Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 9. 2017,
21.32

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Diego Costa Atletico Madrid Chelsea

Torek, 26. 9. 2017, 21.32

6 let, 6 mesecev

Z Otoka nazaj v Španijo

Uradno: Diego Costa se vrača k Atleticu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Diego Costa | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na novinarski konferenci dan pred tekmo lige prvakov med Atleticom iz Madrida in Chelseajem je postalo uradno, da sta se kluba dogovorila o selitvi Diega Coste z Otoka v Španijo.

"Chelsea se je dogovoril z Atleticom Madridom o prestopu Diega Coste. Prestop bo potrjen po dogovoru z nogometašem in prestanih zdravniških pregledih," so pretekli četrtek zapisali pri angleškem premierligašu.

Nekaj dni pozneje je prestop postal uraden. Po pisanju angleških in španskih medijev je prestop vreden 55 milijonov evrov, 28-letnik pa je že prestal zdravniške preglede, ki jih je opravil v dveh delih - enega preteklo soboto, drugega v ponedeljek.

Prihaja januarja

Brazilec s španskim potnim listom, ki bo na dresu nosil številko 18, se bo moštvu pridružil že na sredinem treningu, a registriran bo šele v začetku naslednjega leta, saj je poletni prestopni rok že končan, pri Atleticu pa zaradi kazni do januarja prihodnje leto ne smejo nakupovati.

"Zelo sem vesel, da se vračam domov. Vedno sem govoril, da je Atletico moj dom. Veselim se, da bom lahko začel pomagati ekipi. Dal bom vse od sebe, kot sem vedno. Hvaležen sem vsem v klubu, ki so mi omogočili ta prestop," je Costa povedal ob uradni naznanitvi prestopa.

V pretekli sezoni najboljši strelec

Costa je bil v prejšnji sezoni z 20 goli najboljši strelec Chelseaja pri osvojitvi naslova angleškega prvaka. Čeprav je za Chelsea na 120 tekmah v treh sezonah zabil 58 golov, je trener Chelseaja Antonio Conte Brazilcu, ki nastopa za špansko reprezentanco, pred začetkom sezone kar prek telefonskega sporočila sporočil, da nanj ne računa več. Costa, ki je vztrajal pri tem, da odide v Madrid, a se prestop zaradi kazni Atletica ni mogel zgoditi že poleti, je potem ostal v Braziliji in se, kljub pozivom iz Chelseaja, ni več vrnil v London, zaradi česar je bil tudi redno denarno kaznovan.

Z Atleticom do naslova in finala lige prvakov

Za Atletico je Costa že igral v sezoni 2011/12 ter potem še v sezonah 2012/13 in 2013/14, ko je bil s 36 goli v vseh tekmovanjih z naskokom najboljši strelec Madridčanov. V tisti sezoni je osvojil tudi naslov španskega prvaka in zaigral v finalu lige prvakov.

Chelsea zapušča po tem, ko je z njim osvojil dva naslova angleškega prvaka in se leta 2015 veselil tudi lovorike v ligaškem pokalu.

Ne spreglejte