni težje narave, tako da bi se lahko po napovedih Pellegrinija soigralcem pridružil že čez nekaj dni.

S tem se je seznam poškodovanih igralcev Cityja še povečal. Na njem so že Kevin De Bruyne, Fabian Delph in Samir Nasri, v ožjem delu obrambe pa bosta najverjetneje združila moči Martin Demichelis in Eliaquim Mangala, ki v tej sezoni nista bila preveč prepričljiva.

Rebrov zre optimistično v prihodnost

Sergej Rebrov je popeljal ukrajinskega prvaka v Evropi med 16 najboljših. | Foto: Guliverimage/Getty Images Sergej Rebrov je popeljal ukrajinskega prvaka v Evropi med 16 najboljših. Foto: Guliverimage/Getty Images

Gostje iz Ukrajine so upali na čudež. Potrebovali so tri zadetke, a mreže Joa Harta, ki se je izkazal z vrhunskim posredovanjem v izdihljajih srečanja, niso zatresli niti enkrat.

"Napredovanje smo zapravili že na prvi tekmi v Kijevu. Če bi takrat igrali tako kot smo na povratni tekmi, bi bilo bolj izenačeno. V Manchestru smo si pripravili nekaj priložnosti za zadetek. Na tekmi smo pridobili bogate izkušnje, tako da lahko optimistično zremo v prihodnost," je po izpadu poudaril trener ukrajinskega prvaka Sergej Rebrov.

Kijevski Dinamo je ostal brez zmage tudi na 14. gostovanju v evropskih nogometnih pokalih v Angliji.

Žreb četrtfinalnih parov bo v petek ob 13. uri.

Ne spreglejte