Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 9. 2017,
14.51

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

1

Natisni članek

Ousmane Dembele Barcelona Ernesto Valverde Ronaldinho

Torek, 19. 9. 2017, 14.51

6 let, 6 mesecev

Barcelona mrzlično išče zamenjavo za Dembeleja: se bo vrnil Ronaldinho?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

1

Ousmane Dembele | Foto Reuters

Foto: Reuters

Barcelona po hujši poškodbi stegenske mišice svoje rekordne poletne okrepitve Ousmaneja Dembeleja (105 milijonov evrov) preučuje možnosti, kako bi brez večji pretresov zapolnili vrzel v napadu. Čeprav je trener katalonskega ponosa prepričan, da nakupovanje ne bo potrebno, se ob pogledu na igralce, ki jih ima na voljo, Barceloninim navijačem milo stori.

Francoski zvezdnik, ki se je k Barceloni poleti preselil za klubsko rekordno odškodnino kar 105 milijonov evrov, si je pretekli konec tedna na tekmi tako hudo poškodoval stegensko mišico, da bo potrebna operacija. Z igrišč bo odsoten vsaj tri, če ne štiri mesece.

"Nikoli še ni imel težav z mišicami, zato ni mogel vedeti, da bo sledilo to, kar je. Mislil je, da je samo krč, a vse skupaj le poslabšal. Zdaj nimamo kaj, po toči zvoniti je prepozno. Bolj izkušen nogometaš bi v njegovem primeru reagiral bolj pametno," je 20-letnega varovanca malce okrcal trener Barcelone Ernesto Valverde.

Iskali bodo rešitev v svojem bazenu

Ernesto Valverde išče rešitve v napadu Barcelone. | Foto: Reuters Ernesto Valverde išče rešitve v napadu Barcelone. Foto: Reuters Dembele bo tako izpustil celoten skupinski del lige prvakov, ne bo pa ga niti na decembrskem el clasicu proti Realu.

Trener Barcelone je prepričan, da imajo kljub temu velikemu kadrovskemu šoku že zdaj igralce, ki lahko nadomestijo Francoza ter zaigrajo ob boku Lionela Messija in Luisa Suareza.

"Tukaj so Gerard Deulofeu, Aleix Vidal, Denis Suarez, Andre Gomes … Vsi so zelo dobri igralci. Na voljo imamo tudi Barcelonino B-ekipo, zagotovo se bo kaj našlo," je optimističen Valverde.

Kdo je trenutno boljši nogometaš?

  • Gerard Deulofeu
    12,53 %
    56 glasov
  • Ronaldinho
    87,47 %
    391 glasov
Oddanih 447 glasov

Dembeleja bodo operirali na Finskem:

Glavne zvezde nedosegljive

A mnogi menijo, da so besede Valverdeja le metanje peska v oči in da našteti nikakor niso igralci, na katere bi se lahko zanesel. Resnica naj bi bila precej drugačna, Barcelona namreč lista seznam nogometne tržnice in išče nove okrepitve. Ker so Philippe Coutinho, Angel di Maria, Julian Draxler, Jean Michel Seri in Willian vsaj za zdaj nerealne in nedosegljive tarče, vodstvo Barcelone pogleduje tudi proti igralcem, ki trenutno nimajo kluba.

Ronaldinho je na Camp Nouu čaral pet sezon in za Barcelono dosegel skoraj sto zadetkov. | Foto: Reuters Ronaldinho je na Camp Nouu čaral pet sezon in za Barcelono dosegel skoraj sto zadetkov. Foto: Reuters

Igralci, ki lahko pridejo že jutri

Goal.com je naredil seznam potencialnih nogometašev, ki bi lahko vsaj med okrevanjem Dembelaja pomagali Kataloncem. Med njimi je tudi nekdanja legenda Barcelona Ronaldinho, ki šteje že 37 pomladi, a za zdaj uradno še ni napovedal kakršnekoli upokojitve. Čeprav se zdi neverjetno, naj bi bil Brazilec po številnih govoricah resna tarča Barcelone.

Ne seznamu prostih nogometašev so še muhasti italijanski napadalec Antonio Cassano, tudi nekdanji član Reala in Liverpoola Jose Antonio Reyes, Diego Capel, Mark Gonzalez, Diego Forlan, Florent Malouda, Claudio Pizarro in Giuseppe Rossi, ki ima izkušnje z igranjem na Pirenejskem polotoku, ko je bil šest let član Villarreala.

Ne spreglejte