Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
8. 7. 2015,
12.12

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

David de Gea Iker Casillas Real Madrid Manchester United

Sreda, 8. 7. 2015, 12.12

8 let, 1 mesec

Španski mediji (spet) prepričani: David de Gea v Real, Iker Casillas v Porto

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po poročanju španskega časnika El Confidencial je selitev Davida de Gee k madridskemu Realu dokončno potrjena. Čakali naj bi le še uradno potrditev.

Čeprav so še pred dnevi v taboru Manchester Uniteda trdili, da za odličnega španskega vratarja zahtevajo rekordno odškodnino, so, kot kaže, malce popustili in se na koncu dogovorili za 40-milijonsko odškodnino, kar je vseeno lepa vsota za vratarja, ki mu pogodba z Manchester Unitedom poteče prihodnje poletje.

Španski reprezentančni vratar naj bi z Realom sklenil šestletno pogodbo, s katero bo zaslužil 30 milijonov evrov, kar je bistveno manj, kot so mu pri za podaljšanje pogodbe ponujali rdeči vragi. A denar očitno tudi v nogometu še vedno ni vse.

Casillas najbolje plačan nogometaš v portugalski ligi

Prestop še zdaleč ni uraden in dokončen, a dejstvo, da se Iker Casillas na glas spogleduje s Portom, le dokazuje, da so pri Realu pripravljeni narediti vse, da ugodijo zahtevam mladega Španca. Casillas, ki je pri baletnikih že vse od svojega 16. leta, se bo na portugalskem pridružil španskemu trenerju in nekdanjemu vratarju Reala Julenu Lopeteguiju in postal najbolje plačan igralec v portugalskem prvenstvu.

Na mesec bo prejemal nekaj več kot 200 tisoč evrov, kar se seveda krepko manj, kot bi dobil, če bi pogodbo pri Realu, ki bi mu potekla poleti 2017, opravil do konca. A kot je rekel Iker, želje so eno, a nikoli ne bi namerno nagajal Realu pri njihovih načrtih.

Čemu zanimanje za Kika?

Če odhod legende Reala na Portugalsko veča verjetnost prestopa de Gee v Real, pa je zanimivo zanimanje Madridčanov za prvega vratarja Espanyola Kika Casilla, ki ima veljavno pogodbo s Katalonci vse do leta 2018 in odkupno klavzulo 20 milijonov evrov.

Real ima pravico, da svojega otroka odkupi nazaj samo za deset milijonov. Ugibamo – če bi se posel zgodil – bi bil prvi vratar de Gea, drugi po vsej verjetnosti Kiko, a prav nič ne kaže, da ima dozdajšnja Realova številka dve Keylor Navas namen oditi. Mogoče pa je Kiko le rezervni načrt, če bi nakup de Gee, ki je bil po poročanju španskih medijev dogovorjen že neštetokrat to poletje, padel v vodo.

Kaj se dogaja z Ramosom?

Nič se ne piše o Sergiu Ramosu, ki še vedno uživa na počitnicah in je, kot je dejal pred dnevi, povsem miren in se prav z nikomer ne pogaja. Pri rdečih vragih so trdili, da bodo spustili svojo vratarsko številko ena v Madrid le v primeru, da se Ramos napoti v Manchester. Še vedno je res le to, da španski branilec nikakor noče več nadaljevati kariere pri Realu, saj se je pred tedni na smrt sprl s predsednikom galaktikov Florentinom Perezom.

Skratka, neznank je še vedno veliko in ko potegnemo črto, je mogoče prav vse, prav nič še ni dogovorjenega in končnega.

Ne spreglejte