Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 6. 2012,
12.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 21. 6. 2012, 12.00

8 let

Španci v polfinalu, čakajo jih sosedje Portugalci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Španska nogometna reprezentanca je po Nemčiji in Portugalski tretja polfinalistka evropskega prvenstva v nogometu. V četrtfinalu je z 2:0 premagala Francijo.

Španci so po zadetku Xabija Alonsa z glavo povedli že v 19. minuti, nato pa do konca srečanja držali niti igre trdno v svojih rokah. Francozi si praktično celo srečanje niso priigrali večje priložnosti. Velikokrat sicer niso zapretili niti Španci. Ti so nato potrdili zmago v 91. minuti, ko je Xabi Alonso zadel še drugič, tokrat z enajstih metrov.

Evropski in svetovni prvaki se bodo v polfinalu pomerili s sosedo na Pirenejskem polotoku Portugalsko. V drugem polfinalu se bodo Nemci pomerili z zmagovalcem nedeljskega četrtfinalnega dvoboja med Italijo in Anglijo.

Potek tekme:

91. minuta: Xabi Alonso je zanesljivo izvajal enajstmetrovko. Ta je bila dosojena po prekršku nad Pedrom.

84. minuta: Cazoria je prišel v igro namesto Inieste. Del Bosque je opravil še tretjo menjavo.

76. minuta: Menez je dobil rumeni karton. Sodnik je dosodil njegov prekršek, on pa se s sodnikovo odločitvijo ni strinjal, kar je bil tudi vzrok za kazen.

71. minuta: Ribery je prodrl po levi in podal pred gol, odlično je posredoval Casillas.

69. minuta: Španci so čedalje bolj nevarni. Pedro je prodrl po levi, pred golom je bil sam Torres. Francozi so žogo izbili v kot, tik preden bi jo dobil španski napadalec.

67. minuta: Trenerja Vicente del Bosque in Laurent Blanc sta opravila vsak po dve menjavi. Pri Špancih sta v igro prišla napadalca Pedro in Torres (namesto Silve in Fabregasa), pri Francozih pa Menez in Nasri (namesto Debuchyja in Maloudaja).

62. minuta: Po pritisku Francozov so imeli lepo priložnost tudi Španci. Xavi je s sredine igrišča podal proti Fabregasu, ki je žogo dobil na robu kazenskega prostor, a je Lloris pravočasno posredoval.

60. minuta: Ribery je poslal predložek v kazenski prostore, Debuchy je žogo z glavo udaril preko gola. Nevaren poskus Francozov, a bi Casillas žogo ubranil, če bi bila ta nižja.

59. minuta: V drugem počasu za zdaj še ni bilo večje priložnosti. Francozi so nekajkrat prišli v kazenski prostor, a je bilo to tudi vse. Španci odlično kombinirajo in nadzorujejo potek srečanja.

Konec prvega polčasa: Španci vodijo, potem ko so izkoristili edino veliko priložnost na tekmi. Sicer so bili Španci v prvem polčasu boljši, kar dokazuje tudi podatek, da so uspešno izvedli dvakrat več podaj kot njihovi nasprotniki.

45. minuta: Nevaren predložek ob prostem strelu Xavija, a na srečo Francozov nihče izmed Špancev ni prišel do žoge.

42. minuta: Cabaye je dobil prvi rumeni karton na tekmi sploh, potem ko je ostro štartal na Busquetsa.

38. minuta: Po nekaj poskusih Francozov, ki pa niso resno zapretili, so imeli dve priložnosti Španci. Najprej je streljal Iniesta v kazenskem prostoru, a je francoski branilec odbil žogo v kot. Po podaji iz kota je z glavo streljal Pique, tokrat pa je žoga zletela visoko čez gol.

32. minuta: Prva priložnost za Francoze. Cabaye je natančno izvedel prosti strel in Casillas se je moral zelo potruditi, da je žogo spravil v kot.

23. minuta: Silva je nevarno prodrl v kazenski prostor, njegovo podajo pa so prestregli francoski branilci.

20. minuta: S strelom od daleč je poskusil še Fabregas, a je žoga zletela visoko čez gol.

19. minuta: GOOOOL!!! Mat v treh potezah za Špance. Po kombiniranju na sredini igrišča je najprej po levi prodrl Iniesta in podal Albi, ki je prodrl naprej in poslal predložek v kazenski prostor, od koder je z glavo zadel Xabi Alonso.

10. minuta: Na tekmi še ni bilo večje priložnosti. Edini strel na gol Xabija Alonsa je francoski vratar Lloris ubranil.

Začetni postavi: Španija: Casillas, Pique, Sergio Ramos, Arbeloa, Jordi Alba, Iniesta, Xavi Hernandez, Fabregas, Xabi Alonso, Busquets, Silva. Menjave: Valdes, Reina, Albiol, Martinez, Juanfran, Cazorla, Navas, Rodriguez, Torres, Negredo, Mata, Llorente.

Francija: Lloris, Debuchy, Rami, Reveillere, Kosielny, Clichy, Ribery, Malouda, M'Vila, Benzema. Menjave: Mandanda, Carrasso, Evra, Valbuena, Nasri, Matuidi, Menez, Diarra, Martin, Ben Afra, Giroud.

Ne spreglejte