Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 6. 2016,
16.38

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

2

Natisni članek

Nedelja, 12. 6. 2016, 16.38

6 let, 7 mesecev

Uefa misli resno: Rusom in Angležem grozi celo z izključitvijo z Eura 2016!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

2

Huligani Euro 2016

Po sinočnjem krvavem obračunu med ruskimi in angleškimi huligani Evropska nogometna zveza razmišlja o resnih ukrepih. Če se "navijači" ruske in angleške reprezentance ne bodo umirili, bi to lahko pomenilo izključitev obeh reprezentanc!

V sporočilu za javnost, objavljenem v popoldanskih urah, so pri Evropski nogometni zvezi zapisali, da v primeru ponovnih izgredov ne bodo oklevali s sprejetjem ostrih sankcij. Med njimi je tudi možnost izključitve obeh reprezentanc z Eura 2016.

Po sinočnjem remiju med Anglijo in Rusijo so domnevno ruski huligani udrli na tribuno z angleškimi navijači, jih začeli loviti, tepsti drugega za drugim, številne, med njimi so bili tudi ženske in otroci, pa pošteno prestrašili.

Tudi angleški navijači niso nedolžni, saj že tri dni skrbijo za nerede po Franciji, a vse do sobotne tekme ni bilo tako hudo. Na ulicah Marseilla so se jim zdaj pridružili še Rusi, ki očitno nimajo prav nobenih zadržkov do spopada z Angleži.

Dodajmo, da v Franciji trenutno sploh ni tistih pravih angleških huliganov, ki so v preteklosti že opozarjali nase, saj jim po pravilniku v času večjih tekmovanj poberejo potne liste in nikakor ne morejo iz države.

 | Foto:

Pri Rusih te selekcije ni in lahko si mislimo, kdo vse je po marsejskih ulicah lovil sicer vse prej kot mirne Angleže. Najbolj jo je skupil starejši gospod, ki nima več tako hitrih nog kot njegovi navijaški kolegi, saj so ga ruski mladci potolkli s stoli in obrcali. Možakar je obležal v mlaki krvi. Pred prihodom nujne medicinske pomoči so ga oživljali tudi policisti, njegovo zdravstveno stanje pa je še zdaj zelo resno.

Nič več alkohola

Francoska vlada je prepovedala prodajo alkohola v bližini in na prizoriščih tekem nogometnega evropskega prvenstva, ki ga od 10. junija do 10. julija gosti Francija. Vzrok za takšen ukrep so incidenti, pretepaški obračuni alkoholiziranih navijačev Rusije in Anglije ter tudi francoskih huliganov v Marseillu.

"Zahteval sem, da se uvede vse ukrepe za prepoved prodaje, pitja in transporta alkohola na občutljivih območjih na dan tekem in na dan pred njimi ter tudi takrat, ko so odprte navijaške cone," je pojasnil francoski notranji minister Bernard Cazeneuve.

Vir: STA

Preiskava zaradi rasističnega vedenja je že v polnem teku

Uefa je tudi že uvedla preiskavo proti Rusiji zaradi neprimernega in tudi rasističnega vedenja njenih navijačev na tribunah štadiona Velodrome, odločitve pa bodo predvidoma objavili v torek.

Rusom bo sodil prav Slovenec

Rusija bo naslednjo tekmo igrala v sredo v Lillu proti Slovaški, glavni sodnik bo Slovenec Damir Skomina, Anglija pa bo drugo tekmo v skupini B igrala v četrtek v Lensu proti Walesu.

 

Ne spreglejte