Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
11. 11. 2016,
18.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Sandi Arčon ND Gorica Prva liga Telekom Slovenije naj gol NK Olimpija NK Olimpija

Petek, 11. 11. 2016, 18.00

6 let, 6 mesecev

Sandi Arčon o krizi vrtnic

Lanska kriza jih žal ni izučila

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Sandi Arčon Gorica | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Rezultatsko krizo Gorice v Prvi ligi Telekom Slovenije simbolizira strelska učinkovitost Sandija Arčona. S petimi zadetki je najboljši strelec vrtnic. Ko je tresel mreže, je bila Gorica pri vrhu, ko mu ni šlo več tako dobro, pa je sledil občuten padec.

Nogometaši Gorice so v drugi polovici dozdajšnjega dela Prve lige Telekom Slovenije največji dolžniki. Po sedmih krogih so bili na najvišji stopnički in se na derbi v Stožice odpravili v vlogi vodilnega prvoligaša, nato pa po tesnem in bolečem porazu, ki so ga začinili pomisleki glede dosojenega najstrožjega udarca za Olimpijo, padli v krizo.

Ni mu jasno, zakaj so tako padli

Z Novogoričani se je nazadnje veselil zmage 2. oktobra, ko so vrtnice premagale Radomlje. | Foto: Vid Ponikvar Z Novogoričani se je nazadnje veselil zmage 2. oktobra, ko so vrtnice premagale Radomlje. Foto: Vid Ponikvar Sandi Arčon, ki je bil v uvodnem delu sezone najboljši strelec tekmovanja, ni zadel v polno že devet tekem zapored. Gorica je izgubila zadnje tri tekme, doma ni zmagala že štirikrat zapored, za nameček pa jo po koncu reprezentančnega premora čaka zahteven izziv, saj prihaja v Športni park vodilna Olimpija.  

"Ni mi jasno, zakaj smo tako padli. Če bi vedeli, kaj je razlog, bi to takoj odpravili, tako pa smo začeli nabirati nepotrebne poraze. V nadaljevanju sezone bo treba pokazati drugačen pristop. Moramo dati glave skupaj in se bolj povezati. Žal so se ponovile zadeve od lani (v jesenskem delu sezone 2015/16 je bila Gorica nekaj časa na prvem mestu, nato pa padla v krizo, op. p.). Pričakoval sem, da se bomo lani kaj naučili, a se očitno nismo," je globoko zavzdihnil napadalec Gorice.

Opazil je, da je vzorec slabših predstav povezan z reprezentančnimi premori. Vedno, ko se končajo, Gorica zaigra slabše. Tako je bilo tudi lani.

Če bi se obremenjeval, bi bilo še slabše

Rezultatska kriza se je začela s porazom v Stožicah (0:1). | Foto: Grega Valančič/Sportida Rezultatska kriza se je začela s porazom v Stožicah (0:1). Foto: Grega Valančič/Sportida Žal mu je za številne zapravljene priložnosti, najbolj pa ga bode spoznanje, da so vrtnice v zadnjem obdobju slabo igrale le proti Rudarju (doma 1:3) in v Domžalah (0:5), na drugih tekmah pa bile najmanj enakovredne tekmecu. "Točke smo izgubljali tudi takrat, ko smo igrali bolje od tekmeca. Izpadli smo tudi v pokalu, čeprav smo bili enakovredni Mariboru," je pripomnil. Še vedno, ko se je v tej sezoni vpisal med strelce, je Gorica zmagala.

Odkar ne zadeva več, ni več zadovoljstva med navijači štirikratnih državnih prvakov. "Moj strelski post se vleče, a se z njim, po pravici povedano, ne obremenjujem. Če bi se, bi bilo še slabše. Gol bo že prišel," čuti, da lahko niz prekine že kmalu.

Morda že na naslednji tekmi, ko bo skušal pokvariti načrte favorizirani Olimpiji, pri kateri ne manjka članskih reprezentantov. "V naši ligi lahko vsak vsakega premaga. Pomemben bo le naš prestop, Olimpija nas ne zanima. V karieri sem se naučil, da bo že prva naša zmaga vse spremenila."

Hitro dobiš po prstih

Skupina Terror Boys se je 11. septembra odpravila na derbi v Ljubljano v številčni zasedbi. | Foto: Grega Valančič/Sportida Skupina Terror Boys se je 11. septembra odpravila na derbi v Ljubljano v številčni zasedbi. Foto: Grega Valančič/Sportida Gorica je v zadnjih devetih srečanjih osvojila le šest točk. Edino zmago je dočakala na gostovanju v Domžalah, kjer je premagala zadnjeuvrščene Radomlje, kar je slaba tolažba. Izgubila je stik z vodilno trojico. Arčonu je tudi žal, da ni razveselila navijačev na tekmi s Celjem, ko so priredili veliko praznovanje ob 25-letnici navijaške skupine Terror Boys. Gorica je izgubila.

Če ga je začetek sezone spravil v dobro voljo, je zdaj razočaran in začuden. "Bili smo prvi na lestvici. Morda je ekipa postala preveč samozavestna. Naša ekipa je vendarle mlada, veliko je neizkušenih igralcev, tako da te lahko evforija hitro prevzame. Sploh če si prvi in misliš, da si najboljši. Takrat hitro dobiš po prstih," ne izključuje razloga, da so nogometaši Gorice zrasli v mislih in bili zaradi tega ostro kaznovani.

Brez rezultatov ne bo novih sponzorjev

"Klub na nas zaradi slabih rezultatov ne izvaja pritiskov. Ni kot v nekaterih drugih klubih. V Gorici se počutimo kot družina. To pa še ne pomeni, da nam je vseeno. Seveda nam ni. Smo profesionalci in se zavedamo, da moramo pokazati boljše rezultate, če želimo privabiti kakšnega sponzorja," se zaveda, da bo treba prikazati boljše predstave in vrniti nasmehe na obraze novogoriškega občinstva, ki bi rad spremljal ljubljence v Evropi.

Če Gorica ne bo hitro izplavala iz krize, bodo v prihodnjem letu v mestu vrtnic gostovali le tekmeci iz Slovenije.


Najlepši zadetki 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije in nagradna igra:

Ne spreglejte