Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 2. 2021,
7.04

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,79

Natisni članek

Luka Elsner Andraž Šporar Dejan Lazarević Enej Marsetič NK Koper Liverpool zimski prestopni rok

Torek, 2. 2. 2021, 7.04

3 leta, 3 mesece

Zadnji dan zimskega prestopnega roka

Šporar zapustil Sporting, Elsner se vrača v Belgijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,79
Andraž Šporar | Slovenski reprezentančni napadalec Andraž Šporar bo nadaljeval kariero pri Bragi. | Foto Guliverimage

Slovenski reprezentančni napadalec Andraž Šporar bo nadaljeval kariero pri Bragi.

Foto: Guliverimage

Koronakriza je osiromašila tudi dogajanje na nogometni tržnici. Lani je bilo zadnji dan zimskega prestopnega roka zelo pestro, letos niti ne. Še morda najbolj za Slovence. Slovenski trener Luka Elsner je po nekaj mesecih našel nov klub in se seli v belgijsko prvo ligo, k Kortrijku, klub pa je zamenjal tudi slovenski reprezentant Andraž Šporar, ki se iz lizbonskega Sportinga seli v Brago.

00:02

Šporar uradno pri Bragi

23:42

Še en branilec v Liverpoolu

23:18

Iz Arsenala v Schalke

22:15

Iz PSG v drugo ligo

22:11

Liverpool okrepil obrambo

18:47

Odmeven prihod v Berlin

18:38

Iz Domžal v Gorico

18:01

Pet milijonov za najstnika

15:54

Nov odhod iz Olimpije

15:24

Američan zapušča Bayern

15:02

Atalanta pripeljala okrepitev

13:46

Šporar iz Sportinga v Brago

13:34

Džeko k Fenerbahčeju?

13:12

Lazarević se vrača v Italijo

12:55

V Sloveniji do 15. februarja

12:29

Vrnitev Luke Elsnerja

12:01

Bayern bi kupil Francoza

11:34

Nejasna usoda Vučkića

10:45

Juve brez Nemca in Italijana

10:25

Dragulj Kopra v Parmo

10:16

Liverpool išče branilca

10:12

Ramos na Old Trafford?

10:10

Dele Alli v Pariz?

10:07

Kar nekaj slovenskih selitev

10:06

Za Fernandesa 55 milijonov

  • 07:20

    Zastor nad zimsko nogometno tržnico je padel ob polnoči, a so se nato v jutranjih urah razkrili še nekateri "pozni" prestopi. V njih so bila najbolj znana imena vključena na Otoku.

    Tako je Japonec Takumi Minamino s strani Liverpoola do konca sezone posojen Southamptonu, Norvežan Joshua King bo pri Evertonu iskal srečo kot napadalec Bournemoutha, izkušeni Irec Shane Long se je iz Southamptona preselil k Bournemouthu, Cedric Kipre iz Slonokoščene obale pa bo kot posojen igralec WBA nadaljeval sezono pri belgijskem Charleroiju.

  • 00:02

    Šporar uradno pri Bragi

    Slovenski reprezentančni napadalec Andraž Šporar se iz Sportinga Lizbone že po enem letu seli h konkurentu v prvi portugalski ligi Bragi, za katero bo kot posojen nogometaš igral do konca sezone. ''Navdušen sem nad začetkom nove poti v moji karieri. Braga ima zelo dobro ekipo z odličnimi igralci," je poudaril 26-letni Slovenec, ki je v tej sezoni na 20 tekmah za Sporting v vseh tekmovanjih prispeval štiri zadetke in pet asistenc.

    V Brago se je iz Sportinga poleg Šporarja preselil tudi Kolumbijec Cristian Borja, v Lizbono pa je prišel 28-letni portugalski reprezentančni napadalec Paulinho, velika želja Sportinga. Zeleno-beli so zanj odšteli 16 milijonov evrov, ker pa je bil prestop Borje v Brago vreden 3 milijone evrov, je na koncu Sporting plačal Bragi 13 milijonov evrov.

    Šporar se bo po koncu sezone vrnil v Lizbono, če ne bo Braga izkoristila posebne klavzule v pogodbi, po kateri lahko nekdanjega napadalca Olimpije odkupi za 7,5 milijona evrov.

