Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 11. 2007,
11.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 22. 11. 2007, 11.42

8 let

V vročini zmaga Ljubljančanom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ljubljana - Nogometaši Interblocka so v 1. krogu Prve Lige Telekom Slovenije premagali Nafto z 1:0 (0:0).

Vročinski val, ki v zadnjih dneh vpliva na aktivnosti večine Slovencev, je svojo vlogo očitno odigral tudi na uvodni tekmi 17. državnega nogometnega prvenstva v Ljubljani. Nogometaši ambicioznega Interblocka, ki je resne namere po preboju v vrh slovenskega nogometa nakazal z nakupi Rakoviča, Preglja, Laziča, Ivana Joliča in drugih, ter Nafte se namreč niso izkazali in ljubiteljem nogometa vsaj v prvih 45 minutah pokazali bore malo lepih nogometnih potez. Na koncu se je pričakovano vseh treh točk veselila domača ekipa po zaslugi zanesljivo izvedene enajstmetrovke Rakoviča.

Predvsem sta se začetna previdnost in neuigranost novih sestav trenerjev Dragana Skočiča na eni in Milka Djurovskega na drugi strani pokazali v prvem polčasu. Obe moštvi si namreč v Spodnji Šiški nista pripravili niti ene resnejše priložnosti, za kar je vsaj malce kriva tudi že omenjena huda vročina, ki je tako v prvem kot v drugem polčasu glavnega sodnika prisilila k "aktiviranju" pravila o posebnih minutah odmora v takšnih vremenskih razmerah. V 14. minuti so malce podjetnejši domačini sicer zatresli mrežo, vendar je bil Zavrl v nedovoljenem položaju, tako da je ostalo pri 0:0.

Začetek drugega polčasa je obetal popolnoma drugačno sliko na igrišču, saj je že kmalu po sodnikovem žvižgu Jolič žogo poslal le malo mimo vratnice. V 51. minuti so imeli gostitelji prvo pravo priložnost. Po podaji kapetana Rakoviča je z glavo streljal Elsner, Kuzma je prvič odlično posredoval, odbito žogo pa je Elsner poslal v vratnico. Ljubljančani so v tem delu igre pritisnili proti vratom Lendavčanov, vendar so gostje igrali disciplinirano v obrambi. Gostje so enega redkih strelov proti vratom izkušenega Strajnarja sprožili prek Gerenčerja v 75. minuti, vendar se nekdanji čuvaj mreže Primorja in Domžal ni pustil presenetiti. Na drugi strani je najprej poskusil Jolič, a je bil Kuzma vnovič dobro postavljen, nato pa so bili nenatančni še Elsner, Pregelj in spet Jolič. Za malce razburjenja domačih navijačev je poskrbel Ošlaj, ki pa mu spet ni uspelo ukaniti Strajnarja. Odločitev je tako padla prav v zadnjih trenutkih tekme, ko je Zemljič, ki si je prislužil rdeč karton, v svojem kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Joliča, novopečeni kapetan Interblocka Rakovič pa je z bele točke zadel za končnih 1:0.

Ne spreglejte