Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 6. 2016,
19.27

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,95

2

Natisni članek

Srečko Katanec Jan Oblak Jan Oblak Rok Kronaveter Kevin Kampl Rene Krhin

Petek, 3. 6. 2016, 19.27

6 let, 7 mesecev

Pred tekmo s Turčijo

Srečko Katanec ima veliko težav

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,95

2

Slovenska nogometna reprezentanca je na Brdu pri Kranju opravila nov trening pred nedeljsko prijateljsko tekmo s Turčijo, ki bo ob 20.15 v Stožicah. Selektor Srečko Katanec se sooča s kar nekaj težavami, saj sta zaradi poškodb že odšla Rok Kronaveter in Rajko Rotman, nekaj težav pa imajo tudi Kevin Kampl, Nejc Skubic in Rene Krhin.

"Že tako imamo kup poškodovanih, zdaj pa nas je doletelo še to. Seveda stvari, ki delujejo, ne menjaš, zakaj ne bi poskusili še ene tekme začeti s postavo kot proti Švedom. Ampak zdaj ni tako, saj niso vsi zdravi. Treba bo aktivirati druge, upam, da bodo tisti, ki bodo dobili priložnost, to tudi izkoristili," pravi selektor Katanec, ki bi mu bilo všeč, da bi na tekmi proti Turčiji zaigrali vsi, saj Turki igrajo drugače kot Švedi. "Zato bi bilo to zanimivo zame," poudarja Katanec.

Ta večjih sprememb ne bo delal v napadu in zvezni vrsti, namignil je, da bo drugače v obrambi. Toda tako kot ob remiju na Švedskem bo branil Vid Belec, ki se je izkazal v odsotnosti Jana Oblaka. Ta zaradi dolge sezone ni posebej aktiven na tem zboru.

Jan Oblak je utrujen in ne bo igral

Jan Oblak ne bo branil proti Turčiji. | Foto: Jan Oblak ne bo branil proti Turčiji. "Oblak je utrujen tako in drugače, kar je za razumeti. Imel je težko, fantastično sezono. Spočil se bo, je z nami in ni potrebe, da brani," je pojasnil selektor in namenil še nekaj pohval svojemu prvemu vratarju.

"O Janu mislim to, da je bil v tej sezoni najboljši vratar na svetu. Statistika to pove, tudi v finalu lige prvakov je naredil vse, kar si želiš od vratarja," je Škofjeločana pohvalil selektor.

Ni pa mogel niti mimo kritik nekaterih po finalu in posebej branjenju enajstmetrovk: "Kaj so pa mediji naredili iz tega, je pa spet ... Ali lahko gre vsak na splet in tam dela ne vem kaj. Saj veste, na kaj mislim. Na bruhanje mi gre današnji medijski svet, pa ne vi, ampak tisti, ki gredo v takšne zadeve."

Vesel je za Aleksandra Čeferina

Toda osredotočenost fantov in selektorja je v teh dneh na Turčijo. "Turki so tehnično zelo dobro podkovani, agresivni, imajo pa tudi oni določene slabosti. V določenem trenutku izgubijo disciplino na igrišču, predvsem v fazi obrambe in predvsem, ko se počutijo superiorne, kar se proti nam verjetno bodo. Mi smo bili na Švedskem igrivi in agresivni, če bomo taki v nedeljo, bo to lepa tekma. Je pa res, da prijateljske tekme služijo temu, da vidimo nekaj novega, zagotovo pa ni v ospredju rezultat. So pa seveda Turki spoštovanja vreden tekmec in bo težko proti njim," pravi Katanec.

Selektor je vesel, da ima Aleksander Čeferin vse večjo podporo v boju za mesto predsednika Uefe. | Foto: Selektor je vesel, da ima Aleksander Čeferin vse večjo podporo v boju za mesto predsednika Uefe.

Ta je pozdravil tudi vse večjo podporo evropskih nacionalnih zvez predsedniku Nogometne zveze Slovenije Aleksandru Čeferinu, ki se pojavlja kot eden možnih kandidatov za novega predsednika Evropske nogometne zveze. "Odlično, odlično," je dejal selektor in v šali nadaljeval: "Če predsednik gre, potem grem tudi jaz. Mislim, da bi bilo pri vas veliko zadovoljnih s tem."

Ne spreglejte