    Tako Sporting kot Braga sta bila v ponedeljek zvečer na delu v prvenstvu. Ljubljančana pričakovano ni bilo v kadru na mestnem derbiju proti Benfici (vodilni Sporting je z zadetkom Matheusa Luisa v sodnikovem podaljšku zmagal z 1:0 in še povečal na lestvici), njegov novi klub Braga pa je brez težav ugnal Moreinense (4:0) in zadržal visoko četrto mesto.

  • 23:42

    Še en branilec v Liverpoolu

    Liverpool je na zadnji dan zimske nogometne tržnice na Anfield pripeljal še enega branilca. Iz Schalkeja se v vrste angleškega prvaka seli mladi, 20-letni turški reprezentant Ozan Kabak, ki pa bo za Liverpool kot posojen član nemškega prvoligaša igral le do konca sezone. O tem, ali bodo imeli Angleži po koncu sezone možnosti odkupa, ne poročajo.

  • 23:18

    Iz Arsenala v Schalke

    Nemški branilec Skodran Mustafi, ki je z Nemčijo leta 2014 postal svetovni prvak, po štirih letih in pol zapušča londonski Arsenal in se seli v Schalke, ki je v hudih težavah in se bori za obstanek med prvoligaši. Osemindvajsetletni Nemec albanskih korenin je z Londončani prekinil pogodbo, tako da v Gelsenkirchen odhaja brez odškodnine.

  • 22:15

    Iz PSG v drugo ligo

    Nov klub si je našel tudi nekdanji zvezdnik Real Madrida, ki je bil zadnja štiri leta član PSG, Jese Rodriguez. Nekoč zelo vroč napadalec je danes, po vsega 18 nastopih in dveh golov v majici Parižanov od leta 2016, PSG ga je neuspešno posojal v lizbonski Sporting, Betis, Stoke City in Las Palmas, pa je njegov status v nogometnem svetu veliko slabši, kot je bil. Po tem, ko je pred tedni s PSG dokončno prekinil pogodbo, se je vrnil v klub, v katerem je že igral. Takrat v prvi španski ligi, danes pa je Las Palmas drugoligaš. 

  • 22:11

    Liverpool okrepil obrambo

    Zaradi težav, ki jih ima z branilci, se je okrepil tudi Liverpool, za razliko od nekaterih prejšnjih nakupov pa je tokrat za svojega novega branilca odštel vsega 2,5 milijona evrov. Iz Preston North Enda, za katerega je v drugi angleški ligi v tej sezoni zbral 19 nastopov, na Anfield prihaja 25-letni angleški branilec Ben Davies.

  • 18:47

    Odmeven prihod v Berlin

    Po več kot desetih letih se je v Nemčijo vrnil njen dolgoletni reprezentant in svetovni prvak iz leta 2014 Sami Khedira, ki je prekinil pogodbo z Juventusom in se preselil v berlinsko Herto. Ta za 33-letnega nekdanjega člana Juventusa, Real Madrida in Stuttgarta ni plačala odškodnine, na današnji dan pa je naznanila prihod še enega nogometaša. Od Marseilla si je do konca sezone sposodila 24-letnega srbskega krilnega napadalca Nemanjo Radonjića.

  • 18:38

    Iz Domžal v Gorico

    Iz Gorice so sporočili, da so sklenili dogovor s Tilom Mavretičem, ki bo do konca sezone 2020/21 goriški dres nosil kot posojeni igralec Domžal.

    Triindvajsetletni osrednji vezist je svojo nogometno pot začel pri Bravu, pri 19 letih pa se prvič podal v tujino, ko je oblekel dres tretjeligaša Monopolia. Za klub z juga Italije je v dveh sezonah in pol zbral 44 nastopov, temu pa dodal še štiri zadetke.

    Nato je odšel na Slovaško, kjer je za tamkajšnjega prvoligaša Michalovce zbral 12 nastopov, v lanskem zimskem prestopnem roku pa postal član Domžale. Dres kluba iz mesta ob Kamniški Bistrici je v tej sezoni oblekel štirikrat.

  • 18:01

    Pet milijonov za najstnika

    Angleški Brighton, ki je pred dvema letoma Mariboru odštel tri milijone za Jana Mlakarja, ta je še vedno njegov član, se je letos odločil za še en bogat nakup mladega nogometaša. Pri Brightonu so potrdili, da so danes v svoje vrste pripeljali mladega, komajda 19-letnega ekvadorskega vezista Moiseja Caiceda, za katerega so ekvadorskemu Independienteju odšteli kar pet milijonov evrov. Caicedo je sicer že ekvadorski reprezentant, v članski klubski konkurenci pa je do zdaj odigral vsega 31 tekem in zabil šest golov.

