Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
21. 12. 2015,
10.10

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Real Madrid Rayo Vallecano Gareth Bale Karim Benzema Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Paco Jemez špansko prvenstvo

Ponedeljek, 21. 12. 2015, 10.10

5 let, 2 meseca

"Sramota, počutimo se okradene"

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Zvezdniki Reala so prvič po 55 letih na eni tekmi dosegli dvomestno število golov. Mrežo Raya Vallecana, ki je bil ogorčen nad sojenjem, saj je prejel dva rdeča kartona, so zatresli kar desetkrat.

Madridski Real je v nedeljo na tekmi, ki zaradi sodniških odločitev še vedno buri duhove, dosegel okroglih deset zadetkov in mestnega tekmeca odpravil z neverjetnim rezultatom 10:2. Na začetku srečanja je proti Rayu Vallecanu nepričakovano naletel na ogromne težave. Čeprav je na domačem štadionu Santiago Bernabeu igral v najmočnejši postavi, je v 12. minuti že zaostajal z 1:2.

Po tem se je začel festival zadetkov in rdečih kartonov, ki je spravil ob živce gostujoči tabor. Prvi nogometaš Raya, ki je moral predčasno pod prho, je bil Tito. V 15. minuti je pokosil Tonija Kroosa in bil izključen, natanko 15 minut pozneje pa je enako doživel še soigralec Jose Raul Baena. Prejel je drugi rumeni karton, sodnik pa je za nameček pokazal še na belo točko. Jeza v taboru Vallecana je bila ogromna.

Trener Raya Vallecana: Nobeden ni zmagal, vsi smo izgubili

"Sodnik je delal napako za napako. Vse njegove odločitve so bile napačne. Tito je šel na žogo, po kazenskem udarcu pa je bil odločen zmagovalec," je v pogovoru za španski športni časnik AS pojasnil trener Raya Paco Jemez in očital zvezdnikom v belih dresih, da bi si lahko pot do preobrata zagotovili tudi brez enajstmetrovke.

"Ko smo ostali brez dveh igralcev, je postala tekma grda, čeprav bi bila lahko še naprej lepa," je bil besen trener po mogočnem preobratu Reala, ki je zaostajal z 1:2, nato pa še devetkrat zatresel mrežo gostov.

"Sramota, počutimo se okradene. Takšne stvari ne bodo pomagale Realu ali španskemu nogometu. S tem izgubljamo kredibilnost. Nihče ni zmagal, ampak smo vsi izgubili. Večini ni bilo všeč tisto, kar je videla. Kako se lahko to dogaja v najboljši ligi na svetu? Upam, da se takšne stvari ne bodo dovolile," se je nemočno spraševal Jemez ter poudaril, da že dolgo ni videl v nogometu česa tako čudnega in neugodnega.

"Težko je bilo po takem ponižanju podpreti in čestitati igralcem, ker so se tako trudili," je dodal.

Trojec BBC dosegel kar devet zadetkov

Po dveh rdečih kartonih Raya se je Real znašel v tako veliki prednosti, da je začel mleti tekmeca in se preselil pred njegov kazenski prostor. Hitri Valižan Gareth Bale je dosegel kar štiri zadetke. Toliko jih v dresu španskega velikana na eni tekmi še ni dosegel. Cristiano Ronaldo se je tokrat zadovoljil z dvema, enega je dal z bele točke, Francoz Karim Benzema pa je bil najspretnejši v izdihljajih srečanja in tekmo končal s hat-trickom.

Tako je trojček BBC v nedeljo dosegla kar devet zadetkov in dokazal, da v sebi še skriva dovolj strelskega dinamita. Na žalost Realovih navijačev ga v tej sezoni kaže le na manjših tekmah, na največjih pa se mu zalomi. Tako je bilo na domačem el clasicu proti Barceloni (0:4). Ta poraz še vedno peče, zaradi njega je zaostanek na lestvici še vedno dve točki, pri tem pa je treba upoštevati, da je Real odigral tekmo več od Kataloncev, novopečenih svetovnih prvakov.

To je že druga ogromna zmaga Benitezove čete v zadnjem obdobju. V ligi prvakov so doma torpedirali Malmö z 8:0, tokrat pa so se znesli nad Rayom.

Ne spreglejte