Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 7. 2017,
0.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,48

2

Natisni članek

Rostov ND Gorica Matija Boben

Torek, 4. 7. 2017, 0.20

6 let, 7 mesecev

Še tretji Slovenec pri udeležencu lige prvakov

V Rostov še Matija Boben

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,48

2

Matija Boben | Foto fc-rostov.ru

Foto: fc-rostov.ru

Branilec slovenskega nogometnega podprvaka Gorice Matija Boben se seli k udeležencu lige prvakov v prejšnji sezoni, ruskemu prvoligašu Rostovu. Tam bo imel družbo dveh rojakov Žana Majerja in Mihe Mevlje.

Dobre igre novogoriških nogometašev niso ostale neopažene. Nekoliko presenetljivo je Gorico zapustil Matija Boben, ki je v ponedeljek podpisal triletno pogodbo z Rostovom z možnostjo podaljšanja za eno leto.

Novico so potrdili tako pri Gorici kot pri Rostovu. Ta je tako po branilcu Mihi Mevlji, ki je v klub prišel pred letom dni in z dobrimi igrami zagotovo pripomogel k novima nakupoma Slovencev v Rostovu, ter nekdanjem vezistu Domžal Žanu Majerju, ki je za Rostov podpisal pred kratkim, dobil še tretjega slovenskega nogometaša.

Zgodilo se je dobesedno čez noč

Gorico zapušča po dveh letih. | Foto: Vid Ponikvar Gorico zapušča po dveh letih. Foto: Vid Ponikvar Koliko bo s prodajo 23-letnega branilca, ki je bil njen član od leta 2015, zaslužila Gorica, za zdaj ni znano. Glede na to, da je imel Boben z njo podpisano dolgoročno pogodbo do leta 2020, zaslužek Novogoričanov verjetno ni majhen.

"Zelo sem vesel, da sem podpisal za tako velik klub, kot je Rostov. Vse skupaj se je odvilo zelo hitro. Včeraj me je poklical zastopnik, danes sem tukaj. Verjamem, da bom klubu pomagal do dobrih rezultatov," je povedal novopečeni nogometaš Rostova. Začetek nove sezone ga čaka že 15. julija, ko bo v 1. krogu ruske premier lige z novimi soigralci gostoval pri Uralu še enega slovenskega branilca Gregorja Balažica.

Prišel je iz tretje lige, uveljavil se je lani

Boben, sicer nekdanji mladinec ljubljanskega Interblocka, je v Gorico iz tretjeligaša Ivančne Gorice prišel pred dvema letoma in od takrat v njenem dresu zbral 34 prvoligaških nastopov. Uveljavil se je v prejšnji sezoni, sicer pa je prvoligaški debi dočakal že v sezoni 2013/14, ko je bil še član kranjskega Triglava.

Krstni nastop v članski izbrani vrsti je dočakal v Abu Dabiju proti Finski. | Foto: Vid Ponikvar Krstni nastop v članski izbrani vrsti je dočakal v Abu Dabiju proti Finski. Foto: Vid Ponikvar

191 centimetrov visoki nogometaš je za Gorico zbral 39 nastopov v vseh tekmovanjih in dosegel en gol. Nazadnje je v njenem dresu nastopil v četrtek, pri pomembni zmagi nad Širakom z 2:0 na prvi tekmi 1. kroga kvalifikacij za ligo Europa. V Armeniji je odigral vseh 90 minut.

S tujino izkušnje že ima, a v Angliji se ni izšlo

Nekdanji reprezentant Slovenije do 16 in 17 let, ki je v članski izbrani vrsti zabeležil en nastop (kot član B-selekcije, ki je januarja letos nastopila v Abu Dabiju), sicer že ima nekaj malega izkušenj z igranjem v tujini.

Leta 2015 je bil pol leta član angleškega Boltona, pri katerem pa v najboljši selekciji ni dobil priložnosti za igro. Zbral je šest nastopov za B-ekipo.

Matijo Bobna so pri Rostovu že predstavili svojim navijačem:

Ne spreglejte