Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
2. 10. 2017,
10.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija ND Gorica Prva liga Telekom Slovenije Branko Ilić Igor Bišćan Green Dragons

Ponedeljek, 2. 10. 2017, 10.35

6 let, 6 mesecev

Odmevi iz tabora Olimpije po zmagi nad Gorico

Posvečajo jo Green Dragons #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Olimpija Gorica Andraž Šporar Miha Šporar Mia Golob | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Trener Igor Bišćan je pohvalil karakter izbrancev, ki so se vrnili iz izgubljenega položaja, kapetan Branko Ilić pa je pojasnil, da so mu takšne zmage slajše od tistih z višjo razliko. Nogometaši Olimpije so v zadnji tekmi 11. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico (2:1) in se povzpeli na prvo mesto.

Zmaji so po zmagi v derbiju kroga ušli največjemu tekmecu Mariboru na dve točki razlike. Čeprav so zaostajali (0:1), so na koncu Gorico premagali z 2:1, zmagoviti zadetek pa je deset minut pred koncem dosegel Portugalec Ricardo Alves in se s tem odkupil občinstvu za zapravljeno 11-metrovko v prvem polčasu.

Mučijo se in ne pridejo do pravega strela

Kapetan Olimpije v dvoboju za žogo z Američanom Kylianom Nwabuezejem, strelcem edinega zadetka za Gorico. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Kapetan Olimpije v dvoboju za žogo z Američanom Kylianom Nwabuezejem, strelcem edinega zadetka za Gorico. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Zdaj sledi reprezentančni premor, v katerem se bodo trudili, da bi popravili nekatere stvari v igri. ''V napadu nimamo prave kombinatorike. Ne pridemo do pravega strela, mučimo se skozi celotno tekmo. Med premorom bomo delali na tem, da to popravimo,'' napoveduje kapetan Branko Ilić, ki je zmago nad vrtnicami posvetil najbolj zvestim navijačem Olimpije, navijaški skupini Green Dragons.

Danes praznuje 29. rojstni dan, nekdanji reprezentant pa ji je po tekmi v posebni videočestitki v družbi fizioterapevta Klemna Pavliniča, ki so mu navijači konec prejšnjega tedna olepšali rojstnodnevno slavje, in poškodovanega vratarja Nejca Vidmarja, zelo navezanega na Olimpijo, sporočil, da ji za darilo ob obletnici posveča zmago.

Rojstnodnevna čestitka:

Olimpija je tretjič v tem jesenskem delu ušla Mariboru za dve točki. Branilci naslova so ljubljansko ekipo še vedno hitro ujeli. Bo tako tudi v tretje? ''Lepo je, ko si prvi. Ne glede na to, koliko točk imamo prednosti, je naše vodilo maksimalno delo na treningu. Ne smemo se prehitro zadovoljiti. Ni dobro zmagati s 4:0, saj mogoče nekateri mlajši igralci na nek način poletijo. Le trdo in dobro delo nas žene naprej. Bi pa dodal, da Olimpija in Maribor ne bi bila tako dobra brez dobrih tekmecev. Gorica se je odlično pripravila proti nam,'' je čestital štirikratnemu državnemu prvaku, ki se mu je v Stožicah nasmihala točka, a je nato v zadnjem delu srečanja po izključitvi Matije Škarabota dovolil Olimpiji, da je postavila končni rezultat 2:1.

Bišćan se mora pogovoriti z Vodiškom

Aljaž Ivačič je dobil prednost pred Rokom Vodiškom. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Aljaž Ivačič je dobil prednost pred Rokom Vodiškom. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Trener Igor Bišćan, ki z Olimpijo v 1. SNL še ni doživel poraza, ni bil zadovoljen z začetkom dvoboja.

''Nismo bili dovolj dobri, niti zbrani. Takoj, ko smo izgubili žogo, so sledili kakovostni protinapadi Gorice. Težko je bilo prebijati čvrsti blok. Nato smo zapravili še kazenski udarec, a so fantje pokazali karakter. Ni bilo prvič, da smo se vrnili iz zaostanka. Odigrali smo dober nogomet v gostem razporedu, bili trmasti in sprovocirali rumene kartone Gorice, po katerih smo dobili igralca več na igrišču. Odprle so se nove možnosti, ki smo jih izkoristili. Lepo je biti na vrhu,'' je mirno in preudarno, z značilnih tihim glasom, po pomembni zmagi Olimpije dejal hrvaški strokovnjak, ki je presenetil z odločitvijo, da bo med vratnicama stal Aljaž Ivačič.

Mladi reprezentant Rok Vodišek, ki se je v zadnjih tednih večkrat izkazal na vratih Olimpije, je obstal na klopi. ''Tako sem se odločil. Tega ne bom pojasnjeval. Najprej bi se rad o tem pogovoril z Vodiškom,'' je pojasnil, da se mora najprej pogovoriti na štiri oči z obetavnim čuvajem mreže.

Vrhunci srečanja v Stožicah:

Kapetan Ilić ne skriva zadovoljstva, da lahko sodeluje z nekdanjim hrvaškim reprezentantom. ''Dobro delamo in se ne obremenjuje z ničimer drugim kot le tem, kako bomo delali na treningu. Treningi niso lahki, fantje damo vse od sebe, potem pa nas dobro delo nagradi. To ni naključje,'' je prepričan izkušeni Ljubljančan, ki je kot poveljnik obrambe v tej sezoni kapituliral le petkrat.

Olimpija je prva, dosegla je največ zadetkov, prejela jih je najmanj, pred večnim tekmecem Mariborom pa ima dve točki prednosti. Čestitka navijaški skupini Green Dragons ni mogla priti ob bolj primernem času.

Ne spreglejte