Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 5. 2013,
13.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Darko Milanič NK Maribor NK Maribor

Sreda, 29. 5. 2013, 13.24

8 let

V Bolgariji skoraj prepričani: Milanič naj bi prevzel CSKA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Trener Maribora, Darko Milanič, se je spet znašel v povezavi v Bolgarijo, kjer naj bi prevzel CSKA iz Sofije. Ponujali naj bi mu 10 tisoč evrov mesečne plače, pričakujejo pa ga že junija.

Pred dnevi je že zavrnil možnost odhoda k Sturmu v Gradec, kjer se je izkazal kot igralec, zato pa naj bi imel precej več možnosti CSKA iz Sofije. Kot poroča sportal.bg, naj bi se za klub, ki je bil 31-krat bolgarski prvak (nazadnje leta 2008), Milanič odločil, ker naj bi znal uveljavljati mlade igralce, pa tudi zaradi načina igre. "Ne. Imam pogodbo z NK Maribor. Moje misli so tu, ne bom šel," je po tem, ko si je z Mariborčani priboril državni naslov, razmišljal Darko Milanič in dodal, da v kolektivu kot je NK Maribor, motiva praktično nikoli ne zmanjka. "Problematika, s katero se ubadamo vsak dan ... Toliko je malih težav, da nam enostavno ne zmanjka dela. Ne bo nam dolgčas. Od jutri dalje imamo narčte, kako moštvo dvigniti na višjo raven. Ne bojimo se nikogar na domači sceni, kar pa se tiče Evrope, želimo biti še boljši kot smo zdaj. Upam, da nam bo uspelo." A tako je razmišljal pred tedni. Če bi sprejel vročo bolgarsko ponudbo ter na klopi sofijskega kluba zamenjal Milena Radukanova, bi lahko prejel 10 tisoč evrov mesečne plače, ponekod se omenja tudi številka 15.000, njegova celotna trenerska ekipa pa 20 tisoč evrov. Če bi trener, ki je z Mariborom osvojil štiri državne naslove, sprejel ponudbo, bi že 6. junija vodil treninge pri novem klubu.

Seveda pa je vprašanje, ali bo Milanič zares pripravljen Maribor zamenjati za CSKA iz Sofije. Po navedbah bolgarskih medijev, ki se zavedajo, da čaka danes nekdanjega kapetana slovenske izbrane vrste pomemben dvoboj, finale pokalnega tekmovanja s Celjani, naj bi se pogajanja med sofijskim in mariborskim taborom začela v četrtek. Na dan, ko bo trofejni strateg Mariborčanov praznoval ubranitev pokalne lovorike in sijajen zaključek sezone?

Ne spreglejte