Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
13. 3. 2017,
10.43

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,83

4

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije naj gol NK Aluminij NK Celje NK Domžale ND Gorica NK Koper NK Krško NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor NK Radomlje NK Rudar

Ponedeljek, 13. 3. 2017, 10.43

6 let, 6 mesecev

Videovrhunci 24. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Maribor je velik, Aluminij pa majhen klub #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,83

4

V 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije so bili razigrani strelci. Vodilni Maribor je napolnil mrežo Aluminiju, Koper pa Radomljam. Najmanj zadetkov je padlo na derbiju kroga v Domžalah, kjer je Olimpija s tretjim zaporednim porazom povečala zaostanek za vijolicami. Trener Kidričanov je po porazu v Ljudskem vrtu izpostavil, da je Aluminij v očeh sodnikov majhen klub.

Maribor : Aluminij 4:1

Vijolice nadaljujejo stoodstotni izkupiček. V soboto so prvič v tej sezoni premagale Aluminij. Občinstvo je največ zadetkov dočakalo v drugem polčasu. Mrežo Aluminija je prvi zatresel prvi strelec tekmovanja Luka Zahović, gostje pa niso bili zadovoljni z odločitvijo sodnika, ki je v izdihljajih prvega polčasa pokazal na belo točko.

"Ne bi želel komentirati odločitve sodnika, bi pa pripomnil, da smo majhen klub. Zadovoljen sem z učinkom, dali smo vse od sebe. Bila je dobra tekma, gledalci so lahko v njej uživali,'' je po prvem porazu v tej sezoni proti Mariboru dejal trener Kidričanov Slobodan Grubor.

"Odigrali smo super tekmo in zabili štiri zadetke, tako kot prejšnjič (v torek na gostovanju v Novi Gorici, op. p.). Vedeli smo, da bo tekmec igral odlično v obrambi. V prvem polčasu so bili izredni, a mi tudi. Pomembno je, da smo bili spet izredno nevarni, si priigrali veliko priložnosti in osvojili tri točke" je bil Darko Milanič vesel tretje zaporedne zmage v spomladanskem delu, s katero je povišal prednost pred zmaji na +9.

Domžale : Olimpija 1:0

Sosedski derbi Ljubljanske kotline je pripadel Domžalam. Simon Rožman je bil zadovoljen. Prepričan je, da so se jim na srečanju z Olimpijo, na katerem si niso pripravili veliko priložnosti, vrnile nekatere stvari. Na uvodnih spomladanskih tekmah proti Rudarju in Kopru so igrali bolje, a osvojili le točko, zdaj pa so bili v podrejenem položaju, a so se razveselili dragocene zmage.



Na klopi Olimpije je prvič v tej sezoni debitiral Marijan Pušnik. Korošec je bil zadovoljen le z igro v drugem polčasu, pogrešal pa je več predložkov in prebojev prek bočnih položajev.

Krško : Celje 2:3

Celjani so končno premagali Krčane. Na zadnjih šestih tekmah niso niti enkrat zatresli vrat Posavcev, tokrat pa so bili na štadionu Matije Gubca boljši s 3:2.

"Krško je bil videti kot naša črna vrana. Na zadnji tekmi v Celju nas je premagalo s 3:0. Želeli smo se maščevati, to je bil dodaten motiv za nas. Ta zmaga dviguje moralo ekipe," je po gostujoči zmagi, s katero Celjani nadaljujejo niz neporaženosti v tem letu, dejal hrvaški strateg Igor Jovičević.

Rudar : Gorica 1:3

Velenjčani so po navdušujoči predstavi v Stožicah doživeli hladno prho pred domačim občinstvom in ostali brez točk proti Gorici. To je bil prvi poraz za srbskega trenerja Vanjo Radinovića, ki je objokoval hitro prejeti zadetek. "Vsi naši načrti so takrat padli v vodo," je poudaril prelomni trenutek srečanja, ki knapom ni prinesel zadovoljstva.

"To je bila zelo dobra tekma. Delo nam je olajšal hiter zadetek. Tekmecu nismo pustiti, da razvije igro," je svojim izbrancem za zrelo predstavo v Velenju čestital trener Gorice Miran Srebrnič.

Koper : Radomlje 4:1

Poleg Maribora so najvišjo zmago kroga proslavljali tudi na Bonifiki, kjer je vse minilo v znamenju črke P. Trenerja Igorja Pamića so razveselil strelci Pekison (dva zadetka), Pučko in Pranjić.

"To je bila pričakovana zmaga. Igralci so sami sebi dokazali, da zmorejo zmagati na več tekmah zapored," je Hrvat čestital izbrancem za strelsko navdihnjen nastop proti zadnjeuvrščeni ekipi, ki ostaja globoko na repu razpredelnice.

"Koper ima bolj izkušeno in kakovostno ekipo. To se je videlo pri izrazitih priložnosti, kjer nismo dosegli zadetka, Koper pa ga je," je izpostavil Adnan Zildžović, ki ga z Radomljami v 1. SNL obdrži le še čudež.

Najlepši zadetki 24. kroga:

Ne spreglejte