Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 2. 2021,
23.39

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

1

Natisni članek

Athletic Bilbao Sevilla Barcelona španski pokal

Četrtek, 4. 2. 2021, 23.39

3 leta, 4 mesece

Španski pokal, četrtfinale

Barcelona po epskem preobratu vstala od mrtvih #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

1

Barcelona | Barcelono je z zadetkom v 92. minuti rešil Jordi Alba, ki je nato zadel še v podaljšku. Dva zadetka je prispeval Antoine Griezmann, enega pa Frenkie de Jong. | Foto Reuters

Barcelono je z zadetkom v 92. minuti rešil Jordi Alba, ki je nato zadel še v podaljšku. Dva zadetka je prispeval Antoine Griezmann, enega pa Frenkie de Jong.

Foto: Reuters

V španskem pokalu so znani vsi polfinalisti. Med najboljše štiri se je uvrstila tudi Barcelona, ki je bila pri Granadi na robu izpada. Do 88. minute je zaostajala celo z 0:2, a ji je v sodnikovem dodatku vseeno uspelo izsiliti podaljšek. V njem so Katalonci zabili še trikrat, in se z rezultatom 5:3 uvrstili v polfinale. Tam jim bodo družbo delali še Sevilla, Levante in ?

Vrhunci neverjetnega dvoboja v Granadi:

Epsko srečanje v Granadi je ponudilo prvovrstno dramo, kakršno lahko ponudi le nogomet. Gostitelji so vse do 88. minute vodili z 2:0, Katalonci pa kot po tekočem traku zapravljali zrele priložnosti in tresli okvir vrat. Ko se je Barcelona spogledovala z novim neuspehom in kaotično sezono, v kateri je največ govora o finančni in organizacijski krizi kluba ter morebitnem odhodu Lionela Messija, ki se mu poleti izteče pogodba, je sledil neverjeten preobrat. Francoz Antoine Griezmann je v 88. minuti presenetil vratarja Granade Aarona Escandella, ki je do takrat paral živce Koemanovi četi. Barcelona je znižala na 1:2, sledil je popoln napad in iskanje zadetka, ki bi dvoboj prevesil v podaljšek.

Antoine Griezmann in Jordi Alba sta poskrbela za nepozabno dramo v Granadi. | Foto: Reuters Antoine Griezmann in Jordi Alba sta poskrbela za nepozabno dramo v Granadi. Foto: Reuters

Najprej je kapetan Messi stresel okvir vrat (to se je Barceloni v rednem delu dvoboja zgodilo kar trikrat), nato pa je v drugi minuti sodnikovega podaljška Jordi Alba izkoristil podajo Griezmanna in po strelu z glavo izenačil na 2:2! To pa še ni bilo vse, v izdihljajih sodnikovega podaljška se je ponudila ogromna priložnost Granadi, a jo je zapravil rezervist Luis Suarez, tako da je sledilo dodatnih 30 minut. V njih so bili Katalonci boljši in učinkovitejši. Na koncu so zmagali s 5:3, junaka dvoboja pa sta postala Griezmann (dva zadetka in dve podaji) ter Alba (dva zadetka), ki je navdušil zlasti s tehnično prefinjenim zadetkom za končni rezultat 5:3.

''Nogomet je neverjeten. Pripravili smo si ogromno priložnosti, lahko bi zmagali že prej. Zelo smo se trudili, ob koncu drugega polčasa in v podaljšku smo pokazali miselnost prave ekipe,'' si je lahko po festivalu zadetkov, zagotovo enemu najbolj atraktivnih srečanj v Španiji v tej sezoni, oddahnil trener Barcelone Ronald Koeman.

Katalonci tako ostajajo v igri za pokalno lovoriko, kjer veljajo za prvega favorita, saj sta madridska velikana Atletico in Real že izpadla iz tekmovanja. Barcelona se je v zadnjih 15 sezonah kar 13. uvrstila v polfinale španskega pokala.

Andraž Šporar
Sportal Šporar zapustil Sporting, Elsner se vrača v Belgijo
Lionel Messi
Sportal Razkrita Messijeva tajna pogodba v Barceloni sprožila hud potres

Španski pokal, četrtfinale:

Torek, 2. februar:
Almeria : Sevilla 0:1 (0:0)

Sreda, 3. februar:
Levante : Villarreal 1:0* (0:0, 0:0)
Granada : Barcelona 3:5* (2:2, 1:0)

Četrtek, 4. februar:
Betis : Athletic Bilbao 1:2** (1:1, 0:0)
Juanmi 84.; R. Garcia 90.+4

*po podaljšku
**po streljanju enajstmetrovk

Ne spreglejte