Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
31. 3. 2018,
19.02

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

NK Krško NK Domžale Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 31. 3. 2018, 19.02

6 let

Poročilo s tekme Krško : Domžale

Sanjska serija Domžal se nadaljuje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Nermin Hodžić | Foto NK Domžale

Foto: NK Domžale

Nogometaši Krškega so v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 1:2 (1:1).

Domžalčani so v Krškem prišli že do devete zaporedne zmage. To jim je v končnici tekme prinesel Nermin Hodžić. S 14. zmago so se Domžalčani le še utrdili na tretjem mestu, za drugouvrščenim Mariborom pa zaostajajo za dve točki. Krčani, ki so igrali brez kaznovanega Tonćija Mujana, so doživeli 11. poraz in ostajajo sedmi.

Tekma se je za domače začela izvrstno, saj so povedli že v drugi minuti, ko je s prostega strela s približno 30 metrov zadel Leo Ejup, potem ko je žogo po tleh poslal v mrežo. Nato pa je bila pobuda večinoma na strani Domžal, ki so tudi precej več poskušale s streli.

Izbranci Simona Rožmana so izenačili že v sedmi minuti. Marko Zalokar je nespametno izbil žogo in jo nato skušal ujeti, a ga je prehitel Dario Melnjak. Tega je krški vratar zrušil, zaradi česar je sledila enajstmetrovka, ki jo je zanesljivo unovčil Senijad Ibričić.

Senijad Ibričić je hitro poskrbel za izenačenje. | Foto: Grega Valančič/Sportida Senijad Ibričić je hitro poskrbel za izenačenje. Foto: Grega Valančič/Sportida

V 19. minuti so imeli gosti na voljo indirektni prosti strel s šestih metrov, a se ni izšlo po njihovih željah, saj je Agim Ibraimi zadel soigralca Zenija Husmanija. Sedem minut pozneje je do strela v kazenskem prostoru prišel tudi Amedej Vetrih, a je bil njegov poskus iz prve nekoliko prešibek, da bi Zalokarju povzročil težave.

V drugem polčasu si ekipi dolgo nista priigrali kakšne resnejše akcije, še naprej pa so bili več pri žogi Domžalčani. Ti so v 65. minuti poskrbeli za nekaj razburjenja, ko je močno z desne strani sprožil Lovro Bizjak, Zalokar pa je bil dobro postavljen.

Po 75. minuti so Krčani nekajkrat zaporedoma prišli do strelov, ki pa so bili zelo nenatančni, v 83. minuti pa je na drugi strani za malenkost zgrešil Ibričić s prostega strela z roba kazenskega prostora. Oboji so zapravili še nekaj polpriložnosti, v 89. minuti pa so gosti dosegli zmagoviti gol, potem ko je Nermin Hodžić zadel s 15 metrov.

Vrhunci s tekme v Krškem:

Krčani bodo v 26. krogu prihodnjo nedeljo gostili Olimpijo, Domžalčani pa Triglav.

Krško : Domžale 1:2 (1:1)

Štadion Matije Gubca, gledalcev 500, sodniki: Borošak (Spodnji Duplek), Kordež (Ljubljana) in Perger (Maribor).

Strelci: 1:0 Ejup (2.), 1:1 Ibričić (7./11 m), 1:2 Hodžić (89.).

Krško: Zalokar, Gorenc, Ejkup, Krajcer, Kulinitš, Volarič, Balić, Da Silva, Jakolič (od 70. Šturm), Vekić (od 88. Ogrinec), Škrbić (od 77. Kovačič).

Domžale: Mulalić, Melnjak, Klemenčič, Dobrovoljc, Kirm (od 59. Hodžić), Vetrih, Husmani, Ibričić (od 90. Žužek), Širok, Ibraimi, Bizjak (od 67. Hebaj).

Rumeni kartoni: Kulinitš, Krajcer, Da Silva; Ibričić.
Rdeči karton: /.

Ne spreglejte