Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 1. 2011,
16.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 1. 1. 2011, 16.37

8 let

Ronaldinho že zapustil Milan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Milan je trenutno v Dubaju, a z rdeče-črnimi ni več Ronaldinha. Brazilski zvezdnik se je vrnil v domovino in je tik pred tem, da tudi uradno zapusti Milančane.

Milan bo v nedeljo igral prijateljsko tekmo proti Al Ahliju, a bolj kot o tej tekmi, ki bo Milančanom nanesla kar nekaj denarja, mediji v zadnjih dneh pišejo o Ronaldinhu, ki bo kot vse kaže zapustil rdeče-črne. O njegovem odhodu je bilo v zadnjih dneh veliko napisanega, zdaj pa je očitno več ali manj jasno, da bo Brazilec res zapustil San Siro.

Ekipo je že zapustil in se napotil v Brazilijo. Zdaj je potrebna le še uradna potrditev njegovega odhoda. ''Čakamo le še na to, da bo vse skupaj uradno,'' je potrdil trener Milana Massimiliano Allegri, ki nekoč najboljšega nogometaša na svetu v zadnjem času ni več videl v svoji ekipi, in nadaljeval: ''Ne vem, kaj je šlo narobe. Morda ni imel pravega motiva. Vsi skupaj smo verjeli, da je pred njim odlična sezona, a izkazalo se je drugače. Začel je dobro, a nato je šlo navzdol. Kriv je sam, zato mora prevzeti odgovornost.''

Znanje ni vprašljivo

Ronaldihno je v tej sezoni zbral enajst prvenstvenih nastopov v dresu Milana in bil le sedemkrat v začetni enajsterici. Gola v prvenstvu ni zabil. Enkrat se je med strelce vpisal v ligi prvakov.

V Milano, s katerim je pogodbeno vezan do konca te sezone, je prišel julija leta 2008 iz Barcelone za 25 milijonov evrov, a na San Siru ni prišel v formo, s katero je v katalonski prestolnici pred leti navduševal.

V minuli sezoni je sicer imel nekaj sijajnih predstav, jasno je tudi to, da mu nogometnega znanja še vedno ne manjka, a vprašljivi sta predvsem njegova fizična pripravljenost in motivacija. Vodilnim ljudem Milana, ki mu gre v tej sezoni odlično in je na prvem mestu prvenstvene razpredelnice, je očitno prekipelo in Brazilčeve epizode v vrstah sedemkratnih evropskih prvakov je konec.

Se bo vrnil v Gremio?

Kje bo 30-letni virtuoz nadaljeval kariero, še ni znano. Veliko možnosti je, da zaključi z igranjem v Evropi in se vrne v Brazilijo.

Zanj se zanimajo predvsem pri klubu, iz katerega je leta 2001 prišel v Evropo in okrepil francoski PSG, Gremiu. Brazilci bi morali zanj odšteti osem milijonov evrov.

Ronaldinho je sicer pred dnevi zatrdil, da mu motiva za igranje nogometa ne manjka, saj si izredno želi, da bi v dresu brazilske reprezentance, za katero je doslej na 88 tekmah zabil 32 golov, nastopil na svetovnem prvenstvu 2014 pred domačimi navijači.

Ne spreglejte