Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 9. 2017,
17.59

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

1

Natisni članek

UEFA liga prvakov NK Maribor NK Maribor Dare Vršič Chelsea Diego Costa Zlatan Ibrahimović

Ponedeljek, 4. 9. 2017, 17.59

12 mesecev

To je Milaničeva četa v ligi prvakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

1

Dare Vršič Otroci | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Klubi, ki bodo nastopali v letošnji ligi prvakov, so danes predstavili ekipe, s katerimi bodo lovili evropsko krono. Pri Mariboru presenečenj ni, v ekipi sta tudi novinca Dare Vršič in Lior Einbrom.

Mariborčani so se prek izraelskega Hapoela še tretjič v zgodovini uvrstili v skupinski del lige prvakov, tam pa bo trener Darko Milanič računal na 29 igralcev.

Med njimi sta tudi povratnik v ekipo Dare Vršič, ki bo nosil številko 12, in Lior Einbrom, ki bo imel številko 99. Na seznamu je tudi poškodovani Luka Zahović, ki bo po operaciji ključnice zagotovo ujel vsaj kakšno tekmo.

Ekipa Maribora v ligi prvakov 2017/18:

Vratarji: Aljaž Cotman, Jasmin Handanović, Tibor Cajnko, Matko Obradović

Branilci: Adis Hodžić, Jean-Claude Billong, Marko Šuler, Martin Milec, Žan Kolmanič, Aleksander Rajčević, Mitja Viler, Denis Šme

Zvezni igralci: Blaž Vrhovec, Aleks Pihler, Valon Ahmedi, Marwan Kabha, Dino Hotić, Dare Vršič, Sandi Ogrinec, Amir Dervišević, Matej Palčič, Damjan Bohar

Napadalci: Marcos Tavares, Luka Zahović, Luka Štor, Gregor Bajde, Jasmin Mešanović, Martin Kramarić, Lior Einbrom

Kevin Kampl je zadnji dan prestopnega roka za slovenski rekord iz Bayerja prestopil v RB Salzburg. | Foto: Getty Images Kevin Kampl je zadnji dan prestopnega roka za slovenski rekord iz Bayerja prestopil v RB Salzburg. Foto: Getty Images

V kadru še trije Slovenci

Potrjeno je tudi to, da bodo poleg Maribora slovenske barve zastopali še trije Slovenci. Z Aleticom bo spet skušal krojiti razplet lige prvakov Jan Oblak, Kevin Kampl bo skušal nase opozoriti v dresu Red Bull Salzburga, Robert Berić pa bo med elito nastopal v dresu belgijskega Anderlechta. 

Chelsea brez Coste, United tudi z Ibrahimovićem

V pretekli sezoni je bil junak Chelseaja, zdaj pa se zdi, da je ljubezni konec. Brazilec je odločen, da se v London nikoli več ne vrne.  | Foto: Reuters V pretekli sezoni je bil junak Chelseaja, zdaj pa se zdi, da je ljubezni konec. Brazilec je odločen, da se v London nikoli več ne vrne. Foto: Reuters Kaj pa drugi? Večjih presenečenj ni. Aktualni angleški prvak Chelsea je iz ekipe pričakovano izpustil Brazilca Diega Costo, ki je še vedno v Braziliji in noče imeti več opravka s trenerjem modrih Antoniem Contejem.

Chelsea je Brazilca s španskim potnim listom sicer uvrstila v ekipo za nastopanje v angleškem prvenstvu, a možnosti, da bi Costa še kdaj nastopil za Chelsea, so skoraj nične.

Pričakovano se je na listo igralcev za nastopanje v ligi prvakov pri Manchester Unitedu uvrstil poškodovani Zlatan Ibrahimović. Švedski orjak si je težje poškodoval koleno ob koncu pretekle sezone, a njegova vrnitev je iz dneva v dan bližje. Ibrahimović, ki je v pretekli sezoni za rdeče vrage dosegel 28  zadetkov, bo, če ne prej, v poštev zagotovo prišel vsaj za izločilne boje. Seveda pa se mora tja United najprej uvrstiti.

Liverpool je ''pozabil'' na angleškega reprezentanta Nathaniela Cylna in Dannyja Ingsa, Tottenham pa nizozemskega reprezentanta Vincenta Janssna, ki ga bo zamenjal najnovejša pridobitev Spursov Fernando Llorente.     

Ne spreglejte