Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
15. 8. 2017,
14.34

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,98

Natisni članek

Simon Rožman NK Domžale Marseille Liga Europa Jure Matjašič Matija Širok Gaber Dobrovoljc francosko prvenstvo Stožice

Torek, 15. 8. 2017, 14.34

6 let, 7 mesecev

Trener Domžal pred tekmo z Marseillom

Simon Rožman videl stvari, ki jih ne bi smel

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,98
Simon Rožman | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Domžalski tabor odšteva dneve in ure do velikega evropskega spektakla. V četrtek v goste prihaja Marseille, nekdanji evropski prvak, za katerega nastopa ogromno zvezdnikov. "Spada med 20 najboljših ekip v Evropi," ocenjuje trener Domžal Simon Rožman, ki si je v soboto ogledal v živo tekmeca in se resno zamislil.

Slovenski pokalni zmagovalci bodo imeli v četrtek opravka z absolutnim favoritom. Vse kaj drugega kot napredovanje Marseilla bi bilo ogromno presenečenje, ki bi odjeknilo v Evropi. A podobno so razmišljali že nogometaši Freiburga, pa se jim je evropski načrt skazil.

Rožman: To je evropski velikan

Dimitri Payet je kapetan Marseilla. | Foto: Reuters Dimitri Payet je kapetan Marseilla. Foto: Reuters O tem, kako mogočna ekipa prihaja v Slovenijo, pričajo besede Simona Rožman, ki se je v soboto odpravil v Nantes in se v živo prepričal o moči nekdanjih evropskih prvakov. Marseille je zmagal z 1:0.

"Vrednost ekipe Marseilla je 160 milijonov evrov, zadnjo tekmo so izgubili marca. To je evropski velikan. Če pogledamo podrobnosti taktike, boste sami videli, kako hiter je prehod od vratarja, kako natančne so podaje v zadnji tretjini igrišča, za kako visoke in močne igralce gre," je našteval trener Domžal, ki se je iz Francije vrnil z zajetnimi podatki v beležnici.

Tekmeca si je hotel ogledati v živo in se po videnem resno zamislil. "To so stvari, ki jih ne bi smel videti. Marsikaj je bilo takšnega, kar si ne bi želel videti. A to so pač dejstva, zaradi katerih so nekaterih igralci res toliko vredni. Naši fantje so dobili realno sliko," je namenil tekmecu kopico pohval.

Vsaka tekma se začne z 0:0

Ko so Domžalčani nazadnje igrali v Ljubljani, so izločili Freiburg. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Ko so Domžalčani nazadnje igrali v Ljubljani, so izločili Freiburg. Foto: Žiga Zupan/Sportida To pa še ne pomeni, da so Domžalčani vrgli puško v koruzo. Še vedno verjamejo v čudež. "Sanjamo velike stvari. Teh dveh tekem ne želimo le odigrati, ampak jih odigrati na način, ki bi nam omogočil senzacijo. Vemo, kaj moramo tekmecu preprečiti. Našli smo strategijo, kako tekmo peljati v našo smer," verjame v novo presenečenje.

Noče razkrivati taktičnih skrivnosti, niti ne verjame, da jih bo Marseille podcenil. Vložek je preprosto prevelik, saj se odloča o udeležencu skupinskega dela evropske lige.

Glede vrednosti ekip je ocenil, da je razlika v korist tekmeca vsaj od 30 do 40 odstotkov. "Je pa nogomet zanimiva stvar. Vsaka tekma se začne z 0:0. Kakovost na igrišču ne bo niti približno tako velika, kot je v vrednosti igralcev. Dobro smo jih analizirali, imamo lastno vsebino, ki je dobra in pripravljena na več stvari."

Gaber Dobrovoljc je vprašljiv za nastop proti Marseillu. | Foto: Vid Ponikvar Gaber Dobrovoljc je vprašljiv za nastop proti Marseillu. Foto: Vid Ponikvar

Vesel je, da se je v ekipo vrnil Jure Matjašič in da je Matija Širok na zadnjih treningih dokazal, da bo pripravljen za napore ob pokrivanju zvezdnikov Marseilla. Nared so vsi razen Gabra Dobrovoljca, ki je pod velikim vprašajem. O njegovem nastopu bo odločil zadnji trening pred dvobojem s francoskim velikanom. Domžalčani ga bodo opravili v sredo dopoldan. Zaradi kazni rumenih kartonov bo manjkal Amedej Vetrih.

Pričakuje čaroben večer in novo senzacijo

Bo v četrtek v Stožicah padel francoski velikan? | Foto: Vid Ponikvar Bo v četrtek v Stožicah padel francoski velikan? Foto: Vid Ponikvar Jeziček na tehtnici bi lahko na stran rumene družine prevesila tudi pomoč navijačev. Rožman upa na polne Stožice. "Fantje si zaslužijo vso podporo, veliko spoštovanje vseh nas. Polne Stožice nas lahko ponesejo v neko ekstazo, pričakujem čaroben večer in novo senzacijo. Lepo je biti trener Domžal," ne skriva zadovoljstva.

V tej evropski sezoni je na šestih evropskih tekmah zmagal kar petkrat. Njegovi izbranci imajo vedno več izkušenj in že komaj čakajo francoski izziv. Da so pripravljeni, so dokazali že v petek, ko so v Ljudskem vrtu prvi v tej sezoni v 1. SNL stopili na prste Mariboru in mu preprečili, da bi nadaljeval zmagovalni niz (0:0).

Najmlajši strateg v 1. SNL je stanje v domžalski ekipi opisal kot vrhunsko. "Fantastično je, ozračje je na vrhunski ravni. Zadnja dva treninga sta bila zame kot trenerja najboljša v karieri, neverjetne stvari nam uspevajo na igrišču. Uspeva nam skoraj vse."

Evropski rekord Domžal v nevarnosti

Do torka je bilo za dvoboj med Domžalami in Marseillem prodanih skoraj šest tisoč vstopnic. V klubu pričakujejo rekordni obisk na domači evropski tekmi v zgodovini kluba. Za zdaj ga drži tekma z West Hamom, ki jo je spremljalo nekaj več kot osem tisoč gledalcev.
Ne spreglejte