Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
20. 2. 2017,
19.49

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor

Ponedeljek, 20. 2. 2017, 19.49

6 let, 7 mesecev

Kdo bo vijol'čni bojevnik za leto 2016

Tik pred začetkom težko pričakovanega derbija bo v Mariboru svečano

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Marcos Tavares | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Še samo pet dni nas čaka od začetka drugega dela slovenske nogometne Prve lige Telekom Slovenije in težko pričakovanega derbija med Mariborom in Olimpijo. V Ljudskem vrtu bodo tik pred začetkom derbija podelili nagrado, ki jo je v zadnjih petih letih vedno dobil isti igralec. Kapetan Marcos Tavares.

Sobotni derbi se bo v Ljudskem vrtu, ki sprejme več kot 12 tisoč gledalcev in naj bi bil poln, začel ob 20.15, ko bo glavni sodnik tekme Damir Skomina označil začetek težko pričakovane tekme, do katere odštevamo že od decembra lani, ko je bilo konec prvega dela prvenstvene sezone.

Še pred tem bodo pri Mariboru podelili nagrado vijol'čni bojevnik za leto 2016, ki jo od leta 2008 naprej podeljujejo najbolj srčnemu nogometašu. Tistemu, ki se je najbolj izkazal z odnosom do vijoličastega dresa, navijačev in kluba na sploh.

Glasovati bo do petka opolnoči mogoče na uradni spletni strani Maribora. Navijači lahko izbirajo med nogometaši, ki so v lanskem koledarskem letu odigrali vsaj 15 tekem. Takšnih je 17.

Elvedin Džinić je edini slovenski nogometaš, ki so ga do zdaj navijači izbrali za najboljšega. | Foto: Vid Ponikvar Elvedin Džinić je edini slovenski nogometaš, ki so ga do zdaj navijači izbrali za najboljšega. Foto: Vid Ponikvar

V osmih letih nagrada samo enkrat Slovencu

Lani je nagrado prejel kapetan in najboljši strelec v zgodovini Maribora Marcos Tavares. Brazilec je glavni favorit za nagrado, ki jo bodo pred začetkom derbija podelili predstavniki organizirane navijaške skupine Viole, tudi letos, saj je v njegovih rokah že od leta 2011.

Pred tem so jo dobili Slovak Lubomir Kubica, ki je bil leta 2008 sploh prvi vijol'čni bojevnik, Hrvat Dejan Mezga in leta 2010 kot sploh edini slovenski nogometaš Elvedin Džinić.

Kandidati za vijol'čnega bojevnika 2016:

Jasmin Handanović, Mitja Viler, Marko Šuler, Blaž Vrhovec, Aleks Pihler, Marwan Kabha, Gregor Bajde, Damjan Bohar, Rodrigo Defendi, Denis Šme, Sintayehu Sallalich, Aleš Mertelj, Milivoje Novaković, Dare Vršič, Dino Hotić, Luka Zahović in Marcos Tavares

Vsi vijol'čni bojevniki do zdaj:

2008: Lubomir Kubica
2009: Dejan Mezga
2010: Elvedin Džinić
2011: Marcos Tavares
2012: Marcos Tavares
2013: Marcos Tavares
2014: Marcos Tavares
2015: Marcos Tavares

Ne spreglejte