Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 1. 2022,
7.30

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,54

1

Natisni članek

Antoine Griezmann Barcelona Alcoyano Real Madrid Atletico Madrid španski pokal Jan Oblak Jan Oblak Tomaž Stopajnik

Petek, 7. 1. 2022, 7.30

2 leti, 4 mesece

Španski pokal, 1/16 pokal

Atletico in Oblak brez milosti do tretjeligaša, Griezmann obnovil poškodbo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,54

1

Jan Oblak | Jan Oblak je odigral tudi pokalno tekmo, 30-letni Francoz Benjamin Lecomte pa ostal brez krstnega nastopa za rdeče-bele. | Foto Guliverimage

Jan Oblak je odigral tudi pokalno tekmo, 30-letni Francoz Benjamin Lecomte pa ostal brez krstnega nastopa za rdeče-bele.

Foto: Guliverimage

Španske zelenice so bile sredi tedna v znamenju pokalnih obračunov. Čeprav so igrali proti tretjeligašu Rayu Majadahondi, je bil v postavi Atletica Madrida tudi prvi vratar ekipe Jan Oblak. V 57. minuta sta vstopila v igro Luis Suarez in Antonio Griezmann ter se vpisala med strelce. Španski prvak je napredoval s 5:0, a ga je v slabšo voljo spravila obnovljena poškodba stegenske mišice Francoza, ki je bil tako primoran zapustiti igrišče že po 18 minutah.

Atletico je na Wanda Metropolitanu, kjer je tokrat za spremembno zaigral na papirju kot gost, napolnil mrežo tretjeligašu Rayu Majadahondi. Zmagal je s 5:0, to je bila tudi najvišja zmaga 1/16 finala španskega pokala. Trener Diego Simeone je med vratnici v nasprotju s tradicijo v prejšnjih sezonah postavil prvega vratarja Jana Oblaka. Škofjeločan ni imel resnejšega dela in brez večjih težav ohranil mrežo nedotaknjeno.

Tako je Antoine Griezmann zatresel mrežo španskega tretjeligaša Rayo Majadahonda, nato pa se poškodoval. Bo nared za španski superpokal, kjer ga prihodnji četrtek čaka polfinalni dvoboj z Athletic Bilbaom? Atletico bo pred tem že v nedeljo igral v prvenstvu z Villarrealom. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Tako je Antoine Griezmann zatresel mrežo španskega tretjeligaša Rayo Majadahonda, nato pa se poškodoval. Bo nared za španski superpokal, kjer ga prihodnji četrtek čaka polfinalni dvoboj z Athletic Bilbaom? Atletico bo pred tem že v nedeljo igral v prvenstvu z Villarrealom. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Veselje Atletica po visoki zmagi je skalila slabša volja po obnovljeni poškodbi Antoina Griezmanna. Francoz je podobno kot Luis Suarez vstopil v igro v 57. minuti. Oba sta se vpisala med strelce, nato pa je moral Griezmann po 18 minutah zaradi poškodbe stegenske mišice zapustiti igrišče. Atletico prihodnji teden čaka španski superpokal v Savdski Arabiji, nastop francoskega napadalca pa je po novih zdravstvenih težavah, več bo znanega po današnjem podrobnem pregledu, pod vprašajem.

Real se je maščeval, Slovenec na klopi

Tomaž Stopajnik je nekdanji vratar velenjskega Rudarja. | Foto: Matic Ritonja/Sportida Tomaž Stopajnik je nekdanji vratar velenjskega Rudarja. Foto: Matic Ritonja/Sportida Barcelona se je v šestnajstini finala kraljevega pokala namučila s tretjeligašem Linaresom, ki je povedel z 1:0, ponos Katalonije je nato le zmagal z 2:1. 

Tudi madridskemu Realu ni bilo lahko proti tretjeligašu Alcoyanu, ki jih je izločil lani. V 66. minuti je bilo 1:1, nato je beli balet le dosegel še dva gola in napredoval s 3:1. Nekdanji vratar velenjskih knapov Tomaž Stopajnik nabira izkušnje v tretji španski ligi. 20-letni Slovenec v dresu Alcoyana greje klop. Ni še dočakal krstnega nastopa, niti ni dobil priložnosti na pokalni tekmi z madridskim Realom.

Dve poškodbi na pokalni tekmi

Iz Barcelone so sporočili, da trener Xavi nekaj časa ne bo mogel računati na usluge Frenkieja de Jonga in Ronalda Arauja. Oba sta poškodovana, Nizozemec ima natrgano stegensko mišico, Urugvajec pa zlomljeno desno roko in bo moral na operacijo. Poškodovala sta se na sredinem pokalnem obračunu proti tretjeligašu Linaresu.
Enes Unai
Sportal Getafe presenetil vodilne Madridčane, Jan Oblak brez dela pri zmagi Atletica

Španski pokal, 1/16 finala:

Torek, 4. januar:
Ponferradina : Espanyol 2:4 po 11-m (1:1)

Sreda, 5. januar:
Alcoyano : Real Madrid 1:3 (0:1)
Tomaž Stopajnik (Alcoyano) je bil na klopi.

Cartagena : Valencia 1:2 (0:1)
Eibar : Mallorca 1:2 (1:0)
Leganes : Real Sociedad 2:3 (0:2)
Linares Deportivo : Barcelona 1:2 (1:0)
Atletico Baleares : Celta Vigo 2:1 (1:0)
Valladolid : Betis 0:3 (0:2)
Mirandes : Rayo Vallecano 0:1 (0:0)

Četrtek, 6. januar:
Rayo Majadahonda : Atletico Madrid 0:5 (0:3)
Jan Oblak (Atletico) je branil vso tekmo.

Fuenlabrada : Cadiz 0:1 (0:0)
Girona : Osasuna 1:0 (1:0)
Sporting Gijon : Villarreal 2:1 (0:0)
Zaragoza : Sevilla 0:2 (0:1)
Mancha Real : Athletic Bilbao 0:2 (0:2)
Almeria : Elche 1:2 (1:0)

Jan Oblak
Sportal Jan Oblak že šestič nogometaš leta v Sloveniji
Newcastle navijači
Sportal Začel se je divji ples milijonov evrov
 
Ne spreglejte