  • 15:54

    Nov odhod iz Olimpije

    Odhodov iz Olimpije še kar ni konec. Zdaj so iz slovenskega prvoligaša sporočili, da se iz Stožic poslavlja tudi kamerunski branilec Daniel Kamy, ki v Ljubljani ni pustil prav globokega pečata. S 24-letnim Afričanom so Ljubljančani prekinili pogodbo. K Olimpiji je prišel pred skoraj natanko letom dni s Finske, od takrat pa zanjo odigral vsega osem tekem in zabil en gol. V tej sezoni ni igral niti enkrat.

  • 15:35

    Netopirji pripeljali okrepitvi

    Valencia ne more biti zadovoljna z rezultati v tej sezoni. V španskem prvenstvu je šele na 14. mestu. Položaj na lestvici bo skušala izboljšati z dvema 23-letnima novincema.

    Italijan Patrick Curtone prihaja kot posojeni napadalec angleškega Wolverhamptona, Portugalec Ferro pa kot posojen branilec Benfice. Netopirji bodo lahko na njiju računali le do konca sezone, nato pa se bosta vrnila k svojima delodajalcema. Valencia naj bi danes predstavila še eno okrepitev, iz Cagliarija namreč kot posojen igralec prihaja Urugvajec Christian Oliva.

  • 15:24

    Američan zapušča Bayern

    Evropski prvak Bayern München je do konca sezone posodil Hoffenheimu 20-letnega ameriškega branilca Chrisa Richardsa. ''Chris je velik talent,'' je prepričan športni direktor Bayerna Hasan Salihamidžić.

    Richards je najprej nabiral izkušnje za drugo ekipo Bayerna v tretji ligi, nato pa zbral tudi štiri nastope za prvo ekipo v bundesligi, trikrat pa je zaigral tudi v ligi prvakov. Pri Hoffenheimu naj bi dobil več priložnosti za nastope v nemškem prvenstvu, zato so mu Bavarci prižgali zeleno luč za odhod h klubu, kjer bo nastopal vse do konca sezone.

  • 15:02

    Atalanta pripeljala okrepitev

    Atalanta je hitro našla zamenjavo za nekdanjega kapetana Papuja Gomeza, ki se je nedavno preselil v Sevillo. Boginja je pripeljala 24-letnega Ukrajinca Viktorja Kovalenka, za katerega je odštela 700 tisoč evrov.

    Iličićeva Atalanta se bo v osmini finala lige prvakov udarila z madridskim Realom, z velikanom, s katerim se je v jesenskem delu že meril Kovalenko. Takrat še kot član Šahtarja iz Donecka. Zdaj bo lahko moč belih baletnikov preizkusil še kot ofenzivni zvezni igralec italijanskega prvoligaša.

  • 13:46

    Šporar iz Sportinga v Brago

    Slovenski napadalec Andraž Šporar je pred letom dni zapustil Slovan iz Bratislave in se preselil na Portugalsko, kjer ga je za 6 milijonov evrov kupil Sporting iz Lizbone. Pri zeleno-belih levih je začel dobro, v tej sezoni pa je dobival vedno manj priložnosti in izpadel iz udarne enajsterice.

    Andraž Šporar | Foto: Reuters Foto: Reuters

    Sportingu gre sicer imenitno, saj je po 15 krogih vodilni klub. Še vedno je brez poraza, pred Portom ima štiri, pred Benfico pa šest točk prednosti, tako da se mu nasmiha državni naslov. Do njega pa namerava trener Ruben Amorim priti brez Ljubljančana. Ogrel se je za 28-letnega Paulinha, ki blesti v dresu Brage. Je tudi portugalski reprezentant, za aktualne evropske prvake je zbral tri nastope. Sporting bo zanj odštel 13 milijonov evrov, v obratno smer pa se bosta odpravila dva njegova igralca. To sta Borja in pa Šporar, ki bo posojen Bragi. Oba igralca sta se že odpravila v Brago, kjer ju čaka zdravstveni pregled, zvečer pa bi že lahko bila predstavljena v novem dresu. Braga je četrti najboljši portugalski klub, za Sportingom zaostaja devet točk.

  • 13:34

    Džeko k Fenerbahčeju?

