Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 6. 2023,
11.10

Osveženo pred

10 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Viktor Kassai

Četrtek, 15. 6. 2023, 11.10

10 mesecev, 3 tedne

Viktor Kassai

Avstrijci pri profesionalizaciji sodniškega sistema stavijo na Madžara

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Viktor Kassai |  Viktor Kassai bo od julija deloval kot tehnični direktor v oddelku za sodnike Avstrijske nogometne zveze. | Foto Guliverimage

Viktor Kassai bo od julija deloval kot tehnični direktor v oddelku za sodnike Avstrijske nogometne zveze.

Foto: Guliverimage

Nekdanji madžarski vrhunski mednarodni nogometni sodnik Viktor Kassai bo od julija deloval kot tehnični direktor v oddelku za sodnike Avstrijske nogometne zveze (ÖFB).

polfinale liga narodov Španija Italija
Sportal Za finale Španci Italijanom zabili v 89. minuti

Kot so sporočili z nogometne zveze, je med domačimi in mednarodnimi kandidati v postopku razpisa prevladal 47-letni Madžar. Kassai je sodil finale lige prvakov 2011 med Barcelono in Manchester Unitedom na londonskem stadionu Wembley.

Na olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008 je sodil v finalu olimpijskega turnirja. Poleg tega je bil 47-letnik delil pravico na evropskih prvenstvih v letih 2008, 2012 in 2016 ter na svetovnem prvenstvu 2010 v Južni Afriki.

Kassai je bil v polfinalu svetovnega klubskega prvenstva 2016 prvi sodnik, pod vodstvom katerega so na uradni tekmovalni tekmi uporabili video pomoč VAR.

Raheem Sterling
Sportal Kontroverzna 11-metrovka v Manchestru postala spletni hit

Od konca aktivne kariere leta 2019 je delal kot opazovalec in svetovalec za Evropsko nogometno zvezo (Uefa) in v različnih nacionalnih zvezah na področju sodniškega menedžmenta. Kassai, ki poleg nemščine govori tudi madžarsko in angleško, je pred prihodom v Avstrijo glede nogometnega sojenja pomagal tudi bolgarski nogometni zvezi.

Profesionalizacija avstrijskega sodniškega sistema

Avstrijci so se za pomoč nekdanjega vrhunskega sodnika odločili z namenom nadaljevati postopek profesionalizacije avstrijskega sodniškega sistema. | Foto: Guliverimage/dpa Avstrijci so se za pomoč nekdanjega vrhunskega sodnika odločili z namenom nadaljevati postopek profesionalizacije avstrijskega sodniškega sistema. Foto: Guliverimage/dpa Avstrijci so se za pomoč nekdanjega vrhunskega sodnika odločili z namenom nadaljevati postopek profesionalizacije avstrijskega sodniškega sistema.

Nazadnje so odmevale napačne odločitve v avstrijski nogometni bundesligi, že dlje časa pa naj bi obstajala nesoglasja v sodniškem cehu. Druga negativna točka je, da na svetovnem ali evropskem prvenstvu od leta 2008 ni bilo avstrijskega sodnika.

V prihodnje se bo Kassaiju pridružil njegov dolgoletni pomočnik György Ring, ki bo prevzel mesto vodje VAR.

Kassai je za spletno stran avstrijske zveze o svoji novi nalogi dejal: "Poznam izzive, ki nas čakajo, in skupaj z Györgyjem Ringom sem zelo motiviran, da se jih lotim."

Nizozemska Hrvaška
Sportal Hrvaška po neverjetni tekmi do zgodovinskega podviga
Hrvaška Nizozemska
Sportal Svet se klanja neuničljivemu Hrvatu
Ne spreglejte