Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
26. 10. 2017,
14.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

NK Rudar Igor Bišćan Rok Kronaveter Miljan Škrbić Issah Abass naj gol Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija Ricardo Alves

Četrtek, 26. 10. 2017, 14.00

6 let, 6 mesecev

Najboljši igralec septembra: Ricardo Alves (Olimpija)

Portugalci v modi: najprej Ronaldo, nato še ljubljanski zmaj Ricky

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Ricardo Alves Olimpija | Foto NK Olimpija Ljubljana

Foto: NK Olimpija Ljubljana

V tednu, pisanem na kožo portugalskim nogometašem, je na svoj račun prišel tudi Ricardo Alves. Njegovega slovitega rojaka Cristiana Ronalda so v ponedeljek proglasili za najboljšega nogometaša na svetu, Alves pa je nekaj dni pozneje v roke prejel priznanje za igralca meseca v Prvi ligi Telekom Slovenije. Olimpiji je z zadetki in podajami pomagal do vodilnega položaja, zmagoviti niz pa želi nadaljevati tudi v nedeljo v Velenju.

Krovna zveza se je v tej sezoni odločila za novost. Vsak mesec podeljuje nagrado za igralca, ki se je najbolj izkazal v Prvi ligi Telekom Slovenije. Do zdaj je podelila tri nagrade. Najprej je končala v rokah vročega napadalca Krškega Miljana Škrbića, nato pa jo je osvojil mladi Ganec Issah Abass, ki je začetne mesece sezone zaznamoval z zadetki v dresu Olimpije.

Alves: Uživam v nogometu

Issah Abass je bil najboljši avgusta, Alves pa septembra. | Foto: Vid Ponikvar Issah Abass je bil najboljši avgusta, Alves pa septembra. Foto: Vid Ponikvar Nagrada je ostala v Ljubljani, saj je lovoriko za najboljšega igralca septembra osvojil Ricardo Alves. Portugalec se je izkazal s številnimi zadetki in podajami. V polno je zadel tudi na zadnji tekmi, ko je Olimpija v Stožicah premagala Triglav, njegov zadetek pa se je znašel v konkurenci za najlepši zadetek kroga.

"Dobro se počutim pri Olimpiji, kjer pomagamo drug drugemu. To je največji razlog, da dosegamo tako dobre rezultate. Kar zadeva moj igralni položaj, imam več svobode v igri. Na tekmi povedem žogo tja, kamor želim. Uživam v nogometu," je razkril 24-letni Portugalec, ki je v življenjski formi. V takšni formi, v kateri ni veliko nihanj, ga navijači Olimpije še niso spremljali.

Paziti, da se Kronaveter ne poškoduje

Rok Kronaveter je prejšnji petek zaigral prvič v tej sezoni. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Rok Kronaveter je prejšnji petek zaigral prvič v tej sezoni. Foto: Žiga Zupan/Sportida Olimpija je imela v petek dodaten razlog za zadovoljstvo. Poleg zmage nad Triglavom je pozdravila še vrnitev Roka Kronavetra, ki bo dodatno zaostril konkurenco v zvezni vrsti. Mariborčan je vstopil v igro ravno namesto Alvesa, neposrednega tekmeca za mesto v enajsterici.

"Kronaveter končno igra. Je dober, odlično se giblje na igrišču. Na treningih se zelo trudi. Že večkrat sem poudaril, da je njegova kakovost neizpodbitna. Zdaj moramo dvigniti le še stopnjo njegove fizične pripravljenosti, obenem pa paziti, da se pri tem ne poškoduje," je o povratniku Kronavetru dejal trener Igor Bišćan.

 

Kronaveter se nikoli ne preda

Alves in Kronaveter se že dolgo družita v slačilnici Olimpije. | Foto: Vid Ponikvar Alves in Kronaveter se že dolgo družita v slačilnici Olimpije. Foto: Vid Ponikvar O njem ima zelo visoko mnenje tudi stanovski kolega Alves. "Krona je zelo dober igralec. Nikoli se ne preda. To je pomembno in hkrati dobro za ekipo. Vsi soigralci ga imamo radi. Zelo sem ponosen, da se je vrnil po zahtevnem obdobju. Srečen sem, da se je tako izteklo. Vesel sem tudi, da se je uredila zadeva z navijači," je dejal Portugalec, ki je v mladosti nabiral znanje v znameniti mladinski akademiji Porta.

Kronavetra doživlja kot zdravo konkurenco. "Če jo imaš, moraš trenirati še več in bolje. Potem je lahko marsikaj bolj preprosto. Če igra Krona ali pa jaz, je povsem vseeno. Moramo se truditi. Lahko pa igrava tudi skupaj, tudi to je mogoče. Če pa ne, bodo o tem, kdo bo igral, odločili treningi," je Alves napovedal, da se bo v nadaljevanju sezone še naprej trudil po najboljših močeh. Pogodba z Olimpijo se mu bo iztekla po koncu sezone.  

Olimpija ima boljšo ekipo od Rudarja

V nedeljo ima priložnost, da nadaljuje imenitno formo. Zmaji bodo gostovali na štadionu ob Jezeru, kjer so lani 14. maja proslavljali naslov državnega prvaka.

Tako se je veselil Alves (drugi z leve) lani na znamenitem gostovanju v Velenju, ko je Olimpija z zadetkom Kronavetra premagala Rudar in postala prvak Slovenije. | Foto: Vid Ponikvar Tako se je veselil Alves (drugi z leve) lani na znamenitem gostovanju v Velenju, ko je Olimpija z zadetkom Kronavetra premagala Rudar in postala prvak Slovenije. Foto: Vid Ponikvar

"Težko je opisati srečo, ki smo jo čutili takrat. To je bil prekrasen dan. Želimo se vrniti na slovenski prestol. Na štadionu v Velenju se dobro počutimo, a se tudi zavedamo, da ne smemo živeti od preteklosti. Vsaka tekma ponudi nekaj novega. Pričakujem zahteven dvoboj, saj je Rudar dobro organizirana ekipa, ki je v dobri formi. Vseeno so naš cilj tri točke. Na vsaki tekmi gremo na zmago. Smo vendarle Olimpija. Imamo boljšo ekipo od Rudarja," je ocenil, da bi bilo vse drugo kot zmaga zmajev pri knapih razlog za razočaranje.


Pet najboljših zadetkov 13. kroga:

 

Ne spreglejte