Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 10. 2017,
14.50

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73

3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Rudar NK Triglav NK Krško ND Gorica NK Celje NK Domžale NK Ankaran NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Ponedeljek, 2. 10. 2017, 14.50

6 let, 7 mesecev

Videovrhunci 11. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Srebrnič: Težko je zmagati v Stožicah, če ti tako sodijo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73

3

Po 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije, ki ga je zaznamoval presenetljiv remi Triglava v Ljudskem vrtu, je v rahli prednosti Olimpija. Trener Gorice Miran Srebrnič je po tesnem porazu v Ljubljani opozoril na sporne sodniške odločitve, strateg Aluminija Slobodan Grubor pa je brez zavor sporočil nekaterim nogometašem, da bodo morali spremeniti odnos do kluba.

Olimpija : Gorica 2:1

Zmaji so z nedeljsko zmago nad Gorico prevzeli vrh lestvice. Zaostajali so z 0:1, nato zapravili 11-metrovko, a se na koncu vseeno veselili preobrata. ''Vrnili smo se z dobro igro. Dolgo je še do konca, a smo v dobrem položaju. Moram pohvaliti karakter fantov. So iz pravega testa,'' je bil vesel trener Olimpije Igor Bišćan.

Dolgoletni strateg Gorice Miran Srebrnič je bil po tekmi razočaran nad sojenjem. ''Pred golom za 1:1 ni šlo za prekršek, sumljiv je bil tudi kazenski udarec. Težko je zmagati tukaj, če je tak kriterij sojenja, a v tem ne bom iskal le alibijev,'' je čestital izbrancem za dobro predstavo, ki ni postregla s pozitivnim rezultatom.

Maribor : Triglav 0:0

V Ljudskem vrtu je zadnjeuvrščeni Triglav v soboto zvečer presenetljivo zaklenil vrata in preprečil vijolicam, da bi upravičili vlogo favoritov. ''V prvem polčasu smo igrali odlično, imeli priložnosti. Velika škoda je, da nismo takrat kapitalizirali premoč. Imeli smo všečno igro, akcije, strele z razdalje,'' je Darko Milanič obžaloval, da se v prvem delu ni zatresla mreža Triglava.

V domačih vratih ni bilo Jasmina Handanovića. Manjkal je zaradi poškodbe mišice. ''Ta poškodba ni prijetna. Gre za specifiko pri vratarju, v zgornjem delu telesa, kar je posledica udarca, ki ga je dobil. K sreči ni hujšega zapleta in verjamem, da bo ob pomoči fizioterapevtov hitro nazaj,'' upa, da bo izkušeni Ljubljančan po reprezentančnem premoru že nared za nove izzive. Bližata se tudi dvoboja z Liverpoolom.

''Točka je velika kot zmaga. Borili smo se, dali vse od sebe. Borba in želja sta naju nagradili, da smo vzeli Mariboru dve točki,'' je bil vesel remija vratar gorenjskih orlov Elvis Džafić. S Triglavom še lovi prvo zmago v tej sezoni.

Krško : Aluminij 2:0

Posavci so izkoristili prednost domačega igrišča in premagali Aluminij. ''Enostavno smo odprli tekmo, kar nam je pomagalo v nadaljevanju tekme,'' je izpostavil Radovan Karanović, pomočnik trenerja posavskega prvoligaša Stipeta Balajića.

Krčani so hitro dosegli oba zadetka, kar je razjezilo trenerja gostov Slobodana Gruborja. ''Tako se ne nosi dres NK Aluminij. Tega ne bom dovolil. Nekaj bo potrebno menjati, zlasti odnos nekaterih do dela. Nekateri se bodo morali zamisliti nad tem, kar delajo,'' je bil nezadovoljen Hrvat.

Ankaran : Rudar 0:3

Velenjčani so se po zmagi na bližnjem gostovanju v Dravogradu povzpeli na tretje mesto. ''Dobili smo zelo naivna prva zadetka. Delovali smo kot začetniki. Rudar je dobil krila in zasluženo zmagal,'' je pojasnil trener Ankarana Vlado Badžim.

Njegov stanovski kolega Marijan Pušnik se je razveselil tretje zaporedne zmage Rudarja v gosteh. ''Čestitke fantom za borbeno in požrtvovalno igro. Bili so tudi učinkoviti. Trudijo se, so enotni in veseli, tako v slačilnici kot tudi na treningu,'' je širil zadovoljstvo in dobro voljo.

Celje : Domžale 1:1

Celjani so pod vodstvom Dušana Kosića ponovno remizirali. Z Domžalami so se razšli z 1:1. ''Na igrišču smo trpeli, veliko tekli. Premalo smo dobivali dvobojev za zmago. Fantje morajo še malce popraviti pljuča, pa bomo zgledali v redu,'' meni strateg iz Ljubljane.

Najmlajši trener v 1. SNL je ponovno ostal brez zmage. ''Imamo težave z realizacijo. To bomo skušali v najkrajšem možnem času odpraviti,'' pričakuje Simon Rožman, da bo v času reprezentančnega premora prebudil ekipo in jo dvignil iz rezultatske krize.

Ne spreglejte