Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
26. 9. 2016,
10.39

Osveženo pred

7 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Domžale NK Celje ND Gorica NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor NK Radomlje NK Rudar NK Koper NK Krško NK Aluminij

Ponedeljek, 26. 9. 2016, 10.39

7 let, 7 mesecev

Videovrhunci 11. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Domžale postajajo prestolnica evrogolov #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

V Prvi ligi Telekom Slovenije se je ponovila zgodovina. Tako kot v 10. krogu je bilo tudi v 11. na petih srečanjih doseženih deset zadetkov, polovico vseh pa so znova prispevali razigrani Domžalčani, ki niso skoparili z atraktivnimi potezami. Občinstvo v Športnem parku je prišlo na svoj račun.

Domžale : Krško 5:0 (3:0)

V Domžalah je spet odmevala petarda. Dvakratni državni prvaki so po Radomljah napolnili še mrežo Krškega. Tudi tokrat je bilo 5:0. "Bili smo napadalni in všečni. Občinstvo je prišlo na svoj račun," je bil zadovoljen najmlajši trener v 1. SNL Simon Rožman. 

Padlo je pet zadetkov, najlepša pa sta dosegla Jan Repas, ki je z izvrstnim lob udarcem presenetil obrambo gostov na čelu z vratarjem, in občasni reprezentant Jure Matjašič, ki je z mojstrskim strelom z razdalje spomnil na vragolije italijanskega zvezdnika Alessandra del Piera. Najboljši strelec srečanja je bil Slobodan Vuk, ki je poleg dveh zadetkov zatresel tudi prečko.

"Domžale so bile boljše v vseh elementih igre. Bili smo daleč od svoje ravni. Prejšnje tekme so nas izčrpale," je priznal strateg Krškega Tomaž Petrovič.

Rudar : Maribor 1:1 (0:1)

Vijolice so prekinile niz zaporednih zmag. V sedmo se ni izšlo. Mariborčanom je kazalo dobro, saj so po zaslugi izkušenega reprezentanta Milivoja Novakovića vodili v Velenju, a jim je nato v drugem delu načrte pokvaril Hrvat Bojan Vručina.

"Videlo se je, kako so nam na prejšnjih tekmah manjkali ključni igralci. John Mary (Kamerunec je manjkal na zadnjih treh tekmah, ker je moral odslužiti kazen zaradi rdečega kartona na pokalni tekmi, op. p.) je pokazal, da je pomemben člen naše ekipe. Proti res dobremu Mariboru smo osvojili točko," je bil ponosen srbski trener Slobodan Krčmarević. Njegov stanovski kolega pri 13-kratnih slovenskih prvakih Darko Milanič si ni preveč vzel k srcu tega, da je zmagovit pohod Maribora prekinjen. Bolj ga je skrbelo, da njegovi izbranci v prvem delu niso izkoristili vseh priložnosti. 

"Imeli smo dovolj priložnosti, da bi tekmo rešili že v prvem polčasu. Za nami je težek ciklus tekem. Ni se izšlo, a gremo naprej," se je že zazrl proti derbiju 12. kroga, ko bodo v Ljudskem vrtu gostovale razigrane Domžale.

Olimpija : Radomlje 2:0 (1:0)

V Stožicah, odkar je moštvo Olimpije prevzel Luka Elsner, ni nič novega. Zmaji so še petič zapored (četrtič v prvenstvu, enkrat so zmagali še v pokalu) odpravili tekmeca brez prejetega zadetka. Mladi vratar Rok Vodišek je ostal nepremagan, Miha Zajc je s šestim zadetkom poskočil na vrh najboljših strelcev 1. SNL, prvič pa je v dresu Olimpije v polno zadel dolgoletni reprezentant Andraž Kirm.

"Določeni elementi niso bili na vrhunski ravni, a se to spregleda ob zmagi. Ni pa bilo iskrice, ki bi Stožice dvignila na noge. Naslednjič jo moramo iskati," je poudaril Elsner po zmagi nad najslabšim klubom 1. SNL, ki še čaka na prvo zmago v tej sezoni.

"Olimpija je imela neko iniciativo, fantje pa so ji dobro odgovorili in ustvarjali težave njihovi zadnji liniji. Če bomo tako nadaljevali, bomo kmalu dosegli prvo zmago," ostaja optimist trener Radomelj Jani Žilnik.

Gorica : Celje 0:1 (0:1)

Celjani so pokvarili novogoriško zabavo, ki so jo ob 25-letnici ustanovitve pripravili domači navijači. Navijaška skupina Terror Boys ni dočakal zmage vrtnic, ki so zapravile ogromno zrelih priložnosti, najlepšo Dejan Žigon. Gostom je tri točke z natančno izvedenim prostim strelom zagotovil Dalibor Volaš

"Nogomet je včasih krut. Odigrali smo odlično tekmo, a nam ni uspelo zadeti. Pritiskali smo, ustvarjali priložnosti, a zgrešili nemogoče situacije," je bil Miran Srebrnič po tekmi poln mešanih občutkov. Ponovno je bil jezen na sodnike, ki niso pokazali na belo točko, potem ko je nogometaša Celja v njegovem kazenskem prostoru zadela žogo v roko. "Za nas je vedno tako," je pripomnil nekdanji branilec Gorice.

Celjani so se vrnili domov s paketom treh točk. "Moji igralci so pokazali karakter. Čestital bi jim za borbenost. To nas je nagradilo. Gorica ni zabila gola, tako kot ga nismo mi proti Olimpiji. Zdaj ne smemo biti evforični. Ta zmaga bo nekaj veljala, če v naslednji tekmi premagamo Aluminij," umirja evforijo Robert Pevnik.

Aluminij : Luka Koper 0:0

Edini dvoboj 11. kroga, ki ni postregel z zadetki, je potekal v Kidričevem. Aluminij je odigral izenačeno še z drugim primorskim predstavnikom. Po Gorici je remiziral še s Koprčani.

"Imeli smo prevlado v določenih trenutkih, a žal nismo izkoristili priložnosti. Imeli smo premalo športne sreče. Na koncu je 0:0 realen rezultat," je dejal Bojan Špehonja, ki se je z novo točko še bolj oddaljil od zadnjeuvrščenih Radomelj.

Trener Koprčanov Milan Obradović je bil bolj zadovoljen z igro v drugem delu: "Imeli smo dovolj priložnosti, pokazali več agresivnosti in želje, a so se v naši igri pojavile napake."

Ne spreglejte