Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 9. 2017,
22.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Real Madrid Barcelona Atletico Madrid špansko prvenstvo Lionel Messi Lionel Messi Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Jan Oblak Jan Oblak

Četrtek, 21. 9. 2017, 22.50

6 let, 6 mesecev

Špansko prvenstvo, 5. krog

Vrnil se je Ronaldo, Real v hudih težavah.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Real Madrid, Betis | Foto Reuters

Foto: Reuters

Betis je v 5. krogu španskega prvenstva v sredo v Madridu šokiral Real in ga z golom v 94. minuti premagal z 1:0. Madridčani, za katere je po prestani kazni zaigral Cristiano Ronaldo, zdaj za Barcelono, ki je v torek s 6:1 ob štirih golih Lionela Messija razbila Eibar, zaostajajo že za sedem točk. Jan Oblak se je pri novi zmagi Atletico Madrida, z 2:1 nad Athleticom v Bilbau, izkazal z ubranjeno enjastmetrovko.


Nogometno dogajanje med tednom:

Pokal Slovenije, osmina finala
Angleški ligaški pokal, 1/16 finala
Italijansko prvenstvo, 5. krog
Nemško prvenstvo, 5. krog


Real Madrid, ki brani naslov, si je v vsega petih krogih španskega prvenstva nabral kar sedem točk zaostanka za največjim tekmecem, stoodstotno Barcelono, ki je s 15 točkami na vrhu. Madridčani so tokrat gostili Betis in bili večji del tekme boljši. Priigrali so si številne priložnosti, dvakrat so zatresli tudi okvir vrat gostov, a je med vratnicama Betisa blestel njihov nekdanji član, Alberto Adan, ki se je izkazal s številnimi obrambami.

Pri Realu so lahko tokrat prvič po štirih tekmah v prvenstvu in eni v španskem superpokalu lahko računali tudi na svojega z naskokom najboljšega strelca Cristiana Ronalda, ki pa se tokrat ni izkazal. Zapravil je kar nekaj priložnosti, tokrat ni bil njegov dan.

Jan Oblak je ubranil enajstmetrovko

Jan Oblak je z Atleticom, ki ima enajst točk in je tretji, v sredo gostoval pri Athletic Bilbau in prišel do druge zaporedne prvenstvene zmage (2:1). V veliki meri po zaslugi slovenskega vratarja, ki se je pri izidu 0:0 v prvem polčasu izkazal z ubranjeno enajstmetrovko izkušenemu Artizu Adurizu.

Zmagala je tudi Sevilla, ki je z golom v zaključku tekme prišla do zmage z 1:0 nad Las Palmasom. Andaluzijci, naslednji nasprotnik Maribora v ligi prvakov, imajo 13 točk po petih odigranih tekmah v prvenstvu in so drugi.

Lionel Messi in Barcelona rušita vse pred seboj

Lionel Messi je bil nerešljiva uganka za branilce Eibarja. | Foto: Reuters Lionel Messi je bil nerešljiva uganka za branilce Eibarja. Foto: Reuters V torek je bila na delu razigrana Barcelona, ki od debakla proti Realu v španskem superpokalu pod vodstvom novega trenerja Ernesta Valverdeja igra kot prerojena. S 6:1 je razbila Eibar, to je bila njena šesta zaporedne zmaga v vseh tekmovanjih, v prvenstvu pa je na vrhu s stoodstotnim izkupičkom in sijajno razliko v zadetkih 17:2.

Več kot polovico teh, kar devet, je dosegel kdo drug kot Lionel Messi, ki se je tudi tokrat izkazal s štirimi goli in je seveda z naskokom najboljši strelec lige. Argentinski zvezdnik je v vseh tekmovanjih v tej sezoni na osmih tekmah dosegel že 12 golov.

Lestvica:

  1. Barcelona 5 tekem – 15 točk
  2. Sevilla 5 – 13
  3. Atletico Madrid 5 – 11 
  4. Valencia 5 - 9
  5. Real Sociedad 4 – 9
  6. Betis 5 - 9
  7. Real Madrid 5 - 8
  8. Villarreal 5 – 7
  9. Athletic Bilbao 5 - 7
  10. Leganes 5 - 7
  11. Levante 4 - 6
  12. Las Palmas 5 - 6
  13. Eibar 5 – 6
  14. Getafe 5 - 5
  15. Girona 5 - 5
  16. Espanyol 5 - 5
  17. Celta 5 - 4
  18. Deportivo 5 - 4
  19. Alaves 5 - 0
  20. Malaga 5 – 0

Najboljši strelci:

9 - Messi (Barcelona)
4 - Zaza (Valencia)
3 - Gomez (Celta), Juanmi (Real Sociedad), Gomez (Celta)
...

Ne spreglejte