Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
3. 10. 2016,
18.52

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

Natisni članek

Luis Suarez Bayern München Oktoberfest Zinedine Zidane nogomet Mario Balotelli Juan Mata izbor z družabnih omrežij

Ponedeljek, 3. 10. 2016, 18.52

6 let, 6 mesecev

Izbor z družabnih omrežij

Turek poskrbel, da se je Suarez od sramu hotel pogrezniti v zemljo #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

Za nami je nov zanimiv nogometni vikend. Kaj vse se je dogajalo, si lahko pogledate v našem izboru desetih dogodkov, ki so najbolj odmevali na družabnih omrežjih.

Nogometaši Bayerna na Oktoberfestu

Nogometaši Bayerna so tudi letos že tradicionalno obiskali Oktoberfest. Četa Carla Ancelottija je na festival, ki predstavlja pomemben del bavarske kulture, kot je že običaj, popeljala tudi svoje izbranke, ki so seveda blestele pred fotografi.


Zidane še vedno zna

Trener Reala Zinedine Zidane v očeh mnogih eden najboljših nogometašev vseh časov. Navduševal je predvsem v dresu Juventusa, Reala in francoski reprezentanci, s katerimi je osvojil vrsto lovorik. Da nogometa ne pozabiš čez noč, je francoski virtuoz pokazal na treningu belega baleta. Da, še vedno ima neverjeten občutek.



Vedno ustrežljivi Mata zaustavil avtobus

Nogometaš Manchester Uniteda Juan Mata je še enkrat več dokazal, da je eden največjih gospodov v svetu nogometu. Nikoli mu ni težko poklepetati z navijači, se z njimi slikati in se udeležiti takšnih in drugačnih dobrodelnih akcij. Španec je kljub temu, da je že sedel na klubskem avtobusu, tega zaustavil in stekel do fanta na vozičku se z njim rokoval in slikal ter mu neizmerno polepšal dan.



Evropske nogometne zelenice konec prejšnjega tedna:


Smejali so se na račun Suareza

V nogometu je iz neznanega razloga največja sramota, ki se ti lahko pripeti, to, da ti nasprotnik žogo pošlje skozi nogi. In ravno to se je zgodilo na treningu Barcelone Luisu Suarezu, ki ga je v zadrego spravil Arda Turan. Turek je med igranjem pepčka žogo kar z glavo spustil med nogi urugvajskega zvezdnika in sledilo je verižno zbadanje vseh soigralcev. Suarez se je z rdečico na obrazu trudil zagovarjati, a to ni ustavilo Neymarja, Gerarda Piqueja in druge …

Božja roka po francosko

Najbrž se še vsi spomnite tistega znamenitega gola z roko Diega Maradone, ki je na svetovnem prvenstvu leta 1986 na nedovoljen način premagal Angleže. Po tekmi je legendarni nogometaš dejal, da je to gol dosegel s pomočjo božje roke, nekaj podobnega pa se je zgodilo tudi na nedeljski tekmi pri Burnleyju.

Arsenal se je zmage veselil po izteku sodnikovega dodatka, za nameček pa je zadetek francoski branilec Laurent Koscielny dosegel z roko, ki pa je sodnik ni videl.

"Ne vem, če sem se žoge dotaknil z roko. Sodnik je dosodil zadetek in to je potrebno spoštovati," je po tekmi za Sky Sports dejal Francoz, ki je Arsenalu tako priboril novo zmago in na najlepši mogoč način čestital svojemu trenerju Arsenu Wengerju za 20. obletnico sedenja na klopi topničarjev.

Huligani West Hama z noži nad gostujoče navijače

Nov štadion in le ena zmaga West Hama po sedmih krogih vse bolj jezi navijače kladivarjev, ki so svojo jezo po novem remiju proti Middlesbrouhu sproščali s pretepanjem nasprotnih navijačev. Spodnji posnetek dokazuje, da je vsaj eden izmed pristašev West Hama v roki držal nož, kar je Angliji, kjer huliganizma naj ne bi bilo več, dokaj srhljivo. Varnostniki so na koncu gostujoče navijače vendarle obvarovali do te mere, da do hujših poškodb ni bilo.

 

West Ham and Middlesbrough fans clash outside the ground today.

A video posted by The Away Fans (@theawayfans) on

Kako bo videti obnovljeni Camp Nou?

Barcelona že dalj časa načrtuje obnovo že zdaj veličastnega Camp Nou, prihodnje leto pa bodo obnovitvena dela tudi začeli. Katalonski ponos bo leta 2022, ko bo predvidoma projekt tudi končan, sprejel kar 105 tisoč gledalcev. Za lažjo predstavo, kako so si arhitekti zadevo zamislili, si lahko pogledate v spodnjih slikah.

Zgrešil nemogoče

Dolgoletni član Arsenala in angleški reprezentant Jack Wilshere je na tekmi med Bournemouthom in Watfordom zapravil neverjetno priložnost za zmago domačih, saj z neposredne bližine žogo poslal v vratnico in ostalo je pri 2:2. 

Neverjetna obramba vratarja

Vratar francoskega petoligaša Vannesa Jean-Francois Bedenik je poskrbel za eno najbolj neverjetnih obramb v zadnjem času. Šlo je za strel z najstrožje kazni, ki jo je nogometaš TA Rennesa najprej poslal v desno vratnico, žoga se je od nje odbila v hrbet Bedenika, izvajalec strela z bele točke je svojo zapravljeno priložnost skušal popraviti z glavo, a je tudi to zaustavil odlični vratar, ki je v nadaljevanju ubranil še en strel Rennesa in se s trojno obrambo izstrelil med junake družabnih omrežij. 

Tipični Balotelli

Mario Balotelli po selitvi iz Liverpoola doživlja drugo pomlad. Na petih tekmah za Nico je dosegel proti Lorientu že šesti zadetek. Italijanski napadalec je obrnil pol obrambe gostov in fantastično zadel za 2:1, kar je bilo na koncu dovolj za nove tri točke, a je Balotelli vse skupaj pokvaril z izključitvijo. Začelo se je s slavjem zadetka, pri katerem je slekel dres in prejel rumeni karton, le nekaj minut pozneje pa je ob kratkem stiku z gostujočem branilcem prejel še drugega in moral zapustiti zelenico. Lahko bi dejali, tipični Balotelli.

Izjemen zadetek, ki je Nico ohranil na vrhu francoske lestvice:

Ne spreglejte