Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
4. 11. 2016,
10.14

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,30

Natisni članek

Josip Iličić Fiorentina Liga Europa

Petek, 4. 11. 2016, 10.14

6 let, 6 mesecev

Sanjska predstava utrujenega Iličića #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,30
Josip Iličić Fiorentina | Foto Reuters

Foto: Reuters

Josip Iličić igra v življenjski formi. V tekmi četrtega kroga lige Europa proti češkemu Liberecu je k zmagi Fiorentine s 3:0 prispeval zadetek in podajo ter bil ob hrvaškem prijatelju Nikoli Kaliniću daleč najboljši posameznik italijanske ekipe.

Slovenski selektor Srečko Katanec, ki je v četrtek objavil seznam igralcev za zadnjo reprezentančno akcijo v letošnjem letu – tekmo proti Malti –, si po novi bleščeči predstavi Iličića mane roke. Njegovo kakovost so v četrtek na lastni koži občutili tudi Čehi.

Jojo je proti Liberecu resda dosegel šele prvi zadetek v dresu Fiorentine v tej sezoni, a velja dodati, da je imel veliko smole. Iličić je tej sezoni bolj kot mreže tresel vratnice in prečke. To mu je "uspelo" tudi proti Liberecu, ko je že v 15. minuti češkega vratarja rešila vratnica.

Vrhunci s tekme med Fiorentino in Liberecem:

Po številnih vratnicah in prečkah ga je le dočakal

Josip Iličić je v dresu Fiorentine dosegel prvi zadetek v sezoni. Prej je tresel le vratnice in prečke. Eno proti AC Milanu, kar dve proti Bologni in tudi eno proti Liberecu. | Foto: Reuters Josip Iličić je v dresu Fiorentine dosegel prvi zadetek v sezoni. Prej je tresel le vratnice in prečke. Eno proti AC Milanu, kar dve proti Bologni in tudi eno proti Liberecu. Foto: Reuters "Kaj se dogaja? Kar naprej zadevam vratnice in prečke. Kot kaže, so se pred to sezono zmanjšali goli," se je po tekmi v intervjuju za Sky Sports šalil junak tekme.

"Najpomembnejše je, da smo zmagali. Vidi se nam, da igramo vsake tri dni, kar terja svoj davek. A kljub utrujenosti smo izpolnili cilj. Odlično delo opravlja tudi trener, ki ves čas menja igralce, če le lahko. Smo ekipa z veliko talenta in za zdaj nam gre dobro," je nadaljeval Iličić.

Vratnica z začetka tekme Slovenca ni zmedla. Že petnajst minut kasneje je izsilil enajstmetrovko in jo tudi sam izvedel. Iličić je v tej sezoni že zgrešil enajstmetrovko – proti AC Milanu, ko je žogo poslal v vratnico. Tokrat e bil zanesljiv. Njegov strel po sredini je bil neubranljiv.

Trener Fiorentine: Iličić je naš ključni igralec

Nekdanji član Maribora in Palerma je v prvem polčasu z izjemno podaja zaposlil že napadalca Nikolo Kalinića, s katerim se odlično razume. "Sva dober tandem. Čutiva drug drugega in z njim ni težko igrati. Govoriva isti jezik, zato je to še toliko lažje," je sklenil Iličić, ki je po vodstvu z 2:0 v 69. minuti zapustil igro in nekaj moči privarčeval za zadnjo tekmo pred reprezentančnim premorom proti Samdorii.

Fiorentina je s tremi zmagami in remijem trdno na prvem mestu v skupini J. | Foto: Reuters Fiorentina je s tremi zmagami in remijem trdno na prvem mestu v skupini J. Foto: Reuters

Poln hvale na račun slovenskega reprezentanta je bil tudi portugalski trener na klopi Fiorentine Paulo Sousa: "Iličić je za nas ključni igralec. Ko igra, tudi Fiorentina igra svoj najboljši nogomet."

Ne spreglejte