Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
8. 6. 2020,
20.15

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

6

Natisni članek

Angel Di Maria Jorgelina Cardoso Rory Curtis Marko Arnautović Maximilian Ibrahimović izbor z družabnih omrežij Tom Hanks Diego Armando Maradona Diletta Leotta

Ponedeljek, 8. 6. 2020, 20.15

3 leta, 10 mesecev

Izbor z družabnih omrežij (8. junij)

Velik lapsus novinarke, evrogol mladega Ibrahimovića in Terminal v resničnem življenju

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

6

Kaj tokrat prinaša Izbor z družabnih omrežij, v katerem na Sportalu vsak ponedeljek zvečer ponudimo nogometne zanimivosti, ki smo jih na spletu našli v zadnjem tednu? Ganski Tom Hanks, mali Zlatan Ibrahimović, Dilleta Leotta, Luka Jović ter seveda tudi Diego Armando Maradona.

Izbor z družabnih omrežij je rubrika, v kateri na Sportalu vsak ponedeljek zvečer ponudimo nabor desetih zanimivih dogodkov iz nogometnega sveta v zadnjem tednu, ki jih najdemo ob brskanju po družabnih omrežjih. Nabor kratkih novičk, zbranih na enem mestu, je nastal v želji, da se izognemo poplavi novic s senzacionalističnimi naslovi, ki vse bolj zapolnjujejo današnji medijski svet.

Kot bi pojedel dve celi lubenici

Začnimo kar z nogometno legendo svetovnih razsežnosti Diegom Armandom Maradono. Na družabnih omrežjih se je pojavil posnetek, kako brez majice kljub ogromnemu trebuhu žonglira s teniško žogico. "Kot bi pojedel dve lubenici," se je glasil neki komentar, spet drugi, da to zagotovo ni Argentinec, saj ob žongliranju ne uporablja rok. Twitterjevi policisti so hitro razkrili skrivnost in zapisali, da to res ni Maradona, ampak le odsek iz filma Youth (Mladost), v katerem je njegovo podobo igral Rolly Serrano.

Treba je priznati, da mu je res podoben:

Pravi Maradona je sicer pretekli teden še za eno sezono podaljšal sodelovanje z argentinskim prvoligašem Gimnasio La Plata. Čeprav ga je v boju za obstanek v elitni skupini rešila epidemija novega koronavirusa, je klub zadovoljen z njegovim delom, eden od najboljših nogometašev vseh časov pa se odlično razume tudi z navijači.

Kaj je povedal po podpisu pogodbe. Naj povemo, da je zadel bistvo:

Kot Tom Hanks živel na letališču

Vsi poznamo film Terminal, v katerem je glavni igralec Tom Hanks, nikoli pa si nismo mislili, da je mogoče, da se komu kaj takega zgodi tudi v resničnem življenju. No, pa se je ganskemu nogometašu Juana Mullerju, ki je bil kar 74 dni ujet na letališču v Mumbaju.

Nesrečni Miller je v Indijo prispel novembra lani, kamor je šel z namenom, da podpiše profesionalno pogodbo. Vse skupaj pa je padlo v vodo, denarja ni zaslužil, po poteku delovnega vizuma pa bi se moral vrniti domov, a se zaradi koronakrize to ni zgodilo. Indija je zaprla meje in ustavila letalski promet, zato je Miller kar 74 dni živel na letališču. Le tamkajšnjemu osebju in drugim potnikom se lahko zahvali, da je kar najbolj spodobno preživel to težko in negotovo obdobje.

''Tom Hanks je bil moj navdih. Zgodaj sem vstal, šel pod prho in odšel na sprehod po terminalu. Zaposleni so mi dajali hrano in nekaj denarja, ki sem ga hitro zapravil, saj je bilo vse zelo drago. Nikoli nisem izgubil upanja, da se bo tudi zame vse skupaj dobro izteklo,'' je povedal.

Po dobrih dveh mesecih životarjenja je zgodba le prišla do predsednika nogometne zveze Indije, tako so Millerja preselili v luksuzni hotel in mu hitro organizirali polet v domovino.

