Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
12. 5. 2016,
11.38

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

NK Rudar NK Krško NK Krka NK Koper NK Zavrč NK Gorica NK Domžale NK Celje NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije

Četrtek, 12. 5. 2016, 11.38

6 let, 6 mesecev

Kako je Olimpija izkoristila celjska darila? (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

V 34. krogu je bilo v sredo na petih tekmah Prve lige Telekom Slovenije doseženih 16 zadetkov, ponovno pa so gostitelji ostali brez ene samcate zmage. Tudi Maribor, ki je doživel boleč udarec proti Rudarju. To je izkoristila Olimpija in si z eno roko že prilastila naslov državnega prvaka.

Celje : Olimpija 1:3

Zmaji so v knežjem mestu odpravili pomembno oviro na poti do želenega naslova. S 3:1 so odpravili Celjane, ki so izgubili prvič pod vodstvom Roberta Pevnika, in hitro pozabili na šokanten poraz na 119. večnem derbiju. ''Poraz se razlikuje od poraza. Ponosen sem na borbenost igralcev, ne pa na rezultat. Prejeli smo naivne gole. Ne bom rekel, da se bomo od tega nekaj naučili. Od takih napak se ne smemo učiti. Olimpija je dala tri gole in ji čestitam,'' je dejal strateg Celja, ki je pred leti vodil tudi zeleno-bele, njihov dres pa kot branilec nosil tako v času stare kot novejše Olimpije. Izpostavil je naivno prejete zadetke, gostje pa so znali izkoristiti darila.

Ljubljančani so se na krilih nove zmage, ki so jo proslavili s številnimi navijači, oddaljili od Mariborčanov. V zadnjih dveh krogih za potrditev naslov potrebujejo le še tri točke. Strateg Rodolfo Vanoli je bil presrečen, saj je Olimpijo popeljal še do druge gostujoče zmage, odkar je prevzel odgovorni položaj trenerja. Gostje so v 15. minuti ostali brez poškodovanega obrambnega stebra Nemanje Mitrovića, zadnji gol na tekmi pa je ob veliki pomoči celjskega vratarja Matica Kotnika dosegel Rok Kronaveter.

Najbolj priljubljeni Štajerec v Ljubljani je v tej sezoni dal že 16 zadetkov. Na lestvici najboljših strelcev za vodilnim Andražem Šporarjem, ki je kot kapetan Olimpije odigral le jesenski del (17 golov), zaostaja le še za zadetek. Sreča v taboru Olimpije je bila po zlata vredni zmagi nepopisna, predsedniku Milanu Mandariću pa je čestital tudi nekdanji trener Marijan Pušnik.

Maribor : Rudar 2:3

V Ljudskem vrtu se je v sredo pripetila senzacija brez primere. Maribor je po zmagi v večnem derbiju razočaral privržence, saj je ostal doma brez točk proti Rudarju. S tem si je močno otežil pot do ubranitve naslova.

''Še vedno imamo možnosti za naslov. Do konca sta še dve tekmi, teoretične možnosti še obstajajo. Kaj je šlo narobe? Po pozitivnem rezultatu, vodstvu z 1:0, smo zapravili stoodstotno priložnost, nato naredili napako za 1:1, porabili veliko energije, da ponovno povedemo, v zadnjih minutah pa je nekaj igralcev igralo na meji svojih fizičnih sposobnosti. Nismo zmogli več. Na žalost,'' je priznal Darko Milanič, ki se bo najverjetneje moral v državnem prvenstvu zadovoljiti z drugim mestom. Zelo je bil razočaran tudi kapetan Marcos Tavares.

Velenjčane je v Ljudskem vrtu vodil 44-letni Ramiz Smajlović, ki je nadomestil Jerneja Javornika. ''Zaslužili smo si zmago. Fantje so pustili dušo na igrišču, zmaga je čista kot solza,'' je dejal nekdanji napadalec Šmartnega.

Luka Koper : Krka 2:3

Na Bonifiki je potekal dramatičen derbi začelja, v katerem sta se pomerili najslabši ekipi prvenstva. Kopru ni uspelo izkoristiti prednosti domačega igrišča, Krka pa je z zmago s 3:2 po točkah ujela Primorce, a zaradi slabšega medsebojnega izkupička še vedno zaseda zadnje mesto.

'Dosegli smo zadetek več od tekmeca. Vesel sem, da nam je to uspelo. Trikrat smo vodili in zasluženo odnesli tri točke iz Kopra,'' ni skrival zadovoljstva trener Krke Miloš Kostić. V njegovih vrstah je z dvema zadetkoma izstopal Luka Majcen, ki pozna odlično Bonifiko, saj je v preteklosti nosil tudi dres Kopra.

''Ne vem, zakaj ne moremo igrati doma tako dobro kot v gosteh. To bomo ugotovili po analizi. Nismo se borili, niti pustili srca na igrišču, kot smo se zmenili pred tekmo,'' je srbski trener Milan Obradović razkril, da v taboru Kopra, kjer ne manjka tujcev, ne poteka vse tako, kot bi si želel.

Domžale : Zavrč 0:0

Edino srečanje, ki v sredo ni ponudilo zadetka, je bilo v Domžalah. Gostitelji so za potrditev Evrope potrebovali zmago, a je niso dočakali. Zavrč je bil boljši tekmec in si v deževnem vremenu pripravil večje število priložnosti. Najlepšo je zapravil Josip Golubar.

''Bilo je naporno, saj smo imeli na voljo dan manj za regeneracijo. V nedeljo smo igrali tekmo. Nisem pričakoval, da bomo preprosto rešili do konca Evropo. Imamo še dva kroga, tako da bomo morali pot do Evrope iskati v soboto proti Celju,'' je dejal mladi strateg Domžal Luka Elsner, ki ga od zagotovitve tretjega mesta loči le še majhen korak.

''Vedeli smo, da nas v Domžalah čaka težka tekma. Po polfinalu pokala smo vstopili v slabši niz. Potrebujemo točke za obstanek. Domžale niso imele niti ene prave priložnosti, Golubar pa je našo najlepšo zgrešil z dveh metrov. Zdaj moramo osvojiti še kakšno točko,'' Srb Slavko Matić opozarja, da Haložani še niso izpolnili cilja.

Krško : Gorica 0:2

Deževno je bilo tudi v Krškem, kjer je domačim navijačem dodatno zagrenila dan Gorica. Bila je boljši tekmec in z 2:0 premagala prvoligaške novince, ki si tako še niso matematično zagotovili obstanka, so pa še vedno na zelo dobri poti, saj imajo dva kroga pred koncam pred Koprom in Krko pet točk prednosti.

Vrtnice so odnesle vse tri točke, s katerimi so ostale v boju za tretje mesto, ki pelje neposredno v Evropo. Če Celjani ne bodo osvojili pokalnega tekmovanja, bo za kvalifikacije za ligo Europa zadoščalo tudi četrto mesto, tega pa so si štirikratni državni prvaki že zagotovili. Za Gorico sta v polno zadela Andrej Kotnik in Marko Nunić, blestela pa sta oba vratarja, saj je poškodovanega mladega reprezentanca Gregorja Sorčana v zadnjih devetih minutah na vratih zamenjal Januš Štrukelj.

Ne spreglejte