Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
20. 2. 2017,
12.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije Ljudski vrt

Ponedeljek, 20. 2. 2017, 12.20

6 let, 7 mesecev

Izjemno zanimanje za večni derbi v Mariboru

Invazija v Ljudski vrt z vseh strani

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Maribor Olimpija | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Do spektakularnega uvoda v spomladanski del Prve lige Telekom Slovenije, večnega derbija med Mariborom in Olimpijo, nas loči le še pet dni. Ljudski vrt bo v soboto zvečer poln do zadnjega mesta. V prodaji je na voljo le še nekaj sto vstopnic, na Štajersko pa bo odpotovalo več kot tisoč navijačev Olimpije.

Prvoligaški klubi se pripravljajo na začetek spomladanskega dela. Mariborčane in Ljubljančane, ki so v leto 2017 vstopili z enakim izhodiščem (oba kluba sta zbrala 46 točk), čaka v soboto težko pričakovan spopad v Ljudskem vrtu. Zanimanje za ogled največjega srečanja, kar ga ponuja slovenski klubski nogomet, je ogromno.

Na voljo še peščica vstopnic

Viole komaj čakajo na začetek spomladanskega dela. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Viole komaj čakajo na začetek spomladanskega dela. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida V prodaji so pošle že skoraj vse vstopnice. Mariborski štadion pod Kalvarijo bo v soboto zvečer ponudil podobo, več kot dostojno največjemu derbiju na sončni strani Alp. Vzhodna in zahodna tribuna sta že razprodani, v prodaji je le še nekaj vstopnic za jug in sever (na severni tribuni bo določen del vrst sedežev zaradi varnostnih razlogov izpraznjen), ki si jih lahko ljubitelji nogometa zagotovijo v klubskih trgovinah.

Gostje iz Ljubljane bodo deležni bučne podpore, saj se bo iz slovenske prestolnice v Ljudski vrt odpravilo več kot tisoč podpornikov. Okrog 800 pripadnikov navijaške skupine Green Dragons bo zasedlo mesta, ki so na severni tribuni namenjena gostujočim privržencem, člani Olimpija Supporters pa bodo zasedli mesta na levem robu osrednje zahodne tribune. Ljubljanski klub je sporočil, da je bilo zanimanje za vstopnice izjemno. Lastnika so našle v nekaj minutah.

Iz Ljubljane bo v štajersko prestolnico pripotovalo več kot tisoč navijačev Olimpije. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Iz Ljubljane bo v štajersko prestolnico pripotovalo več kot tisoč navijačev Olimpije. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Invazija zeleno-belih navijačev bo tako oplemenitila dogajanje na igrišču, kjer se bosta zoperstavili enajsterici po okusu Darka Milaniča in Luke Elsnerja. Oba vodilna slovenska kluba sta se na spomladanski del pripravljala v Turčiji, kjer sta pozabila na zmage. Vijolice niso slasti zmage na prijateljskih tekmah okusile že sedem tekem zapored, zmaji pa so brez zmage na zadnjih štirih.

Kdo bo osvojil naslov prvaka v Prvi ligi Telekom Slovenije?

  • Maribor
    50,86 %
    591 glasov
  • Olimpija
    45,78 %
    532 glasov
  • Domžale
    2,15 %
    25 glasov
  • Kdo drug
    1,20 %
    14 glasov
Oddanih 1162 glasov

Na generalkah do remijev

Trenerja sta podredila vse sobotnemu derbiju. Na zadnjih preizkušnjah sta se posvetila iskanju taktičnih rešitev, s katerimi želita v soboto vreči iz tira največjega tekmeca. Mariborčani so se v generalki za večni derbi pomerili z velenjskim Rudarjem in remizirali (1:1), podobno velja za Olimpijo, ki se je v turškem Beleku razšla z ukrajinskim prvoligašem Vorsklo Poltavo brez zadetkov (0:0).

V vrstah Olimpije bo manjkalo ogromno imen, ki so nosila zeleno-beli dres v jesenskem delu. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida V vrstah Olimpije bo manjkalo ogromno imen, ki so nosila zeleno-beli dres v jesenskem delu. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Večni derbi, ki bo minil v razprodanem Ljudskem vrtu, se bo začel ob 20.15.

Ne spreglejte