Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
6. 11. 2012,
19.49

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Darko Milanič Branko Ilić

Torek, 6. 11. 2012, 19.49

8 let, 1 mesec

Slovenski klubi v Angliji: bo v tretje šlo?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
''V tretje gre rado,'' pogostokrat pravimo. Bo ta rek obveljal tudi ob četrtkovem gostovanju Maribora v Londonu? Doslej so slovenski klubi odigrali dve evropski tekmi v Angliji in obe izgubili.

Po le točki v prvih petih tekmah minule sezone skupinskega dela lige Europa so Mariborčani pripotovali v Birmingham in skušali pustiti dober vtis za slovo od Evrope. Ni jim uspelo. V Anglijo so prišli, ko so bili z mislimi že pri zimskem oddihu. Skorajda dva tedna pred tem so namreč odigrali zadnjo prvenstveno tekmo, izpit v Birminghamu je bil zanje zadnji pred dolgim odmorom. Tekma ni bila najbolj kakovostna, odločil pa jo je Adam Rooney, ki je sredi prvega polčasa zadel po strelu z glavo. Angleži so zasluženo prišli do zmage, imeli so več priložnosti od gostov. Med drugim so v drugem polčasu zatresli tudi vratnico, pri gostih, ki so bili v drugem delu igre povsem nenevarni, pa so se v priložnostih znašli Željko Filipović, Marcos Tavares in Željko Filipović. Predvsem strel slednjega, ki je poizkusil z glavo, je bil blizu cilja.

Potem ko so na prvi tekmi prvega kroga pokala UEFA na štadionu za Bežigradom presenetljivo remizirali z 1:1, so na sloviti Anfield odšli po čudež, v katerega pa nihče ni verjel. Razumljivo. Po prvih 45 minutah je bilo vsega konec, Liverpool je vodil že z 2:0. Pa čeprav so do prve priložnosti na tekmi prišli celo Ljubljančani, ko je iz protinapada zapretil Mladen Rudonja. Žal neuspešno. Po pol ure igre je Liverpool le zadel. Po strelu El-Hadjija Dioufa je vratar Olimpije žogo odbil, do nje pa je po odbitku prišel Anthony Le Tallec in zadel. Že sedem minut za tem je vodstvo povišal Emile Heskey, ki je zadel iz prepovedanega položaja, kar pa so sodniki spregledali. Že po nekaj minutah igre v drugem polčasu so Angleži zadeli še tretjič in dokončno razblinili vse dvome o zmagovalcu. Zadel je Avstralec Harry Kewell. Do konca tekme so imeli domači še številne priložnosti, a se je izkazal Borut Mavrič, ki je bil z naskokom najboljši med gostujočimi nogometaši. Čeprav je prejel tri gole, ob koncu tekme ni manjkalo pohval na njegov račun. Med drugim je v drugem polčasu ubranil tudi enajstmetrovko, ki jo je imel na voljo Diouf. Zelo dobra predstava takratnega reprezentančnega vratarja, ki je pridobil na ugledu in nemara tudi zato pozneje, v poznih nogometnih letih prvič zaigral v tujini.

Ne spreglejte