Oškodovali so jo za kar 150 tisoč evrov

Lepa italijanska novinarka Diletta Leotta je bila žrtev kraje. Nepridipravi so udrli v njeno stanovanje v Milanu in jo oškodovali za kar 150 tisoč evrov. Ukradli so ji sef z denarjem, drage ure in nakit. Policija že išče zločince, ki so očitno vedeli, da lepotica v stanovanju hrani pravo malo bogastvo, sama pa se na vse skupaj še ni odzvala.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I bambini quando vedono il pallone cominciano a sorridere... bentornato campionato ⚽️

A post shared by 🌸Diletta Leotta🌸 (@dilettaleotta) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Siesta tra lago e montagna 😌

A post shared by 🌸Diletta Leotta🌸 (@dilettaleotta) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Non c’è amore più sincero dell’amore per il cibo 🤣

A post shared by 🌸Diletta Leotta🌸 (@dilettaleotta) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lunedì, Smart working 🤓 #iorestoacasa

A post shared by 🌸Diletta Leotta🌸 (@dilettaleotta) on

Vidi se, da dolgo niso igrali

Po koronavirusu nogometaši še vedno niso pravi. Še vedno niso v optimalni formi. Vidi se, da niso še tam, kjer so bili, dokaz za to pa je tudi dogajanje na tekmi druge nemške lige med Stuttgartom in Osnabrückom, ki se je končala brez zadetkov (0:0). A ne bi smelo biti tako.

V hitrem protinapadu gostov se je Niklas Schmidt sam znašel v zelo ugodnem položaju za strel, a se je odločil za še boljšo rešitev in zaposlil Benjamina Girtha, ta pa se je v nadaljevanju akcije naravnost osmešil. Žogo bi moral le potisniti v prazno mrežo, a je zadel le vratnico in v sekundi postal spletna senzacija. Dame in gospodje, to morate videti, čeprav nam za Bena ni vseeno. Vemo,  da ga bodo zaradi tega še dolgo zbadali.   

Srbski zvezdnik spet v težavah

Tukaj je znova Luka Jović. Srbski napadalec ne neha delati neumnosti in jeziti navijačev Reala. Pred mesecem si je po neumnosti zlomil peto, potem ko je padel s terase, zdaj pa je z mavcem na nogi prosti čas izkoristil za druženje s prijatelji. Ne samo, da je Srb spet prekršil karanteno, na fotografiji, ki jo je kar sam dal na Instagram, se je še objemal s prijateljem in s tem kršil še drug ukrep v boju s koronavirusom.

Luka je po nasvetu svojih sledilcev sliko odstranil, a prepozno, španski mediji so ga hitro pribili na križ, pričakuje pa se, da ne bo nič kaj milosten niti Real, ki počasi izgublja potrpljenje. Galaktiki so za Srba odšteli kar 60 milijonov evrov, od njega pričakovali velike stvari, za zdaj pa so dobili le prst v ... Stavek lahko dokončate sami.

Luka Jović
Sportal Srbski zvezdnik lagal: pri Realu besnijo
Luka Jović
Sportal Predsednik Srbije ostro nad nogometaša Real Madrida: grozi mu aretacija

Zanimiva zgodba nekdanjega upa Manchester Uniteda

Rory Curtis, nekdanji mladi up Manchester Uniteda, je v intervjuju za BBC predstavil zgodbo, ki vas bo zagotovo šokirala. Ko je imel 22 let, pisalo se je leto 2012, je doživel hudo prometno nesrečo, v kateri je imel srečo, da je sploh preživel. Poleg vseh zlomov si je huje poškodoval tudi možgane, zato so bili zdravniki vse prej kot optimistični, a sledil je preobrat. Po šestih dneh umetne kome se je zbudil, a za kratek čas postal drug človek. Tekoče je govoril francosko, ob tem pa je mislil, da je znani filmski igralec Matthew McConaughey.

"Čeprav sem se v šoli učil nekaj malega francoščine, je nikoli nisem govoril tekoče, zato je vse skupaj zelo presenetilo," je razkril nekdanji član akademije Manchester Uniteda.

Druga stvar v tej neverjetni zgodbi je, da je mislil, da je znani filmski igralec. "Ko sem se pogledal v ogledalo, nisem niti vedel, koga gledam, mislil sem, da gre za kakšno šalo, a se nisem pustil motiti in sem komaj čakal, da zapustim bolnišnico, da se vrnem na snemanje filmov," je v zanimivem pogovoru dejal Curtis.

