Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
31. 7. 2017,
11.17

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

naj gol NK Aluminij NK Ankaran NK Celje NK Domžale ND Gorica NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor NK Rudar NK Triglav NK Krško Prva liga Telekom Slovenije

Ponedeljek, 31. 7. 2017, 11.17

6 let, 7 mesecev

Videovrhunci 3. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Milanič na Islandijo z nasmehom #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Po tretjem krogu 1. SNL imata stoodstotni točkovni izkupiček le še dva kluba. Maribor je pred pomembnim gostovanjem na Islandiji premagal Rudar (1:0), trener Darko Milanič pa je po zmagi poudaril, da so vijolice na pravi poti. Olimpija je obdržala prvo mesto z visoko zmago nad Aluminijem (4:0). V gosteh so do treh točk prišli le Domžalčani.

Maribor : Rudar 1:0

Derbi kroga je pripadel Mariboru. Čeprav so Velenjčani na vrata vijolic sprožili več strelov kot državni prvaki, so točke ostale v Ljudskem vrtu. ''Zelo sem zadovoljen,'' je dejal Darko Milanič, zadovoljen zlasti s kombinatorno igro v prvem polčasu, malce manj pa z neučinkovitostjo. ''Potrebujemo nekaj več priložnosti, da zabijemo gol,'' priznava strateg Maribora, ki ga v sredo čaka povratno srečanje 3. kroga kvalifikacij za ligo prvakov na Islandiji.

''Čestitke Mariboru. Oni so zadeli, mi ne. To jim želim tudi v sredo na Islandiji, da slovenski nogomet napreduje. Tekmo smo začeli bojazljivo, mladi fantje so padli pod vtis Ljudskega vrata, naredili preveč neizsiljenih napak,'' je pojasnil Marijan Pušnik, ki je po dveh zaporednih zmagah s knapi prvič ostal brez točk.

Olimpija : Aluminij 4:0

Najvišjo zmago kroga je v nedeljo ustvarila Olimpija. Aluminij je v Stožicah prejel štiri zadetke. Prvi in zadnji, ki sta ga z razdalje dosegla Goran Brkić in Nik Kapun, sta bili pravcati mojstrovini. Trener zmajev Igor Bišćan je pohvalil pristop igralcev. ''Lahko smo srečni. Odigrali smo lepo in učinkovito. Lepo je videti navijače, kako se veselijo skupaj z igralci,'' je po visoki zmagi zaupal nekdanji hrvaški reprezentant.

Njegov rojak, ki ima tudi avstrijski potni list in vodi Aluminij, se je v nehvaležnem položaju znašel že po 19 minutah. Takrat je Aluminij zaostajal že z 0:3. ''Škoda, da je bila tekma odločena tako hitro. Težko se je tako vračati proti Olimpiji,'' je dejal Slobodan Grubor.

Ankaran-Hrvatini : Domžale 1:3

Primorski brezdomci, ki domače tekme igrajo na Koroškem, so v 3. krogu izgubili proti favoriziranim Domžalam. Do boljšega rezultata jim ni pomagalo niti zgodnje vodstvo. ''Začeli smo spodbudno, a nato prejeli zadetek po lastni napaki. Pri Domžalah se opazi, da večina igralcev že dalj časa trenira skupaj. Žoga jim teče bolje kot nam,'' je povedal trener Ankarana Vlado Badžim, ki je pred leti nekaj časa vodil tudi Domžalčane.

Strateg Domžal Simon Rožman je sredi napornega evropskega ritma, saj bodo pokalni zmagovalci v četrtek gostili Freiburg, v Dravovgradu ponudil priložnost mlajšim igralcem. ''Povsem so jo izkoristili. Žal mi je neizkoriščenih priložnosti, bilo jih je res veliko, a se zmagi ne dela v zobe,'' sporoča najmlajši trener v 1. SNL.

Celje : Gorica 1:0

Zadnja tekma 3. kroga je podaljšala rezultatsko krizo Gorice, ki je upoštevaje evropska tekmovanja nanizala že pet zaporednih porazov. ''Ko nas je Gorica pritisnila, smo zelo trpeli. Fantje so pokazali karakter in si zaslužili zmago,'' je dejal Tomaž Petrovič po krstni zmagi na celjski klopi v 1. SNL.

Da je bil poraz Gorice nezaslužen, meni trener Miran Srebrnič. ''Plačali smo davek slabših 15 minut na začetku drugega polčasa,'' je potožil nekdanji branilec vrtnic. Celjani so zmagoviti gol dosegli ravno v tem obdobju, Novogoričani pa so si v knežjem mestu privoščili preveč neizkoriščenih priložnosti.

Krško : Triglav 1:1

Edina tekma, ki se je v 3. krogu končala brez zmagovalca, je bila v petek v Krškem. Posavci so bili bližje paketu treh točk, a jih je na cedilu pustila neučinkovitost. ''Rezultat ni realen, bili smo veliko bližje zmagi. Vse smo imeli v svojih rokah, gostje si niso pripravili skoraj nobene priložnosti, mi pa smo jih imeli pet, šest,'' je dejal Stipe Balajić in v šali dodal, da si morajo njegovi izbranci priigrati deset priložnosti vsaj za en zadetek.

Trener Triglava Anton Žlogar, ki še čaka na prvoligaško zmago, je bil drugačnega mnenja. ''Delitev točk je zaslužena. Na trenutke smo bili boljši tekmec, smo pa sposobni igrati veliko boljše, kot smo v Krškem,'' je pojasnil nekdanji slovenski reprezentant.

Najlepši zadetki 3. kroga:

Ne spreglejte