Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 9. 2022,
20.45

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Newcastle United Loris Karius Premier League angleško prvenstvo Wolverhampton Diego Costa

Ponedeljek, 12. 9. 2022, 20.45

1 leto, 2 meseca

Nogometna tržnica

Diego Costa se je vrnil na Otok, nov klub tudi za Kariusa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Diego Costa | Diego Costa si je več let delil slačilnico z Janom Oblakom. | Foto Reuters

Diego Costa si je več let delil slačilnico z Janom Oblakom.

Foto: Reuters

Wolverhampton Wanderers je našel ustrezno zamenjavo za napadalca Sašo Kalajdžića. Pogodbo z ekipo je podpisal Španec Diego Costa, ki je bil na trgu prost igralec, so potrdili v klubu. Novemu delodajalcu je obljubil zvestobo do konca sezone. Nekdanji vratar angleškega Liverpoola Loris Karius pa je po novem član Newcastla.

Arsenal Gabriel Jesus
Sportal Zaradi pogreba kraljice preložena tudi evropska tekma Arsenala

Triintridesetletni Diego Costa, ki je zbral tudi 24 nastopov za špansko reprezentanco, naj bi ekipi pomagal v napadu in jo dvignil s 14. mesta na prvenstveni razpredelnici.

V napadu klub namreč išče okrepitve, saj si je Saša Kalajdžić že na tekmi uvodnega kroga elitne angleške lige poškodoval križne vezi in nanj zato več mesecev ne morejo računati. Poškodovano prepono ima tudi mehiški napadalec Raul Jimenez.

Costa je v preteklosti blestel v dresu madridskega Atletica in londonskega Chelseaja. Posebej je blestel v Londonu, kjer se je veselil dveh naslovov prvaka, v različnih tekmovanjih med leti 2014 in 2017 pa je za ta klub dosegel kar 59 golov. Kar tri sezone je bil prvi strelec ekipe, nato pa se je vrnil v Madrid.

Karius podpisal za Newcastle

Loris Karius | Foto: Reuters Loris Karius Foto: Reuters Nekdanji nogometni vratar angleškega prvoligaša Liverpoola Loris Karius pa je po novem član Newcastla. S srakami je 29-letni Nemec sklenil pogodbo do januarja z možnostjo podaljšanja do konca sezone. Karius bo pri Newcastlu igral vlogo rezervnega vratarja, saj si je drugi vratar srak Karl Darlow na treningu poškodoval gleženj. Nemcu je junija potekla pogodba z Liverpoolom in odšel je kot prosti igralec.

"Zadovoljni smo, da lahko dodamo Kariusa v našo vratarsko skupino. Je zelo dober vratar z izkušnjami iz premier league in evropskih tekmovanj ter bo zaostril konkurenco in nam pomagal v pomembnem delu sezone," je dejal trener Eddie Howe. Karius je bil pri Liverpoolu prva izbira med vratnica vse dokler ni na finalu lige prvakov leta 2018 proti madridskemu Realu storil dve veliki napaki, redsi pa so izgubili s 3:1. Od takrat za Liverpool ni več nastopil.

Ne spreglejte