Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 9. 2017,
17.31

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Diego Costa

Četrtek, 21. 9. 2017, 17.31

6 let, 6 mesecev

Diego Costa iz Chelseaja v Atletico Madrid

Šele september je, pa že imamo velik januarski prestop

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Diego Costa | Foto Reuters

Foto: Reuters

Pri Chelseaju so potrdili, da so z madridskim Atleticom dosegli dogovor o prestopu zvezdniškega napadalca Diega Coste. Brazilec s španskim potnim listom k Janu Oblaku prihaja januarja prihodnje leto.

"Chelsea je danes dosegel dogovor z Atleticom Madridom glede prestopa Diega Coste. Prestop bo potrjen po dogovoru z nogometašem in prestanih zdravniških pregledih," je vse, kar so pri Chelseaju v sporočilu za javnost zapisali danes zgodaj popoldne. Novico so potrdili tudi pri Atleticu.

Diego Costa se torej vrača v Atletico, pri katerem je pred leti doživel svetovno slavo in postal eden izmed najboljših napadalcev v Evropi. Prestop naj bi bil vreden 58 milijonov evrov, pišejo španski in otoški mediji.

Zgodil se bo sicer šele januarja prihodnje leto. Najprej zato, ker je poletni prestopni rok že končan, pa tudi zato, ker pri Atleticu zaradi kazni do januarja prihodnje leto ne smejo nakupovati.

V Madridu naj bi vztrajali, da bo 28-letni napadalec k njim najprej posojen, potem pa bi ga prihodnje poletje odkupili za omenjeno vsoto.

Po naslovu, ki ga je prinesel, ga je Italijan odslovil

Z Antoniom Contejem se nista razumela. | Foto: Reuters Z Antoniom Contejem se nista razumela. Foto: Reuters Costa je bil v prejšnji sezoni z 20 goli najboljši strelec Chelseaja pri osvojitvi naslova angleškega prvaka. Čeprav je za Chelsea na 120 tekmah v treh sezonah zabil 58 golov, je trener Chelseaja Antonio Conte Brazilcu, ki nastopa za špansko reprezentanco, pred začetkom sezone kar prek telefonskega sporočila sporočil, da nanj ne računa več.

Costa, ki je vztrajal pri tem, da odide v Madrid, a se prestop zaradi kazni Atletica ni mogel zgoditi že poleti, je potem ostal v Braziliji in se, kljub pozivom iz Chelseaja, ni več vrnil v London, zaradi česar je bil tudi redno denarno kaznovan.

Zdaj se je po tednih oziroma mesecih takšnih in drugačnih zapletov ta zgodba očitno le končala.

Costa naj bi v teh dneh pripotoval v Madrid, kjer ga čaka le še zdravniški pregled, potem pa bo lahko postal novi soigralec slovenskega reprezentanta Jana Oblaka.

Za Atletico je v treh sezonah dosegel 64 golov. | Foto: Reuters Za Atletico je v treh sezonah dosegel 64 golov. Foto: Reuters

Z Atleticom do naslova in finala lige prvakov

Za Atletico je Costa že igral v sezoni 2011/12 ter potem še v sezonah 2012/13 in 2013/14, ko je bil s 36 goli v vseh tekmovanjih z naskokom najboljši strelec Madridčanov. V tisti sezoni je osvojil tudi naslov španskega prvaka in zaigral v finalu lige prvakov.

Chelsea zapušča po tem, ko je z njim osvojil dva naslova angleškega prvaka in se leta 2015 veselil tudi lovorike v ligaškem pokalu.

Ne spreglejte