    Kapetan reprezentance Bosne in Hercegovine Edin Džeko išče nov klub. Po sporu pri Romi bi lahko izkušeni napadalec, ki je osvajal pozornost tako v nemškem (Wolfsburg), angleškem (Manchester City) kot tudi italijanskem prvenstvu (Roma), nadaljeval kariero v Turčiji. Zanj se zanima velikan Fenerbahče, pri katerem se je v prejšnji sezoni manj uspešno dokazoval slovenski reprezentant Miha Zajc. Iz Turčije prihaja vse več govoric, da bi se lahko 34-letni napadalec odločil prav za Fenerbahče.

  • 13:12

    Lazarević se vrača v Italijo

    Nekdanji slovenski reprezentant Dejan Lazarević se vrača na igrišča. Domžalčan, ki je lani poleti zapustil NK Domžale, je novega delodajalca našel v Italiji, kjer je že nosil dres šestih klubov in zaigral tudi v serie A. Tokrat se bo potegoval za točke v manj privlačnem tekmovanju, saj je sklenil sodelovanje s tretjeligašem Legnago Salus, ki nastopa v skupini C tretje lige. Debitiral bi lahko v sredo, ko bo Legnago gostil Virtus iz Verone.

    Lazarević, ki bo čez dva tedna dopolnil 31 let, ima bogate izkušnje z igranjem v tujini. Poleg Italije (Genoa, Torino, Padova, Modena, Chievo, Sassuolo) se je mudil tudi v Turčiji (Antalyaspor, Karabükspor) in na Poljskem (Jagiellonia Bialystok), kjer pa se ni preveč izkazal. Leta 2018 se je vrnil v Domžale, imel kar nekaj težav z zdravjem, nato pa leta 2020 zapustil klub iz Kamniške Bistrice. Hitronogi krilni igralec je za izbrano vrsto odigral 20 tekem, med strelce pa se vpisal enkrat, na srečanju proti San Marinu.

  • 12:55

    V Sloveniji do 15. februarja

    Če se prestopni rok za najboljše klube v Angliji, Franciji, Italiji, Nemčiji in Španija konča danes, pa lahko slovenski klubi kupujejo igralce vse do 15. februarja. Tako imajo člani Prve lige Telekom Slovenije na voljo še dva tedna. Spomladanski del naj bi se začel 10. februarja, štiri dni pred tem pa se bosta v zaostali tekmi pomerila Bravo in Tabor.

  • 12:29

    Vrnitev Luke Elsnerja

    Zadnji dan zimskega prestopnega roka se je zgodila tudi sprememba, še kako zanimiva ljubiteljem slovenskega nogometa. 38-letni trener Luka Elsner je prevzel vodenje belgijskega prvoligaškega kluba Kortrijk.

    Luka Elsner | Foto: Reuters Foto: Reuters

    Pogodbo je podpisal do konca sezone 2023/24 in se s tem po petih mesecih vrnil k trenerskem delu. Nazadnje je v drugi francoski ligi vodil Amiens. Več o tem ...

  • 12:01

    Bayern bi kupil Francoza

    Bayern je očitno izbral branilca, na katerem namerava graditi prihodnost. V München naj bi se poleti iz Leipziga preselil 22-letni Francoz Dayot Upamecano. Zanj se zanima veliko evropskih velikanov, lani so bile najbolj glasne govorice o tem, da bi odšel k Manchester Unitedu, a je ostal v Nemčiji, kjer si pri rdečih bikih deli slačilnico z nekdanjim slovenskim reprezentantom Kevinom Kamplom.

    Dayot Upamecano | Foto: Reuters Foto: Reuters

    Bavarci so pripravljeni plačati 42,5 milijonov evrov, kolikor znaša odkupna klavzula temnopoltega Francoza. Prihod Upamecana je napovedal tudi legendarni nemški vratar Oliver Kahn, ki bo prihodnje leto prevzel položaj predsednika Bayerna. Francoz ima sicer sklenjeno pogodbo z Leipzigom do konca leta 2023.

  • 11:34

    Nejasna usoda Vučkića

    Slovenski reprezentančni napadalec Haris Vučkić je lani blestel v izbrani vrsti in navduševal z zadetki, povsem drugače pa je bilo v klubskem dresu, saj po selitvi v Španijo sploh še ni zadel v polno. Pri drugoligašu Zaragozi mu ne cvetijo rožice, dobiva vedno manj priložnosti. S klubom ga veže pogodba do poletja 2023, na leto zasluži 400 tisoč evrov, a bi ga Zaragoza najraje poslala drugam.

