Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
20. 11. 2016,
12.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,23

4

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Jan Oblak Jan Oblak špansko prvenstvo Diego Simeone Zinedine Zidane Real Madrid Atletico Madrid

Nedelja, 20. 11. 2016, 12.00

6 let, 6 mesecev

Sporna sodniška odločitev

Cristiana Ronalda ogoljufali proti Janu Oblaku? #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,23

4

Cristiano Ronaldo Real Atletico | Foto Reuters

Foto: Reuters

Prvi zvezdnik Reala Cristiano Ronaldo se je v soboto na madridskem derbiju (3:0) znesel nad Janom Oblakom. Mrežo Atletica je zatresel trikrat. Če bi mu sodniki priznali zadetek tudi v 12. minuti, ko je slovenski vratar čudežno ustavil njegov strel, bi se lahko pohvalil s pokrom zadetkov v Oblakovi mreži, tako pa je ostalo pri hat-tricku.

Špansko prvenstvo, 12. krog
Atletico Madrid : Real Madrid 0:3​ (0:1)
Ronaldo 23., 71./11m, 77.

Razigrani Cristiano Ronaldo je s tremi zadetki, ki jih je dosegel na gostovanju pri velikem tekmecu Atleticu, postal kralj strelcev v zgodovini madridskih derbijev. Med strelce se je vpisal že 18-krat in prehitel klubsko legendo Alfreda Di Stefana, ki se lahko pohvali s 17 zadetki. Ni manjkalo veliko, da bi Ronaldov rekordni dosežek znašal že 19 golov.

V 12. minuti, ko je slovenskega vratarja prisilil k izjemnemu posredovanju, ki mu je zaploskal ves svet in je hitro postal spletna uspešnica, je bil nezadovoljen s sodniško odločitvijo. Portugalec je bil prepričan, da je žoga s celotnim obsegom prešla golovo črto.

Trije ali štirje zadetki?

Portugalec je Janu Oblaku prizadejal najhujši poraz v tej sezoni. | Foto: Reuters Portugalec je Janu Oblaku prizadejal najhujši poraz v tej sezoni. Foto: Reuters Sodnik bi po njegovem mnenju moral priznati zadetek belih baletnikov in pokazati na sredino. To se ni zgodilo. Po srečanju so nekateri posnetki žoge, ki jo je Škofjeločan s hitrim refleksom in nadčloveškimi napori odbil v polje, pričali o tem, da bi bil Ronaldo res lahko oškodovan.

Na nogometnem portalu 101greatgoals so o tem več kot prepričani, kot dokaz so pristavili posnetek, v katerem je žoga resnično s celim obsegom čez golovo črto.

Če bi delivci pravice na sobotnem derbiju Ronaldu priznali tudi ta gol, bi se Portugalec proti Atleticu veselil kar štirih zadetkov. Tako bi proti največjemu mestnemu tekmecu odigral popolno partijo pokra, prav vse zadetke pa dosegel na drugačen način.

Je žoga pri strelu Cristiana Ronalda v 12. minuti šla v celoti čez črto?

  • Ne.
    44,93 %
    248 glasov
  • Da.
    55,07 %
    304 glasov
Oddanih 552 glasov

Zidane: Ni dvoma, kdo si zasluži zlato žogo

Če bi vprašali Zinedina Zidana, bi priznanje za najboljšega nogometaša na svetu za leto 2016 podelil Ronaldu. | Foto: Reuters Če bi vprašali Zinedina Zidana, bi priznanje za najboljšega nogometaša na svetu za leto 2016 podelil Ronaldu. Foto: Reuters Prvega, ki ni bil priznan in še vedno buri duhove, bi dosegel po strelu z glavo, pri drugem je Oblaku premešal načrte soigralec Stefan Savić, od katerega se je žoga odbila v nebranjeni del mreže, po prostem strelu v 23. minuti, tretjega po kazenskem udarcu z bele točke (71. minuta), četrtega pa po natančnem strelu z nogo po hitrem protinapadu, v katerem je levji delež opravil spretni Valižan Gareth Bale (77. minuta).

"Ni veliko klubov, ki bi lahko na Calderonu na takšen način zmagali s 3:0. Smo v dobrem položaju, a nismo še ničesar osvojili," sporoča 44-letni trener Reala Zinedine Zidane, ki je branilcu naslova Barceloni ušel na štiri točke razlike. Beli baletniki po 12 krogih niso imeli tako velike prednosti že 25 let.

Ko je Ronaldo v 71. minuti z bele točke povišal prednost Reala na 2:0, je Atletico doživel šok, od katerega se ni več pobral. | Foto: Reuters Ko je Ronaldo v 71. minuti z bele točke povišal prednost Reala na 2:0, je Atletico doživel šok, od katerega se ni več pobral. Foto: Reuters

Francoski strateg je bil zelo zadovoljen s predstavo prvega junaka, trikratnega strelca Ronalda. "Ni dvoma, kdo si zasluži zlato žogo," je poudaril trener vodilnega španskega kluba, ki v tej sezoni brani evropski naslov, prihodnji mesec pa ga čaka še nastop na svetovnem klubskem prvenstvu. Beli baletniki niso izgubili že 29 tekem zapored.

Zaprl je usta dvomljivcem

Real ima po sladki zmagi na Calderonu štiri točke prednosti pred Barcelono in kar devet pred Atleticom. | Foto: Guliverimage/Getty Images Real ima po sladki zmagi na Calderonu štiri točke prednosti pred Barcelono in kar devet pred Atleticom. Foto: Guliverimage/Getty Images Ronaldo se je z novim trojčkom pridružil Argentincu Lionelu Messiju in Urugvajcu Luisu Suarezu (oba sta manjkala na zadnji tekmi Barcelone, ki je v soboto doma nepričakovano remizirala z Malago) na prvem mestu lestvice najboljših strelcev španskega prvenstva. Vsi so dosegli osem golov. 

"Ronaldo je zaprl usta tistim, ki so dvomili o njem," je dejal njegov soigralec Lucas Vazquez, ki je zaradi načetega zdravja Karima Benzemaja dobil priložnost, da na madridskem derbiju nastopi od prve minute.

Oblakov klub po 12 krogih za vodilnim Realom zaostaja že devet točk. Atletico je ostal praznih rok na zadnjem madridskem derbiju, ki je potekal na štadionu Vicente Calderon.

Tudi nogometaši Atletica jezni na sodnika

Prihodnje leto se bodo rdeče-beli preseli Diego Simeone ni pričakoval tako visokega poraza. | Foto: Reuters Diego Simeone ni pričakoval tako visokega poraza. Foto: Reuters li na nov objekt. Slovo od Calderona, kar zadeva vedno prestižne obračune z Realom, je bilo klavrno. "Gol, ki smo ga prejeli z enajstih metrov, nas je presekal. Po zaostanku z 0:2 nismo mogli storiti ničesar več," je pojasnil strateg Atletica Diego Simeone. Njegove varovance je zmotila odločitev sodnika, ki je po posredovanju Savića v 71. minuti pokazal na belo točko. Prepričani so, da se je odločil prestrogo.

Nekatere odločitve glavnega sodnika Fernandeza so v slabo voljo spravile oba tabora. Beli baletniki so zaradi izdatne zmage s 3:0 hitro pozabili na sporno odločitev v 12. minuti. Vprašanje je, kako bi se odzvali, če bi se dvoboj končal z neodločenim rezultatom 0:0.

Ne spreglejte