Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
13. 1. 2017,
19.34

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

Natisni članek

Srečko Katanec nogomet slovenska nogometna reprezentanca

Petek, 13. 1. 2017, 19.34

6 let, 6 mesecev

Slovenski selektor po miniturneji v ZAE

Srečko Katanec: To je mejilo skoraj na norost

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75
Srečko Katanec, vroče | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska B-reprezentanca se z mini turneje v Združenih arabskih emiratih vrača s pozitivnima rezultatoma. Po remiju proti Savdski Arabiji (0:0), je sledila še zmaga proti Finski (2:0). Slovenski selektor Srečko Katanec je bil z videnem zadovoljen.

Slovenci so po tekmi proti Savdijcem prijateljski obračun odigrali še z neugodno Finsko, ki jo do zdaj Slovenija še nikoli ni premagala. Četa Srečka Katanca, ki je v Abu Dabiju lahko računal le na nogometaše iz 1. SNL, je obračun proti finski izbrani vrsti odigrala dobro in na koncu zasluženo zmagala z 2:0. Za Slovenijo sta zadela Rok Kronaveter in Gaber Dobrovoljc.

Vesel, da so igralci ostali zdravi

''S predstavo v prvem polčasu ne morem biti zadovoljen, v drugem pa je bilo bolje. Proti prav nič naivni Finski smo zasluženo zmagali. Mogoče bi v drugem polčasu lahko zadeli še kakšen zadetek več, a tudi tako je čisto v redu,'' je po zmagi nad Finsko dejal selektor Katanec, ki je vesel, da se je miniturneja končala brez zapletov.

''Zadovoljen sem, da fante vračamo zdrave v klube, to je tisto najpomembnejše, in upam, da bodo to izkušnjo ohranili v lepem spominu. Ne samo po rezultatih,'' je še dodal.

Dobil dokaz, da je v nogometu mogoče vse

Katanec se zaveda, da je reprezentanti prišli tako rekoč s počitnic in da fizično niso bi bili na ravni, ki jo lahko dosežejo. ''Po mojem mnenju niso bili niti na 50 odstotkih, a nekatere stvari je bilo vseeno mogoče videti. Kdo je za sodelovanje, kako se kdo vede v družbi. To, kar smo naredili mi, je mejilo skoraj na norost. Težko je igrati tekme, ko veš, da fantje niso pripravljeni, kot bi morali biti. A nam se je izšlo in dobili smo še en dokaz, da je v nogometu vse mogoče,'' je še sklenil Katanec, ki je fantom za prikazano v ZAE iz srca čestital in jim zaželel v klubih čim boljše nadaljevanje sezone.

Kdo je sestavljal B-reprezentanco?

Vratarji: Matic Kotnik (Celje), Grega Sorčan (Gorica), Rok Vodišek (Olimpija)

Branilci: Jure Balkovec (Domžale), Matija Boben (Gorica), Miha Blažič (Domžale), Antonio Delamea Mlinar (Olimpija), Denis Klinar (Olimpija), Gaber Dobrovoljc (Domžale), Gregor Sikošek (Koper), Matija Širok (Domžale)

Zvezni igralci: Sandi Arčon (ND Gorica), Martin Kramarič (Krško), Rok Kronaveter (Olimpija), Žan Majer (Domžale), Jure Matjašič (Domžale), Amedej Vetrih (Domžale), Miha Zajc (Olimpija)

Napadalci: Elvis Bratanović (Domžale), Mitja Lotrič (Rudar), Matej Podlogar (Celje), Matej Pučko (Koper) in Slobodan Vuk (Domžale).

Ne spreglejte