    Haris Vučkić Slovenija Latvija | Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida

    Španski časnik El Periodico poroča, da naj bi za Domžalčana vladalo zanimanje določenih belgijskih in nizozemskih klubov, a še ni prišlo do dogovora. Časa za kupčijo je vedno manj. Vučkić je v prejšnji sezoni za Vitesse dosegel 11 zadetkov …

  • 10:45

    Juve brez Nemca in Italijana

    Danes se obetajo spremembe pri Juventusu. 34-letni Nemec Sami Khedira, ki v tej sezoni ni v resnih načrtih trenerja Andree Pirla, saj ni niti prijavljen za nastop v ligi prvakov, se seli v Berlin. Sklenil bo dogovor s Hertho in po 11 letih zaigral v nemški bundesligi. Italijanske prvake bo zapustil še en zvezni igralec Rolando Mandragora. Iz Vidma, kjer je igral kot posojen nogometaš Juventusa, se bo 23-letni Italijan preselil k Torinu. Najprej na posojo do poletja 2022, nato pa ga bodo morali biki po poročanju italijanskih medijev odkupiti za 12 milijonov evrov.

  • 10:25

    Dragulj Kopra v Parmo

    Slovenski prvoligaš Koper si je po prestopu 16-letnega napadalca Eneja Marsetiča napolnil klubsko blagajno. Mladi dragulj kanarčkov je prestopil v vrste italijanskega prvoligaškega kluba Parma. "Prvi občutki so odlični, zelo dobro so me sprejeli. Spoznal sem že osebje in tudi nekatere trenerje. Z ekipo še nisem treniral. Nisem še spoznal vseh soigralcev. V veliko pomoč mi bo Martin Turk, s katerim sem že igral v mlajših selekcijah v Kopru," je za klubsko stran Kopra povedal slovenski najstnik, ki bo danes opravil prvi trening s Parmo.

    Direktor nogometne akademije FC Koper Andrej Poljšak ne skriva zadovoljstva: "Inter je odstopil od pogodbe, ki je bila z naše strani že podpisana. V zares kratkem obdobju se je izkazal tudi njegov agent, ki je poskrbel za novo ponudbo. Je pa tudi res, da so se pri Parmi kot prvi zanimali za Eneja in ga začeli spremljati. V nogometni šoli se trudimo, da delamo dobro. Vsako leto nam sicer ne uspe takšen prestop, ampak z dobrim delom se bo pojavil še kdo, ki bo primeren za tujino ali pa prvo ekipo. Trudimo se, da vzgajamo dobre nogometaše in športnike ter pri temu vztrajamo," je pojasnil nekdanji slovenski reprezentant.

    Prestop je po poročanju športnega časopisa Ekipe SN vreden najmanj 500.000 evrov, z bonusi za uspešnost pa bi se lahko cena dvignila še za milijon evrov.

  • 10:16

    Liverpool išče branilca

    Angleški prvak Liverpool mrzlično išče branilca, s katerim bi zapolnil vrzel v zadnji vrsti. Ima preveč slabih izkušenj s poškodbami najboljših obrambnih igralcev, na seznamu poškodovanih so tako Virgil van Dijk, Joel Matip kot tudi Joe Gomez, da so morali v zadnjem obdobju zadnjo vrsto zapolniti igralci, ki sicer raje igrajo v zvezni vrsti.

    Virgil van Dijk | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

    Trener Jürgen Klopp se zaveda, da mora, če želi ubraniti naslov angleškega prvaka, ukrepati. Na Otoku prevladuje mnenje, da bo na Anfield prišel branilec Preston North Enda Ben Davies, med kandidati pa se omenjata tudi hrvaški reprezentant Duje Ćaleta-Car, ki brani barve Marseilla, ter mladi Turek Ozan Kabak (Schalke).

  • 10:12

    Ramos na Old Trafford?

    Ob pomanjkanju nogometnih zvezdnikov, ki bi lahko zadnji dan prestopnega roka zamenjali klubske sredine, so ogromnega zanimanja deležni tisti, ki jim pogodba poteče po koncu sezone in se že lahko dogovarjajo z bodočim delodajalcem. Med njimi je tudi kapetan madridskega Reala Sergio Ramos. Zanj se zanima kar nekaj otoških velikanov, pa tudi PSG. Otoški mediji največ možnosti pripisujejo Manchester Unitedu.

