Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 9. 2017,
17.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Darko Milanič

Sreda, 6. 9. 2017, 17.00

6 let, 6 mesecev

Še teden dni do začetka lige prvakov

Trener Maribora v sladkih skrbeh odšteva do spektakla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48
Darko Milanič | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Še en teden in ena tekma ločita nogometaše Maribora od krstnega nastopa v ligi prvakov, domače tekme proti moskovskemu Spartaku v Ljudskem vrtu. Vmes so z odliko, čeprav brez nekaterih nosilcev, opravili pokalno nalogo v Sežani. Trener Darko Milanič je zelo zadovoljen.

Maribor je v tej sezoni na 14 tekmah v vseh tekmovanjih doživel samo en poraz. Še tega v Izraelu na prvi tekmi play-offa za ligo prvakov proti Hapoelu Be'er Shevi (1:2), ki se je teden dni pozneje izkazal za kako sladkega, potem ko je doma zmagal z 1:0 in se še tretjič uvrstil v ligo prvakov.

Od velikega slavja in novega evropskega podviga sta minila dva tedna. Po tem je v prvenstvenem derbiju v Stožicah remiziral z 0:0 proti Olimpiji in včeraj v prvi pokalni tekmi zlahka premagal Tabor Sežano s 3:0, čeprav njegov trener ni mogel računati na nekatere nosilce, ki so imeli reprezentančne obveznosti.

Spartak je v težavah

Navijači Spartaka niso zadovoljni. | Foto: Getty Images Navijači Spartaka niso zadovoljni. Foto: Getty Images Do tekme z moskovskim Spartakom, ki bo v razprodanem Ljudskem vrtu naslednjo sredo ob 20.45, Mariborčane čaka še petkov štajerski derbi v prvenstvu, gostil bo Celjane. Medtem gre Spartaku, ki ga v soboto čaka domača tekma z Rubinom Kazanom, v ruskem prvenstvu veliko slabše. V zadnjih petih prvenstvenih tekmah je kar trikrat izgubil in le enkrat zmagal.

Nazadnje pred skoraj mesecem dni, ko je doma odpravil Arsenal Tulo z 2:0. Po osmih prvenstvenih tekmah je v ruski premier ligi z devetimi točkami šele na devetem mestu. Za vodilnim Zenitom, novim klubom slovenskega branilca Mihe Mevlje, zaostaja že za enajst točk.

Dare Vršič je že "debitiral" in pokazal, kaj zna

Trener Maribora, pri katerem je v Sežani že takoj zaigral tudi povratnik v klub Dare Vršič, nastopil je v zadnjih 25 minutah, ima sladke skrbi. Na torkovi pokalni preizkušnji je priložnost dobilo kar nekaj nogometašev, ki sicer ne igrajo največ. Vsi po vrsti so se izkazali.

Le en teden za tem, ko se je vrnil, je Dare Vršič že odigral prvo tekmo za Maribor. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Le en teden za tem, ko se je vrnil, je Dare Vršič že odigral prvo tekmo za Maribor. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Pokazal je, da je dober igralec, ki izbira nogometne rešitve. Skozi tekme nas bo delal dobre. To je bila njegova prva tekma po nekaj mesecih. Vse bomo naredili, da bo čim prej ujel tekmovalno formo. Prepričani smo, da nam bo potem lahko pomagal," je o najboljšem posamezniku Maribora v prejšnji sezoni in tudi uradno najboljšem igralcu slovenske lige, ki po koncu sezone ni želel podaljšati pogodbe, a nato z nekajtedensko zamudo le podpisal novo, povedal Darko Milanič.

Maribor je poskrbel za številne nove reprezentante

"Popolnoma zasluženo smo zmagali. Trikrat smo zadeli in imeli še kopico priložnosti. Tekmo smo želeli opraviti s čim manj povzročene morebitne škode. Po desetih dneh smo takšno tekmo potrebovali in jo dobro odigrali," je še povedal trener Maribora, ki je v Sežani priložnost ponudil tudi Damjanu Boharju in Gregorju Bajdetu. Reprezentantoma Slovenije, ki pa na tekmah proti Slovaški in Litvi nista dobila priložnosti za igro, zato sta bila spočita.

Marwan Kabha je iz Maribora prišel do reprezentance Izraela in takoj postal njen pomemben člen. | Foto: Reuters Marwan Kabha je iz Maribora prišel do reprezentance Izraela in takoj postal njen pomemben člen. Foto: Reuters

Dobre igre Maribora v tej sezoni so očitno opazili tudi selektorji nekaterih reprezentanc, saj so kar trije nogometaši slovenskega prvaka v zadnjem tednu dočakali debi v svojih izbranih vrstah. Vseh treh - ob njih pa še mladega napadalca Martina Kramariča, ki je nastopal za slovensko reprezentanco do 21 let in se izkazal z golom proti Italiji - na tekmi v Sežani razumljivo ni bilo.

Mitja Viler je pod vodstvom Srečka Katanca zaigral na obeh tekmah Slovenije. Novpečeni reprezentant Izraela Marwan Kabha je igral tako proti Italiji kot tudi Makedoniji. Sveži reprezentant Albanije Valon Ahmedi pa je debi dočakal na tekmi proti Liechtensteinu, medtem ko proti Makedoniji ni dobil priložnosti za igro.

Ne spreglejte