Mož se ji je spremenil v zombija

Žena argentinskega nogometnega zvezdnika Angela di Marie Jorgelina Cardos je priznala, da je njen mož vse prej kot dobro prenesel izolacijo zaradi koronavirusa. Član PSG naj bi bolehal za depresijo in tesnobo. ''Ne počuti se v redu,'' je za Telefe dejala Argentinčeva žena in dodala, da jo mož po novem spominja na zombija.

''Zjutraj sem sama z otroki, naredimo, kar je treba za šolo, Angel se nam za kratek čas pridruži popoldne,'' je potarnala.

Francosko prvenstvo je že končano, se pa bodo 22. junija lahko nadaljevali treningi ekip. Angel najbrž že komaj čaka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Noche de Halloween!! 🎃

A post shared by Jorgelina Cardoso (@jorgelinacardoso26) on

Aleksandar Katai
Sportal Rasistični škandal žene srbskega nogometaša v ZDA je dobil epilog

Nogometaš na trg postavil novo znamko gina

Avstrijski nogometni reprezentant Marko Arnautović je v preteklem tednu predstavil novo blagovno znamko gina, ki nosi njegovo ime. Klasičnemu ginu so dodane avstrijske marelice in srbske slive, kar predstavlja nogometaševe korenine iz obeh držav.

"V ginu Arnautović je treba uživati. Ni ustvarjen zato, da bi nekdo kupil 10 ali 15 steklenic in se nato opijal do nezavesti," je ob predstavitvi alkoholne pijače dejal napadalec kitajskega Shangai SIPG, v katerega je prestopil iz West Hama.

Lapsus novinarke nasmejal Srbijo

Po uvrstitvi Vojvodine v polfinale srbskega pokala je zablestela novinarka srbske televizije, ki je s svojim nastopom nasmejala vso Srbijo. Najprej je dejala, da si je na štadionu Karađorđe, ki sicer sprejme le slabih 15 tisoč obiskovalcev, tekmo ogledalo milijon gledalcev, nato pa še, da je Vojvodina Mladost izločila po enajstmetrovkah s 5,4?! Gre za lapsus, ki ga redko vidimo, a priznajmo si, da nas je dobro nasmejala.

Drama pri Neymarjevih: ga je hotela ubiti?

Neymarjeva mama Nadine Goncalves (52) je pred dnevi spet začela ljubezensko razmerje s še enkrat mlajšim moškim Tiagom Ramosom (23), ki ga je pred tedni zapustila, ko je izvedela, da je v preteklosti spal tudi z moškimi. Med drugim tudi s sinovim osebnim kuharjem. Očitno je po več prespanih dneh to ni več tako motilo, vseeno pa je bilo v preteklem tednu pri Neymarjevih spet napeto.

Nadine je po grdi ureznini svojega "fanta" poklicala rešilni avto, ta je Tiaga odpeljal na urgenco, tam pa je dobil kar 12 šivov. ''Šlo je za nesrečo. Nadine se je zdelo najbolje, da pokliče reševalce. Vse skupaj je zdaj v najlepšem redu,'' je dejal predstavnik Neymarjeve mame.

Resnica naj bi bila nekoliko drugačna. Po poročanju brazilskega Extra, ki je dobil izjavo soseda, naj bi se zaljubljenca tisto noč prepirala. Vse skupaj je pod drobnogled vzela tudi policija, ki je oba akterja že zaslišala in izprašala. Nekateri so celo pisali, da je šlo za poskus umora, spet drugi, da je mladi žrebec od jeze boksnil v okno, to pa se je razbilo in ga porezalo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O inexplicável não se explica, se vive... ❤️

A post shared by Nadine Gonçalves (@nadine.goncalves) on

Jabolko ne pade daleč od drevesa ...

... pravi zguljena fraza, ki v tem primeru vseeno drži kot pribita. Na popularni družabnih shemi TikTok se je pojavil posnetek spektakularnega zadetka Maximiliana Ibrahimovića, ki je v slogu svojega očeta ukanil nasprotnega vratarja. Po podaji je, s hrbtom obrnjen, sprožil z desnico in neubranljivo zadel v desni zgornji kot. 

Zlatan ima z ženo Heleno dva sinova. Ob Maximilianu (2006) še Vincenta (2008).

Ne spreglejte