  • 10:10

    Dele Alli v Pariz?

    Zadnji dan zimskega prestopnega roka je še vedno nejasna usoda Danca Christiana Eriksena, nedavnega junaka milanskega pokalnega derbija, kjer je v izdihljajih dvoboja s prostega strela zagotovil Interju sladko zmago z 2:1. Skandinavec ni zadovoljen z minutažo pri črno-modrih, tako da se omenja možnost vrnitve k Tottenhamu.

    Dele Alli, Christian Eriksen | Foto: Reuters Foto: Reuters

    Če bi se to uresničilo, bi se odprla pot angleškemu reprezentantu Deleju Alliju, ki ga snubi PSG. V Parizu bi ga z veseljem vodil Argentinec Maurizio Pocchetino, ki ga odlično pozna, saj je bil njegov trener že v Londonu. Zdajšnji trener Tottenhama Jose Mourinho sporoča, da Tottenham zadnji dan prestopnega roka ne bo posegal po spremembah ...

  • 10:07

    Kar nekaj slovenskih selitev

    Kar se tiče slovenskih nogometašev, so za zdaj v zimskem prestopnem roku za najbolj odmevne prestope v tuje klube poskrbeli Aljaž Struna (iz ZDA v Kanado), Luka Šušnjara (iz Francije na Poljsko), Filip Valenčič (iz Norveške na Finsko), Žan Medved (iz Slovaške na Poljsko), Lovro Bizjak (iz Rusije v Moldavijo), Roman Bezjak (iz Celja v Turčijo) ...   

  • 10:06

    Za Fernandesa 55 milijonov

    Letošnji zimski prestopni rok je zaznamovala koronakriza, tako da zneski niti približno ne dosegajo lanskih cen, manj je tudi odmevnih selitev mednarodnih zvezdnikov. Večina zvenečih prestopov se napoveduje za poletne mesece, ko bodo imeli proste papirje številni asi, med njimi tudi po mnenju mnogih najboljši nogometaš tega stoletja, Argentinec Lionel Messi (Barcelona).

    Bruno Fernandes | Foto: Reuters Foto: Reuters

    Lani je postal kralj zimskega prestopnega dogajanja Portugalec Bruno Fernandes, za katerega je Manchester United odštel Sportingu kar 55 milijonov evrov. Skupno so bili štirje prestopi višji od 30 milijonov evrov, to pa je znesek, ki letos verjetno ne bo presežen. Med Slovenci sta izstopali selitvi Andraža Šporarja (6 milijonov evrov) in Roberta Berića (2).

Kako je bilo zadnji dan zimskega prestopnega roka lani?

Bruno Fernandes
Sportal Januarska nakupovalna mrzlica, v kateri so imeli pogosto besedo tudi Slovenci

Največji zimski prestopi v letu 2021:

Nogometaš (država) Prejšnji klub Novi klub Odškodnina
Said Benrahma (Alžirija) Brentford (Ang) West Ham (Ang) 23,1 milijonov evrov
Sebastien Haller (Slonokoščena obala) West Ham (Ang) Ajax (Niz) 22,5
Amad Diallo (Slonokoščena obala) Atalanta (Ita) Manchester United (Ang) 21
Dominik Szoboszlai (Madžarska) RB Salzburg (Avt) RB Leipzig (Nem) 20
Krepin Diatta (Senegal) Club Brugge (Bel) Monaco (Fra) 20

V zimskem prestopnem roku se je zvrstilo še nekaj odmevnih prestopov, med katerimi so prevladovale posoje. Real je tako Norvežana Martina Odegaarda posodil Arsenalu, Francoz Moussa Dembele igra za madridski Atletico kot posojen nogometaš Lyona v Atletico, Poljak Arkadiusz Milik se je iz Napolija preselil v Marseille, Srb Luka Jović se je kot posojen napadalec Reala vrnil k Eintrachtu iz Frankfurta, Argentinec Papu Gomez je po sporu s trenerjem zapustil Iličićevo Atalanto in sklenil zvestobo Sevilli, Nemec Mesut Özil pa se je iz Arsenala podal v Turčijo k Fenerbahčeju.  

Lionel Messi
Sportal Razkrita Messijeva tajna pogodba v Barceloni sprožila hud potres
Ne spreglejte